Institut za medije: Poziv za podnošenje prijedloga projekata

Institut za medije objavljuje poziv za podnošenje prijedloga projekata koji za cilj imaju podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) u urbanim i ruralnim sredinama za promovisanje medijskog aktivizma i suzbijanje dezinformacija i polarizacije.

Ovaj poziv za podnošenje prijedloga projekata je dio regionalnog projekta „NAŠI MEDIJI“, koji podržava Evropska unija, a sprovodi se u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj. Projekat kofinansira Ministarsrvo javne uprave u Crnoj Gori.

Poziv za podnošenje prijedloga projekata je otvoren za OCD u Crnoj Gori koje prvenstveno rade u oblasti medija, slobode izražavanja ili digitalnih tehnologija, kao i obrazovanja, ljudskih prava ili rodne ravnopravnosti.

Poziv je otvoren kako za pojedinačne podnosioce prijava, tako i za partnerstva formirana između razvijenih OCD sa sjedištem u urbanim sredinama (veći centri i glavni gradovi) i lokalnih zajednica koje djeluju u manjim sredinama i ruralnim područjima. Prednost će biti data partnerstvima.

Ukupan budžet za ovaj poziv za dostavljanje prijedloga projekata je 46,500 eura.

Traženi grant mora biti između 7,000 – 15,500 eura. Kofinansiranje se ne zahtjeva.

Trajanje predloženog projekta mora biti između 9 i 18 mjeseci.

Međudržavna partnerstva nisu predmet ovog poziva za podnošenje predloga projekta.

Pojedinačna organizacija civilnog društva može da se prijavi kao podnosilac samo u jednom projektu i može da djeluje kao koaplikant u drugim projektima ovog poziva.

Rok za podnošenje prijava je 19. februar do 23:59.

Pitanja u vezi sa ovim pozivom za podnošenje predloga projekata mogu se slati na grantovi@mminstitute.org do dva dana prije isteka roka za podnošenje prijava.

​Informativna sesija će se održati onlajn 26. januara u 11:00. Molimo Vas da se prijavite na mejl grantovi@mminstitute.org. Prijavljeni učesnici će po prijavi dobiti link za registraciju.

Više informacija na sljedećoj stranici

 

Poziv za podnošenje prijedloga projekata

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Zbog vožnje pod dejstvom droga: ULCINJANINU MJESEC DANA ZATVORA
Zbog vožnje pod dejstvom droga: ULCINJANINU MJESEC DANA ZATVORA

Ulcinjanin Lj.M. (24) osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Sutkinja odjeljenja Suda za prekršaje u Ulcinju Anka Kekić

Sinoć na Maloj plaži: VEČE ZA PAMĆENJE SA DŽEJLOM I EDISOM
Sinoć na Maloj plaži: VEČE ZA PAMĆENJE SA DŽEJLOM I EDISOM

Ulcinjska Mala plaža 21. maja bila je epicentar sjajnih muzičkih dešavanja u organizaciji TO Ulcinj. Veče povodom obilježavanja Dana nezavisnosti otvorio je crnogorski izvođač Edis Agić koji je dobro poznatim

Ljudmila Mila Popović: JEDNA JE CRNA GORA! JEDINSTVENA ZEMLJA INTERKULTURE
Ljudmila Mila Popović: JEDNA JE CRNA GORA! JEDINSTVENA ZEMLJA INTERKULTURE

Univerzum je pametni dizajn u kojem vlada sinhronicitet! Sva bića, sve životne forme i svi fenomeni su u njemu međusobno povezani i međuzavisni.  Ovo duhovno i naučno plemenito znanje nas uči kako da percipiramo

Osnovni sud Ulcinj: RAZBOJNIK OSUĐEN NA ČETIRI GODINE
Osnovni sud Ulcinj: RAZBOJNIK OSUĐEN NA ČETIRI GODINE

Sudija Osnovnog suda u Ulcinju Artan Kroma donio je presudu kojom je optuženog N.M. (38) oglasio krivim i osudio na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, zbog krivičnog djela razbojništvo. Riječ je o osobi

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”