Fudbal: OFK “Otrant Olympic” tuzi Fudbalski Savez Crne Gore

Futboll, Fudbal, Otrant OlimpikSaopštenje za javnost FK “Otrant Olympic“.

Dana 07.07.2020. godine održan je vanredni sastanak Uprave kluba sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a koja se ticala Odluke IO Fudbalskog Saveza Crne Gore od istog dana kojom se prekinulo takmičenje u Prvoj i Drugoj Crnogorskoj fudbalskoj ligi Crne Gore.

Na ovom sastanku je izraženo snažno nezadovoljstvo odlukama FSCG, te je odlučeno da se angažuje advokat i tuži FSCG.

OFK “Otrant Olympic” je već angažovao advokata koji će zastupati klub i predati tužbu, u ponedjeljak, 20.07.2020. godine protiv FSCG svim pravnim institucijama države Crne Gore.

Mi smo, kao uprava OFK “Otrant Olympic”, zatečeni ovom odlukom FSCG kojom nam se 6 (šest) kola prije kraja regularnog prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo  da smo na taj način oštećeni, jer nam nije bilo omogućeno kroz takmičenje da sačuvamo ili izgubimo status drugoligaša.

Uvjereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, šta je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima.

Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu Crnogorsku ligu (što se odnosi na klubove “Bokelj” i “Jezero”), kojima ujedno čestitamo uspjeh: FK “Jezero” ulazak u Prvu ligu, a FK “Bokelj” na dobroj igri u baražu, gdje se još jednom potvrdio kvalitet Druge lige.

Pitamo se: zašto nije omogućen nastavak prvenstva kad je već omogućeno da se igraju baraž za dopunu Prve i Druge lige? Postavljamo sebi i javnosti ovo pitanje, ali nijesmo u mogućnosti da damo bilo kakav odgovor.

Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo, gdje se liga prekida, nema ispadanja? To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK “Otrant Olympic” da plati ceh virusa Covid-19?

Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi.

Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas.

Sportski pozdrav,

Uprava FK “Otrant Olympic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA
Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović će u srijedu, 29. marta, posjetiti opštinu Ulcinj. On će tom prilikom razgovarati sa predsjednikom Opštine Omerom Bajraktarijem i njegovim saradnicima.

Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA
Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

Policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da su H.Q. (77) i A.P. (18) izvršili krivično djelo trgovina ljudima, te je po nalogu tužioca H.Q. uhapšen. “Naime, H.Q. se

Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE
Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE

Dan Opštine Ulcinj se, po Statutu lokalne samouprave, proslavlja prve subote u aprilu, što znači da će ove godine to biti 1. aprila. Tim povodom će tokom cijele ove sedmice biti organizovano niz značajnih

CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u utorak, 28. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: Zoganje, Donja Briska

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari: