Inspekcija: OD PONEDJELJKA POJAČAN NADZOR I U ULCINJU

Uprava za inspekcijske poslove sprovodiće od 1. jula pojačan inspekcijski nadzor na teritoriji šest primorskih opština odnosno u: Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Budvi, Baru i Ulcinju, saopšteno je iz UIP-a.

“U pojačanom nadzoru učestvovaće inspekcija rada, turistička, tržišna i zdravstveno-sanitarna inspekcija. Kako je planom predviđeno, na terenu će biti preko 70 inspektora koji će raditi kontinuirano punih 60 dana, koliko će trajati pojačan nadzor u pomenutim opštinama”, ističu iz UIP-a.

Naglašava sa se će osim u primorskim opštinama, drugi dio inspektora biti aktivan i u turističkim centrima na sjeveru, odnosno u opštinama Žabljak i Kolašin, na Skadarskom jezeru, u rafting centrima i svim onim mjestima u kojima se očekuje veliki priliv turista tokom ljeta.

“Akcenat će biti na suzbijanju rada na crno, svake vrste sive ekonomije i nelojalne konkurencije. Posebna pažnja biće posvećena očuvanju zdravlja ljudi i turista tokom ljetnjih mjeseci. Inspekcije će vršiti zajedničke nadzore, kako bi se na ekonomičan način, i ne opterećujući subjekte nadzora odjednom izvršio nadzor iz više oblasti poslovanja”, najavili su iz UIP-a.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove su organizovali niz sastanaka sa predstavnicima lokalnih samouprava, Poreske uprave, Uprave policije i drugim institucijama sa kojima će sarađivati s ciljem što kvalitetnije realizacije ove turstičke sezone.

Napominju da se prijave mogu podnijeti putem pošte, e-maila: prijave@uip.gov.me , kao i besplatnim pozivom na call centar (080/555-555).

Od 1. jula do kraja avgusta na pisarnici biće organizovana dežurstva svakog vikenda i tokom predstojećih praznika (radno vrijeme 7-15 časova), te ovim putem pozivaju sve građane da im prijave nepravilnosti kako bi pravovremeno reagovali ukoliko je njihova nadležnost ili ih proslijedili nadležnim organima na dalje postupanje.

Sve kontrolne liste koje pojašnjavaju šta je od dokumentacije potrebno da subjekat nadzora pripremi prije samog dolaska nadležne inspekcije objavljene na sajtu Uprave za inspekcijske poslove. (https://www.gov.me/uip/kontrolne-liste)

Pozivaju sve privredne subjekte i sve činioce poslovnog ambijenta da se pridržavaju pozitivnih zakonskih propisa i na taj način dočekaju spremno pojačani nadzor tokom sezone, koja će, nadaju se, obilovati kako brojem turista tako i uspješnim poslovanjem u svim privrednim granama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Albanija radi: ZAVRŠAVA SE PUT ŠENGJIN-VELIPOJA, ULCINJ MNOGO BLIŽI TIRANI
Albanija radi: ZAVRŠAVA SE PUT ŠENGJIN-VELIPOJA, ULCINJ MNOGO BLIŽI TIRANI

Albanski premijer Edi Rama danas je (uz ove fotografije) objavio da će uskoro biti završeni radovi na putu od Šenđina (Shëngjin) do Velipoje. Na ovaj način skratiće se povezanost ova dva albanska turistička

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK DJELOVI ULCINJA BEZ STRUJE

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. jula, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU
Bajraktari:  I LOKALNA VLAST SNOSI ODGOVORNOST ZA LOŠU TURISTIČKU SEZONU

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokretsa URA i bivši predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari rekao je da će Ulcinj, ove godine, nažalost, imati jednu od najlošijih sezona zadnjih decenija.

Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad
Bar: Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja dobilo licencu za rad

Nevladino udruženje Lea Bar dobilo je licencu za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Baru. U skladu sa  standarima Sklonište je na tajnoj adresi, kapaciteta osam osoba i radi svakodnevno 24 sata.

Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA
Solana: NEMA PROIZVODNJE SOLI, ALI STANJE SE POBOLJŠAVA

Ulcinjska solana je dugi niz godina imala problema sa zadržavanjem vode. Oštećeni i zapušteni nasipi su vremenom popustili i sa vodom se nije moglo upravljati. Kako se ističe, prošle godine predstavnici