Forca: CEKAMO DJUKANOVICEV POZIV

Nakon najave premijera Mila Đukanovića da će prije reorganizacije u Vladi razgovarati i sa predstavnicima albanskih partija koje imaju koalicioni sporazum sa DPS-om, predstavnici Nove demokratske snage – Forca za Antenu M su kazali da poziv za razgovor još nijesu zvanično dobili, ali se nadaju da bi mogli sa Đukanovićem da se sastanu u narednih desetak dana. 

„Očekujemo da će taj razgovor uslijediti uskoro u narednih desetak dana. Kao prvo tražićemo da izvršimo implementaciju našeg sporazuma koji imamo sa HGI-jem i Bošnjačkom strankom. Prvo implementacija toga, a iz razgovora ćemo vidjeti da li ima potrebe da se iznesu neki novi zahtjevi“, kazao je predsjednik te stranke Nazif Cungu.

On je rekao da u toj partiji nemaju izričit zahtjev u vezi sa nekim ministarstvom. “Mi imamo prvo koalicioni sporazum koji smo potpisali prije dvije godine tako da treba da se dogovorimo u vezi sa sprovođenjem tog sporazuma. Šta će biti vidjećemo nakon direktnog razgovora sa Đukanovićem”, dodao je Cungu.

Njegov partijski kolega Džudo Cakuli potvrdio je da još nijesu dobili zvaničan poziv od Đukanovića. “Još nemamo informaciju u vezi sa tim kada bi sastanak mogao da se održi ali očekujemo da nešto bude od tih razgovora jer mi smo sklopili koalicioni sporazum kojim je predviđeno da nam pripadaju odnosno da će nam pripasti određena mjesta u Vladi. Još nijesmo odlučili koje bi mjesto tražili za svoje predsavnike u Vladi”, rekao je on.

Podsjetimo, premijer Milo Đukanović najavio je da će prije rekonstrukcije Vlade na razgovor pozvati i predsjednike albanskih nacionalnih stranaka koje se na državnom nivou nalaze u savezu sa Demokratskom partijom socijalista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora