Gjeka: NAJBOLJE DA I NA ČELU NOVE VLADE BUDE DRITAN ABAZOVIĆ

Izjava za javnost predsjednika Demokratske partije Fatmira Gjeke.

Demokratska partija sa pažnjom prati razgovore i dogovore oko formiranja nove izvršne vlasti u našoj državi. Pozdravljamo spremnost svih aktera da budu konstruktivni, jer nas u jednu zajednicu ne okuplja samo ono što bijasmo juče nego prije svega ono što ćemo sjutra zajednički preduzimati.

Smatramo stoga da bi najbolje bilo da mandatar nove Vlade do kraja mandata ovog saziva Skupštine ili makar do prijevremenih parlamentarnih izbora bude dr Dritan Abazović.

Vjerujemo da je to najcjelishodnije rješenje u trenutnoj situaciji, a za nas kao manjinsku stranku i najprihvatljivije.

Potrebna nam je barem elementarna politička stabilnost naročito ako se imaju u vidu najave da nas tokom jeseni i zime očekuje neizvjesna energetska, ekonomska i socijalna situacija.

Kao ministar ljudskih i manjinskih prava svjedočio sam da je 43. Abazovićeva Vlada bila najinkluzivnija do sada, da je poseban senzibilitet imala prema manjinama i da je to visoko vrednovano i kod njih samih i kod naših međunarodnih partnera.

U tom slučaju, nama kao legitimnim političkim predstavnicima manjinskih nacionalnih zajednica bi bilo mnogo lakše da budemo dio 44. Vlade, jer bi ona nesumnjivo bila evroatlantska i integralistička.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj