I.Karamanaga: PROBLEMI U STAROM GRADU SE DNEVNO GOMILAJU

Društvo prijatelja Starog grada »Kalaja« iz Ulcinja reaguje zbog nagomilanih problema u Starom gradu i očekujemo da se Nova vlast konačno pozabavi i Starim gradom. Razumijemo da su se nagomilali mnogi problemi i da je turistička sezona u toku, međutim, ne bi smjeli da zaborave da se gro gostiju vrti oko i u Starom gradu.
Nije dovoljno da se ponosimo da imamo stari grad više od 2500 hiljade godina star i da im uglavnom njegove fotografije vise po kancelarijama. U njega se mora ulagati, ali i o njemu se moramo svi zajedno brinuti, a najviše oni kojima mi plaćamo poreze, komunalije , kazne.
Nedopostivo je da je već nekoliko dana neregularno snabdijebvanje vodom, da se u 21. vijeku u vrijeme kada je dobro krenula turistička sezona građani snadbijevaju cistjernama, koje mogu doći samo do Pravoslavnog groblja, tako da se voda vatrogasnim crijevima dovodi do kuća, restorana, gostiju, te zbog toga mnogi gosti i turisti negoduju i žele ili već napuštaju naše kuće i apartmane.
Prevelike nade smo imali u Novu vlast da će se angažovati i početi na sanaciji urušenih bedema, koji su već dvije godine na čekanju. Postoji opasnost da se taj dio kompletno sruši u more. Naravno, uzrok je zemljište koje je naneseno iskopavanjem i izgradnjom objekta o čijoj se sudbini još uvijek ništa ne zna. Zbog toga i molimo nadležne da stupe u kontakt sa vlasnicima i odluče o njegovoj sudbini.
Građani Starog grada zahtijevaju da Komunalno preduzeće nabavi novo električno vozilo za iznošenje smeća iz Starog grada, onako kao što se to radi u Kotoru, jer postojeći traktor je zastario i nepodesan je, jer svakodnevno dolazi do rasipanja i izlivanja na prelijepu kaldrmu, tako da se posebno na ulazu šire neprijatni mirisi.
Osim toga, zahtijevamo da Komunalno preduzeće ulice u Starom gradu tretira kao ostale ulice u gradu, dakle neophodno je da se njihove ekipe angažuju za njihovo čišćenje i održavanje. Nije dovoljno da to rade samo građani Starog grada, jer tokom sezone je velika frekvencija gostiju danonoćno i zbog toga je neophodno njihovo angažovanje.
Isto tako podsjećamo da je Muzej djelimično u funkciji zbog toga što se tri glavne zgrade renoviraju, što je nedopustivo da se to radi tokom turističke sezone.
Podsjećamo gospodu da današnji turisti ne dolaze samo zbog plaža i kupanja, već da im se mora nuditi mnogo više.
U ovom slučaju im je uskraćena posjeta najvećem dijelu naše impozantne kulturne baštine. Doduše personal Muzeja je tu, dolazi svakodnevno na posao i otvara kapije, ali su gosti uskraćeni upoznavanja krucijalnih djelova Muzeja.
Na samom kraju, mnogi građani Starog grada imaju problema sa parkingom, bez obzira na naše mnogobrojne molbe i zahtjeve da se jedan dio parkinga osigura za nas, pored i ispred ulaza u Stari grad. Naravno, mi razumijemo probleme sa kojima se naša Opština susreće posebno sada kada je glavna turistička sezona, međutim, mi im savjetujemo da se o njoj mora razmišljati odman nakon završetka prethodne. Stari grad sa svojim položajem, sa svojim vrhunskim apartmanima i sa bezbroj sjajnih restorana, mora biti ogledalo našeg grada i naše turističke Ulcinja ponude. Mislim da sa ovakvim problemima i sa ovakvim angažovanjem nadležnih to nijesmo.

2 Responses

 1. Profesore!
  Dok su tvoje komšije na tačni nosili glasove DPS-u ćutao si!
  Imaju li ovi momci čarobni štapić?
  Zbog vašeg objekta u starom gradu dok ste vi ćutali kao p…e, građevinska inspekcija koja je pokušala, vama da pomogne, bez ikakvog interesa jer ja 3 godine nisam bio u stari grad, platila glavom 13, 5 godina robije.
  Ja gore potpisani
  Sedam!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Slučaj Ulcinjske Solane: SO (NI)JE ŽIVOT (STUDIJA)

Studiju možete preuzeti klikom na LINK Uvodna riječ Punih sedam godina (1927-1934) trebalo je graditeljima Solane da u neposrednom zaleđu Velike plaže, na močvarnom području, naprave fabriku slanih kristala. Bilo je to vrijeme ogromnog entuzijazma,

Protest Starograđana zbog nestašica vode: IZMEĐU OBEĆANJA I RADIKALIZACIJE
Protest Starograđana zbog nestašica vode: IZMEĐU OBEĆANJA I RADIKALIZACIJE

“Narednih dana preduzećemo mjere i radnje kako bi pokušali da pomognemo građanima Starog grada da imaju bolje snadbjevanje vodom”, kazao je izvršni direktor DOO “Vodovod i kanalizacija” Ajet V. Zaga. On

Sportska kladionica Meridian ti poklanja
Sportska kladionica Meridian ti poklanja

    Da li tražite način da dobijete besplatan laptop? Srećom, postoji jedan način kako da osvojite novi Lap top HP 255 G8 Ryzen 5 – registruj se na meridianbet.me i ostvari priliku da osvojiš

Parking servis: UKLJANJAMO FIZIČKE PREPREKE SA PARKING MJESTA, TO RUŽI SLIKU GRADA
Parking servis: UKLJANJAMO FIZIČKE PREPREKE SA PARKING MJESTA, TO RUŽI SLIKU GRADA

DOO Parking servis Ulcinj u saradnji sa Komunalnom policijom ovih dana sprovodi aktivnosti na uklanjanju fizičkih prepreka koje se nalaze na obilježenim parking mjestima a koja koriste pravna lica i preduzetnici

Ulcinj: SJUTRA PROTEST STAROGRADJANA
Ulcinj: SJUTRA PROTEST STAROGRADJANA

Zbog stalnih problema sa vodom žiteji Starog grada su najavili protesno okupljanje. “Situacija je već sedmicama nepodnošljiva, a zbog nedostatka vode gosti nam bježe”, tvrde Starograđani. Kako navode,

Igraj Aviator i osvoji električni trotinet, kameru i zvučnik!
Igraj Aviator i osvoji električni trotinet, kameru i zvučnik!

    Najbolja online kazino igra te ovog putanagrađuje sjajnim uređajima. Uz to, padaće ikiša freebet-a. Mnogo šansi za sjajne dobitkeimaju svi registrovani korisnicimeridianbet.me sajta, koji