Erste banka: Počeo upisni period za obveznički fond Erste Horizont 2025 II

U srijedu 15. novembra počinje upisni period za novi obveznički fond Erste Horizont 2025 II kojim će upravljati Erste Asset Management, a trajaće do 12. decembra 2023. Fond se osniva sa unaprijed poznatim rokom dospijeća od dvije godine, a imovinu će ulagati u državne obveznice zemalja članica Evropske unije koje imaju investicioni kreditni rejting i držati ih do dospijeća, odnosno do 16. decembra 2025. godine.

Nakon završetka upisnog perioda, fond će prikupljena sredstva investitora fizičkih i pravnih lica investirati u odabrane državne obveznicei utvrditi stvarnu zaradu koja bi se potencijalno ostvarila u investicionom periodu. Investiciona strategija fonda neće biti mijenjana tokom perioda trajanja fonda.

„Fond je namijenjen investitorima koji traže alternativu klasičnoj štednji i žele da kompletiraju svoj portfolio ulaganjem u državne obveznice s investicionim rejtingom, te da ostvare ciljanu zaradu od minimalno 2% godišnje. Minimalno ulaganje iznosi 50 eura, a može se ugovoriti u svim filijalamaErste banke, kao i u Službi investicionog bankarstva u centrali banke u Podgorici“, kazao je rukovodilac Službe investicionog bankarstva u Erste banci, Aleksandar Šćekić.

Erste HORIZONT 2025 II je otvoreni investicioni fond s javnom ponudom, s dospijećem u trajanju od dvije godine (2025).

U portfelju fonda Erste Horizont 2025 II nalaze se samo kratkoročne obveznice država članica EU: Njemačka, Austrija, Francuska, Španija, Italija, Belgija, Finska, Rumunija i Mađarska. Sve navedene države su izdavaoci s kreditnim rejtingom od AAA do BBB-, što se na finansijskim tržištima svrstava u investicioni razred.

Ulazna naknada te ulaganje u Erste Horizont 2025 II se ne naplaćuje, dok izlazna naknada za cijelo vrijeme trajanja proizvoda iznosi 5%. Investitorima se preporučuje zadržavanje investicije do dospijeća čime se izbjegava naplata izlazne naknade.

Erste Asset Management je jedno od vodećih društva za upravljanje investicionih fondova i individualnim portfeljima u centralnoj i istočnoj Evropi, koje samo u Republici Hrvatskoj upravlja s ukupno 14 otvorenih investicionih fondova, 1 alternativnim investicionim fondom, kao i individualnim privatnim portfeljima. U Crnoj Gori trenutno je registrovano 6 investicionih fondova koji su pod upravljanjem Erste Asset Managementa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati: dio naselja

Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA
Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA

Da je Ulcinj od najranijih vremena poznat diljem svijeta svjedoči činjenica da se nalazi na čuvenoj geografskoj karti Klaudija Ptolomeja, istoričara, geografa i bibliotekara Aleksandrijske biblioteke.

„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU
„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bar, u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“, u barskom Domu

Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU
Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU

Zapošljavamo radnika ili radnicu za rad u novootvorenom muškom butiku u Ulcinju. odlični uslovi za rad stimulativni bonusi u skladu sa učinkom Ulcinj, Bulevar Ulcinj CV i prijave za posao slati na: ernad_mn@yahoo.com

Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI
Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI

Nakon posljednjeg meča u prvom dijelu prvenstva, odigranog u ponedjeljak u Kotoru između “Bokelja” i “Grblja” (1:1), sve je definitivno jasno: “Otrant Olympik” je jesenji prvak