I MOGUL apeluje: HITNO RIJESITI PROBLEM NAKNADA MAJKAMA

 

MogulGrupa od sedam nevladinih organizacija (NVO), među kojima je i MOGUL, pozvala je Vladu i Ustavni sud da, po urgentnom postupku, riješe problem već stečenog prava na novčanu nadoknadu, majkama sa troje i više djece.

U pismu koje su uputili navodi se da je prekršen Ustav ukidanjem stečenog prava na novčanu nadoknadu majkama sa troje i više djece.

“Njihovo pravo na nadoknadu nažalost danas nije zaštićeno ni autoritetom, ni savješću onih koji su izglasali ovaj Zakon, a koji bez mnogo napora dolazeći u Skupštinu i Vladu okreću glavu od onih koje, već nedeljama, traže samo ono što je njihovo. Zato su riješile da svoje pravo štite životom“, kaže se u pismu, prenosi PR Centar.

Grupa NVO je ukazala da majke ne postupaju samo po svojoj volji, već su, kako su primijetili, na štrajk glađu primorane zbog intertnosti institucija sistema.

“I više od toga, prava im osporavaju, reklo bi se, najpozvaniji pravnici ove zemlje, članovi Vlade, koji su pokazali da umiju i mogu onda kada su branili sopstvene plate, honorare i dnevnice“, ističe se u pismu.

Prema njihovim riječima, u zemlji u kojoj su mnogima „puna usta oda o majki kao svetinji“, majke su, kako su ocijenili, danas najranjivija kategorija.

“Pozivamo Vas da, slijedeći pravni okvir u kojem djelujete i koji Vam to dozvoljava, po urgentnom postupku rješavate ovaj problem, u ime smanjenja štete i u ime vjere da je ova država zaista servis svih njenih građanki i građana“, zaključuje se u pismu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora