Harasani: “Slucaj K1” je sumrak institucija, svi vi koji ste uz vlast saucestvujete u zlocinu protiv Ulcinja

 

Iliri (4)“Sudbina naše omladine u ovom kontroverznom sistemu je takva da najveće nekadašnje turističke komplekse, hotele i fabrike upoznajemo preko ruševina, loših privatizacija, stečaja i rušenja. Tako je i sa slučajem K1 koji ćemo, kako stvari stoje, pamtiti duže, makar dok ne isplatimo 8 miliona eura za nešto za što nismo ni čuli ni vidjeli ni odlučivali”, izjavio je potpredsjednik OO GP URA Ulcinj Ilir Harasani.

“Gledajući sa pravnog aspekta, za slučaj K1 kako se dosta puta govorilo najglavnija je pasivna legitimacija Opštine, ali i mnogo drugih pravnih argumenta koji govore da Opština nema veze sa rušenjem. Međutim, pravo je u ovom slučaju, kao i u mnogim drugim slučajevima širom države, slijepo! Stvarni uticaji duge ruke ima loša politika, jer slučaj K1 jeste organizivana pljačka i kriminal. Zbog K1 ali i mnogih drugih “slučajeva pravde” godinama govorimo kako su institucije u Crnoj Gori politizovane i pod kontrolom partijskih struktura i da se zbog toga nešto hitno mora mijenjati. Problem je što Vi i Vaše političke partije na lokalu podržavate strukture i omogućavate im da nas i na ovaj način pljačkaju. Samim tim ispada na neki način (iako, naravno, niste željeli da se ovo desi), da ste saučesnici u ovom sumraku institucija”, navodiHarasani.

“Godinama sistemastki, pravno i politički ubijaju naš grad. Od Solane, Valdanosa, Morskog dobra, privatizacija… u svim slučajevima su zakazale institucije koje vi i dalje uporno podržavate i legitimišete. Zato vas javno pitam:

– što ste preduzeli u ove zadnje dvije godine u slučaju K1?

– da li ste jednom bar jednom bili na suđenje u ovom slučaju?

– jeste li pravili medijski ili politički pritisak, kao što sad radite kad je već donijeta odluka?

– zašto niste aktivnije tražili da se ukjuče kosovski organi, prije svega Agencija za privatizaciju Republike Kosovo?

Abazovic KnezevicGospodo, sada je kasno i nemojte se čuditi zbog ove presude. Pošto znate da nas optužujete što smo dvije godine bili na vlasti (nažalost, zajedno sa vama), podsjećamo vas da smo se mi za slučaj K1 borili koliko smo mogli. I više od toga! Organizovali smo konferenciju za štampu u Skupštini Crne Gore (svi zajedno, poslanici iz Ulcinja, osim predstavika DPS koji nije htio da dođe), išli na sudjenja, javno prozivali tada postupajuću sudiju Milicu Popović (kojoj je kasnije oduzet slučaj), bili smo na Kosovo da tražimo dokaze, zajedno sa tadašnjim potpredsjednikom Opštine S.Becijem, te tražili pomoć i od premijera Kosova. Naravno, uz angažman predsjednika URA Dritana Abazovića napali smo javno tajkune koji su umiješani u cijelu priču.

Vi ste zadnje dvije godine ćutali, smjestili se u Vladu, a politiku ste pretvorili u piljaru u kojoj je najvažnije da li je neko pojeo gulaš, kupio telefon ili ponio kući klima uređaj, nastavlja Harasani.

“Dok god budete vodili takvu pilićarsku politiku ostaćete poltroni kriminalizovane vlasti koja će nas tjerati da svojom rukom uništimo ili prodamo sve ono što je preostalo u Ulcinju, a nas će kao društvo gutati siromašna svijest. Naša omladina će za to vrijeme odlaziti u inostranstvo i tražiti bolje uslove života. ‚K1‘ nije izolovan slučaj, on je produkt sistema kojem pripadate od kada znate za sebe i za koji se borite krijući se iza lažnog patriotizma. Sada samo ubirate plodove svoga rada. Nadam se da će generacije koje dolaze prepoznati vaše loše namjere i da će se za ovaj grad boriti svim srcem i umom, kako dolikuje odgovornim građanima”, zaključuje Harasani u saopštenju dostavljenom medijima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i

Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA
Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA

Da primorje pitomo utiče na senzibilitete umjetnika koji su odrasli i žive na moru, istakla je studentkinja istorije umjetnosti Tea Mandić otvarajući u nedjelju veče izložbu djela “Boje u duhu Mediterana”.

Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!
Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!

Otkrij inovativno iskustvo igranja uz PS5. Sjajna grafika i najnovije funkcije čine ovu konzolu omiljenu kako među mlađom, tako i među starijom populacijom. Ekskluzivne igre te čekaju, a mi garantujemo

Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO
Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da su do sada postojali gradovi, kao što su Ulcinj i Herceg-Novi, kojima se nije dalo da idu naprijed. “Iz ne znam kojeg razloga Ulcinj je bio

CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i srijedu, 22. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: Donja