Erste banka: Počeo upisni period za obveznički fond Erste Horizont 2025 II

U srijedu 15. novembra počinje upisni period za novi obveznički fond Erste Horizont 2025 II kojim će upravljati Erste Asset Management, a trajaće do 12. decembra 2023. Fond se osniva sa unaprijed poznatim rokom dospijeća od dvije godine, a imovinu će ulagati u državne obveznice zemalja članica Evropske unije koje imaju investicioni kreditni rejting i držati ih do dospijeća, odnosno do 16. decembra 2025. godine.

Nakon završetka upisnog perioda, fond će prikupljena sredstva investitora fizičkih i pravnih lica investirati u odabrane državne obveznicei utvrditi stvarnu zaradu koja bi se potencijalno ostvarila u investicionom periodu. Investiciona strategija fonda neće biti mijenjana tokom perioda trajanja fonda.

„Fond je namijenjen investitorima koji traže alternativu klasičnoj štednji i žele da kompletiraju svoj portfolio ulaganjem u državne obveznice s investicionim rejtingom, te da ostvare ciljanu zaradu od minimalno 2% godišnje. Minimalno ulaganje iznosi 50 eura, a može se ugovoriti u svim filijalamaErste banke, kao i u Službi investicionog bankarstva u centrali banke u Podgorici“, kazao je rukovodilac Službe investicionog bankarstva u Erste banci, Aleksandar Šćekić.

Erste HORIZONT 2025 II je otvoreni investicioni fond s javnom ponudom, s dospijećem u trajanju od dvije godine (2025).

U portfelju fonda Erste Horizont 2025 II nalaze se samo kratkoročne obveznice država članica EU: Njemačka, Austrija, Francuska, Španija, Italija, Belgija, Finska, Rumunija i Mađarska. Sve navedene države su izdavaoci s kreditnim rejtingom od AAA do BBB-, što se na finansijskim tržištima svrstava u investicioni razred.

Ulazna naknada te ulaganje u Erste Horizont 2025 II se ne naplaćuje, dok izlazna naknada za cijelo vrijeme trajanja proizvoda iznosi 5%. Investitorima se preporučuje zadržavanje investicije do dospijeća čime se izbjegava naplata izlazne naknade.

Erste Asset Management je jedno od vodećih društva za upravljanje investicionih fondova i individualnim portfeljima u centralnoj i istočnoj Evropi, koje samo u Republici Hrvatskoj upravlja s ukupno 14 otvorenih investicionih fondova, 1 alternativnim investicionim fondom, kao i individualnim privatnim portfeljima. U Crnoj Gori trenutno je registrovano 6 investicionih fondova koji su pod upravljanjem Erste Asset Managementa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

NVO Green home: Upoznajte deltu Bojane kroz kratki edukativni film
NVO Green home: Upoznajte deltu Bojane kroz kratki edukativni film

NVO Green Home objavljuje kratki edukativni film Upoznajte deltu Bojane, koji ima za cilj da predstavi javnosti prirodne vrijednosti delte Bojane, ključnog područja biodiverziteta (Key Biodiversity Area).

Zanimljivosti: Da li ste znali da u Ulcinju postoji mnogo izvora sumporne vode?
Zanimljivosti: Da li ste znali da u Ulcinju postoji mnogo izvora sumporne vode?

Sumporna voda koja izvire na samoj obali mora, na Ženskoj plaži, ima mnoga ljekovita svojstva. Dokazano je da ona blagotvorno utiče naročito na nerotkinje. Po mineralnom sastavu je vrlo bogata. U Ulcinju

Kruče: MLADI PODGORIČANI STRADALI U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI
Kruče: MLADI PODGORIČANI STRADALI U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Saobraćaj na magistralnom putu Ulcinj-Bar bio je sinoć nekoliko časova u prekidu. Oko 22.20 časova u Kručama se dogodila nesreća u kojoj su poginuli Podgoričani, mladić J.R. (23) i djevojka V.Lj. (23),

Policija: TEŽAK SUDAR U KRUČAMA, POGINULE DVIJE OSOBE
Policija: TEŽAK SUDAR U KRUČAMA, POGINULE DVIJE OSOBE

U Kručama, na magistralnom putu Ulcinj-Bar, u ponedjeljak veče se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe, a dvije su povrijeđene, saopšteno je CdM-u iz policije. Obje osobe koje su

Ulcinj: TEMPERATURA MORA U PONEDJELJAK PREKO 27 STEPENI
Ulcinj: TEMPERATURA MORA U PONEDJELJAK PREKO 27 STEPENI

Ovih tropskih dana nije toplo samo na kopnu, već i na moru. Kako pokazuju podaci sa sajta seatemperature.info, temperatura mora je u ponedjeljak kod Ulcinja iznosila 27,2 stepeni Celzijusovih. Još toplija