Hodžić: Počinje gradnja pjeskovite brane na Adi Bojani

Gradnja brane na Adi Bojani koja će štititi plažu i turističko naselje HTP Ulcinjska rivijera, počela je u utorak. Kako je kazao direktor tog turističkog preduzeća Ćamil Hodžić, i ove godine su počeli sa ovim aktivnostima na vrijeme, prije nego krenu vjetrovi i talasi, a nasuće pijeskom najkritičniji potez od 400 metara.

Kako je istakao Hodžić u Jutarnjem programu TVCG, ova aktivnost se pokazala efektivnom i zaštitila je i ranijih godina naselje i plažu od erozije.

“Erozija se smanjila i trenutno čini nam se zaustavila. Proširili smo ušće, tu je nekoliko gomila pijeska, koji će poslužiti za branu dugu oko 400 metara u ovom najkritičnijem dijelu. Poslije tih 400 metara postoje dine koje štite, tako da vjerujem da je to dovoljno i da će biti efikasno”, poručio je Hodžić.

Objašnjava da na Adi ima dosta struja i onih koje uzimaju pijesak, ali i onih koje pothranjuju plažu, pa se ne može garantovati 100 odsto zaštita, ali iskustvo je pokazalo da je ovaj vid zaštite dobar za naselje.

Dodao je da su imali dobru sezonu, brojke će pokazati da je vjerovatno bila najbolja. Broj noćenja je povećan i finansijski rezultati su bolji u odnosu na prethodni period, tako da će ići u neke investicije i osvježenje postojećih kapaciteta.

Kaže da imaju mnogo upita za proslavu Nove godine, ali za to ne postoje adekvatni uslovi.

“Ada Bojana je specifična i kada krenu kiše staze su poplavljene, ne može se doći do smještaja, tako da je za sada to nemoguće, a u budućnosti treba razmišljati i u tom pravcu, da se obezbijede uslovi i za tu vrstu ponude”, rekao je Hodžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih