Erste banka: Otvoren konkurs za stipendije „Best of South-East“

Otvoren je konkurs za stipendije u programu „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“), namijenjen studentima završne godine osnovnih studija i postdiplomcima sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonijei Srbije, kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji. Ovaj program razvoja i obrazovanja za talentovane studente iz regiona, sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu, a podržava i Erste Bank AD Podgorica.

Najbolji kandidati osvojiće jednogodišnje stipendijena univerzitetima u Austriji, vrijedne do 9.000 eura,za studijsku godinu 2022/23.

Program će im pružiti priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućiti im dalje usavršavanje i lakši početak profesionalnog puta.

„Best of South-East je izuzetna prilika za naše studente, jer pored sticanja stručnih znanja na prestižnom Univerzitetu u Gracu imaju pristup mnogobrojnim programima i događajima, a  uz to su relaksirani jer su svi troškovi pokriveni. Dodatno im se pruža mogućnost obuke ili prakse u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću, koja će im biti od velikog značaja pri traženju posla po završetku studija. Sigurna sam da ćemo ove godine imati stipendistu iz Crne Gore pa vas pozivam da se obavezno prijavite, a mi stojimo na raspolaganju za sva moguća pitanja i nedoumice“, rekla je Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Prijaviti se mogu studenti pravnih nauka, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i koncertnog i operskog pjevanja, koji u trenutku prijave imaju najviše 27 godina i koji ispunjavaju sljedeće kriterijume:

  • trenutno su na završnoj godini osnovnih studija
  • počinju specijalističke studije ili su već na njima
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkoj jezika i
  • postigli su visok prosjek na studijama.

Rok za studente ekonomije i prava da pošalju online aplikaciju sa kompletnom dokumentacijom na konkurs za stipendije na Univerzitetu u Gracu je 3. decembar 2021.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 9.000 eura, koja pokriva mjesečni džeparac do 750 eura, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata.

Studenti tehničkih fakulteta mogu se prijaviti za stipendije do 1. decembra 2021.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju do 9.000 eura koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu u Gracu, različite društvene i kulturne aktivnosti, ako ih dozvoli epidemiološka situacija.

Rok za prijavu na konkurs za stipendije za studente metalurgije/geologije je 17. decembar 2021.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 9.000 eura, koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, školarinu za program mobilnosti na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju (Montanuniversität Leoben), mogućnost samostalnog organizovanja dvomjesečne prakse ili stažiranja (u julu i avgustu).

Konkurs za studente muzike, smjer pjevanje za stipendiju na Umjetničkoj akademiji u Gracu za školsku godinu 2022-24 biće uskoro objavljen.

Više detalja o uslovima i detaljni postupak prijave dostupan je na: https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

B. Hasani: Intervistë me Ulqinakun, kryetarin e Komunitetit Shqiptar Katolik në Australi Lekë Ndreka

Abazović najavio planove i za Galeb, Albatros i Veliku plažu: ŽELIMO DA ULCINJ DOBIJE NOVU VRIJEDNOST

Đeka za TVCG: OVO JE POLITIČKA AGONIJA, NAJPRIJE MANJINSKA VLADA, PA IZBORI

Njujork: ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA NAŠE DIJASPORE U AMERICI

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović srdačno su dočekani u Njujorku od strane naše dijaspore koju dominantno čine građani iz Ulcinja, Bara, Tuzi, Krajine, Ana Malita, Plava i Gusinja, saopšteno je iz

Razrješenja i imenovanja u Upravi prihoda i carina: I POSLIJE ULCINJANINA ULCINJANKA
Razrješenja i imenovanja u Upravi prihoda i carina: I POSLIJE ULCINJANINA ULCINJANKA

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj elektronskoj sjednici razriješila dužnosti v.d. direktora Uprave prihoda i carina mr Aleksandra Damjanovića. On je na toj poziciji bio šest mjeseci i prema nepodjeljenom

Njujork: ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA NAŠE DIJASPORE U AMERICI
Njujork: ABAZOVIĆ SA PREDSTAVNICIMA NAŠE DIJASPORE U AMERICI

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović srdačno su dočekani u Njujorku od strane naše dijaspore koju dominantno čine građani iz Ulcinja, Bara, Tuzi, Krajine,

Opština Ulcinj: U nedjelju na Pristanu ULtra Green Campaign
Opština Ulcinj: U nedjelju na Pristanu ULtra Green Campaign

U okviru kampanje ULtra Green, u nedjelju, 24.10.2021 godine, u periodu od 11:00 do 15:00 časova, na Maloj plaži, biće organizovana prezentacija kampanje i djeljenje brošura. U 13:00 časova prisutnim novinarima

Jednim klikom do bonusa, bez ikakvih uslova!
Jednim klikom do bonusa, bez ikakvih uslova!

Uplata depozita nikad lakša – Deponuj putem e-banking, banke ili pošte i na tvoj nalog će automatski biti uplaćen bonus – 5% na uplatu! Registrujte se na meridianbet.me online platformu i kao poklon dobrodošlice

Likovna kolonija: U ULCINJU SE OKUPILO 50 UMJETNIKA IZ REGIONA
Likovna kolonija: U ULCINJU SE OKUPILO 50 UMJETNIKA IZ REGIONA

“Peta Regionalna slikarska kolonija ‘Ulcinj na platnu’ je praktično šlag na vrlo uspješnu turističku 2021. u ovoj opštini”, ocijenio je na otvaranju ove manifestacije direktor Turističke organizacije Ulcinj