Jacović: DO POČETKA SEZONE ULCINJ ĆE IMATI ŠEST PARKOMATA  

Izjava za javnost direktora DOO “Parking servis” Aleksandra Jacovića.

Shodno Planu za 2021.g. i potrebom za unapređenje načina plaćanja parkinga, Parking servis Ulcinj je krajem prošle godine završio postupak nabavke dva parkomata (ulične parking aparate za plaćanje Parkinga).

S tim u vezi, u novembru prošle godine potpisan je ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, Crnogorski Telekom AD, i shodno planu i nakon realizacije svih procedura očekuje se montaža i puštanje u rad parkomata u prvom kvartalu tekuće godine.

Vrijednost pomenute investicije je 21.579 eura. Navedeni parkomati biće postavljeni u ulici Pomoraca na Pristanu i u ulici bul. Braće Frasheri.

Takodje do početka turističke sezone je u planu nabavke još 4 parkomata, čime bi pokrili najfrekfentnije zone grada, a to sve u službi pojednostavljenja servisnih usluga parkiranja vozila za  domaće i inostrane turiste.

Kao inovacije za tekuću godinu, takodje pripremamo novi model usluga parkiranja i plaćanja usluga preko kiosk karte aplikacije i Izi park modela za parkiranje, tj. parkiranja na osnovu digitalnih aplikacija o slobodnim mjestima za parking.

Parking servis Ulcinj raspolaže sa 1050 parking mjesta na opštem parkiralištima uključujući i parking mjesta za lica sa posebnim potrebama (5%). Navedena parking mjesta su podijeljena u dvije zone.

Kada je u pitanju režim naplate, tj. cjenovnik usluga, sat parkiranja u zoni 1 u zimskom periodu iznosi 0.40 eura dok je u zoni 2 cijena 0.30 eura. U ljetnjem periodu sat parkiranja u zoni 1 iznosi 0.60e dok je u zoni 2 cijena 0.40e.

Neophodno je naglasiti da je Opština Ulcinj među rijetkim opštinama u Crnoj Gori koja ne posjeduje javne parking garaže, što je svakako veliki nedostatak, a samim tim je i potreba za izgradnjom istih neophodna, tako da je u tom pravcu u saradnji sa Opštinom u planu početak realizacije investicija na proširenju parking mjesta kroz izgradnju javnih parking garaža.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Uprava pomorske sigurnosti: KOD ULCINJA SPAŠENA FRANCUSKA JEDRILICA
Uprava pomorske sigurnosti: KOD ULCINJA SPAŠENA FRANCUSKA JEDRILICA

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primio poziv opasnosti u 21:30 časova od francuske jedrilice ”DJANGO”, dužine 12 metara, koja se

Uplati depozit karticom i svakog petka osvoji Huawei Watch GT 2
Uplati depozit karticom i svakog petka osvoji Huawei Watch GT 2

Imaj svog malog personalnog trenera na ruci!   Sportska kladionica Meridian spremila je jošjednu promociju i naravno, savršen poklon. Ovog puta, riječ je o satu,

Pokrenut projekat selektivnog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada: ČIST TALAS JE OVOG LJETA U ULCINJU
Pokrenut projekat selektivnog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada: ČIST TALAS JE OVOG LJETA U ULCINJU

U Ulcinju će se ovog ljeta, u periodu od jula do septembra, realizovati ekološka inicijativa „Uhvati čist talas“, čiji je cilj uspostavljanje pravilnog sistema za

Ministarstvo: DO KRAJA GODINE ZABRANA UPOTREBE PLASTIČNIH KESA
Ministarstvo: DO KRAJA GODINE ZABRANA UPOTREBE PLASTIČNIH KESA

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma najavljeno je da će do kraja ove godine biti usvojen novi zakon o upravljanju otpadom. Kako je u

Bajraktari: U SEPTEMBRU KREĆE UREĐIVANJE VELIKE SKELE
Bajraktari: U SEPTEMBRU KREĆE UREĐIVANJE VELIKE SKELE

Ulcinj ima velike potencijale da postane atraktivna turistička destinacija, ocijenio je predsjednik te opštine Omer Bajraktari u Jutarnjem programu RTCG. Bajraktari je najavio realizacijunekoliko projekata