Familija Bećović: AMERIČKI SAN U SAD I U ULCINJU

Kada su se 1968. odlučili da emigriraju u SAD u potrazi za boljim životom, Husein i Ese Bećović nijesu ni slutili da će već nekoliko godina kasnije ostvariti američki san.

Oba supružnika su pet godina ranije napustili svoju Pistulu i Ulcinj i otišli za Francusku. Ali, u Parizu se nijesu dugo zadržali, jer su znali i osjećali da je Amerika zemlja njihovih snova.

Nakon dolaska u SAD radili su vrijedno i naporno na poslovima molera, odnosno spremačice da bi već 1972. godine napravili prvi biznis. Kupili su stambenu zgradu od 24 jedinice posuđujući novac od prijatelja.

I samo nakon godinu dana vratili sav posuđeni novac.

Od tada, evo gotovo pet decenija, ova familija, koja je postala mnogobrojna, nastavlja da posvećenošću poslu, odgovornošću i hrabrosti postiže odlične rezultate na svim poljima.

Husein i Ese su te vrijednosti uspjeli da prenesu na njihova četiri sina, koji su svi ostvarili uspješne vlastite karijere.

Imaju široko razvijeni posao sa nekretninama, odnosno posjeduju porodične stanove od preko 4000 jedinica. Biznisom upravljaju sinovi i prošireno osoblje u saveznim državama Illinoisu, Indiani, Floridi i Wisconsinu.

Bećovići istovremeno žive na farmi u Marengu, Illinois, gdje uzgajaju stoku. Baš kao što su se tim poslom njihovi preci bavili u Pistuli.

Želja da pomognu rodnom kraju podstakla ih je da 2005. godine pokrenu biznis i u Crnoj Gori, u Ulcinju. “Becovic Managment group“ (BMG) je kupio hotel „Mediteran“, koji će do 2025. godine, odnosno nakon investicije od preko 13 miliona eura, postati turistički brend Ulcinja.

Osim biznisa, familija Bećović je uvijek posvećena zajednici. Poznata je kao aktivni podržavalac više humanitarnih organizacija u SAD-u i područjima gdje žive Albanci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,

U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET
U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET

U Galeriji ulcinjskog Centra za kulturu u srijedu je održan tradicionalni koncert  učenika Osnovne škole za muziku i balet. Kako je kazala direktorka te institucije Fatime Katana Buzuku, riječ je o poklonu

Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno
Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno

  “Oslobođeni od straha i pritiska, cijelom zemljom pronijeli smo zdravu viziju o Crnoj Gori. Onu viziju u kojoj su svi njeni građani i građanke najveće bogatstvo, onu u kojoj svi jednako uživaju privilegije

Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“
Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u srijedu važnu pobjedu na domaćem terenu. Izabranici Dejana Vukićevića su rezultatom 2:0 porazili ekipu „Igala“, direktnog konkurenta za opstanak u Drugoj crnogorskoj

Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!
Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!

Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim SARS marketima. Akcija na istaknute proizvode važi do 08.04. (subota). Besplatna dostava na kućnu adresu: 067 040