Filipovic porucio Ljamovicu: UZIVAJTE U PENZIJI

U našu redakciju je stiglo sljedeće saopštenje koje integralno objavljujemo:

Poštujuci godine g-dina Ljamovića.ovom prilikom zadnji put reagujem na njegove navode i skrećem pažnju na činjenice,koje su nesporne i lako dostupne na provjeru,a koje bi i on sam trebao da zna i bez moje objave i pojašnjenja,s obzirom da je proveo preko 20 godina u radu Sindikata na mjestu predsjednika OSP Ulcinj.

Izbor predsjednika Opštinskih sindikalnih povjereništava,prema Statutu SSCG vrši Skupština Sindikata Crne Gore, a ne Generalni sekretar.kako Vi navodite i tvrdite. Na kongresu 2011.godine,izglasane su odredbe :

SKUPŠTINA SAVEZA , VRŠI IZBOR PREDSJEDNIKA POVJERENIŠTVA. (ČLAN 17)  Znači, NE BIRA SE NA IZBORNOJ SKUPŠTINI,UNUTAR SAMOG POVJERENIŠTVA.ČLANSTVO U ORGANIMA SAVEZA PRESTAJE ODLASKOM U PENZIJU. (ČLAN 29) Time je i više nego jasno, da Vi ne možete i dalje obavljati funkciju Predsjednika Opštinskog Sindikalnog povjereništva Ulcinj.

Marko Nikčević je izabran za Generalnog sekretara na kongresu u Novembru 2013.godine. Znači, 2 godine,posto su ove odredbe usvojene i unijete u Statut ,on je postao Generalni sekretar i samim time, nije ih on donosio,već ih samo sprovodi poštujući Statut. VI STE BILI JEDAN OD ONIH KOJI SU PODRŽALI OVE ODREDBE I GLASALI ZA NJIH.  Iz svega toga,proizilazi da bi ste Vi , itekako dobro,trebali da znate odredbe Statuta,a ne da ga na svaki mogući način kršite. Prekršili ste ga i učešćem na tzv. Kongresu, organizovanom od strane izbačenih članova Sindikata. Istih onih članova o čijim  ”aktivnostima u cilju unaprijeđenja položaja radnika ” za vrijeme trajanja njihovog mandata,čitamo zadnjih dana u Dnevnim novinama.  ”Pomagali su radnicima”, pardon,sebi samima ( Možda sam ja u zabludi pa pogrešno mislim da je SVRHA SINDIKATA, BORBA ZA RADNICKA PRAVA ) trošeci mjesečno i do 6.000 eura sindikalnih, tj. radničkih para.(  ” 1.000 eura goriva,kupovali namještaj i posuđe,podjelili 12 stanova”- kao da su njihovo lično vlasništvo ) Vjerovatno,to sve spada u  ”aktivnosti unaprijeđenja rada Sidikata ”.tj. u program grupe gradjana,koju i Vi,sami podržavate i u čijim aktivnostima,Vi aktivno učestvujete.

Ja samo kao mlad čovjek, želim da radim,kao i desetine hiljada mladih ljudi, koji su prijavljeni na Birou Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Vi ste svoju penziju pošteno zaslužili  i zaradili i sada uživajte u njoj. Kažem,uživajte iz razloga što većina ljudi,može samo da je  ”sanja u snovima ”, jer će teško doći do nje,iako su većinu svog života,proveli radeći sa težnjom, da je dostignu,kao krunu svog mukotrpnog,višedecenijskog rada.

Predsjednik OSP Ulcinj

Vladimir Filipović

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”