Jacović: DO POČETKA SEZONE ULCINJ ĆE IMATI ŠEST PARKOMATA  

Izjava za javnost direktora DOO “Parking servis” Aleksandra Jacovića.

Shodno Planu za 2021.g. i potrebom za unapređenje načina plaćanja parkinga, Parking servis Ulcinj je krajem prošle godine završio postupak nabavke dva parkomata (ulične parking aparate za plaćanje Parkinga).

S tim u vezi, u novembru prošle godine potpisan je ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, Crnogorski Telekom AD, i shodno planu i nakon realizacije svih procedura očekuje se montaža i puštanje u rad parkomata u prvom kvartalu tekuće godine.

Vrijednost pomenute investicije je 21.579 eura. Navedeni parkomati biće postavljeni u ulici Pomoraca na Pristanu i u ulici bul. Braće Frasheri.

Takodje do početka turističke sezone je u planu nabavke još 4 parkomata, čime bi pokrili najfrekfentnije zone grada, a to sve u službi pojednostavljenja servisnih usluga parkiranja vozila za  domaće i inostrane turiste.

Kao inovacije za tekuću godinu, takodje pripremamo novi model usluga parkiranja i plaćanja usluga preko kiosk karte aplikacije i Izi park modela za parkiranje, tj. parkiranja na osnovu digitalnih aplikacija o slobodnim mjestima za parking.

Parking servis Ulcinj raspolaže sa 1050 parking mjesta na opštem parkiralištima uključujući i parking mjesta za lica sa posebnim potrebama (5%). Navedena parking mjesta su podijeljena u dvije zone.

Kada je u pitanju režim naplate, tj. cjenovnik usluga, sat parkiranja u zoni 1 u zimskom periodu iznosi 0.40 eura dok je u zoni 2 cijena 0.30 eura. U ljetnjem periodu sat parkiranja u zoni 1 iznosi 0.60e dok je u zoni 2 cijena 0.40e.

Neophodno je naglasiti da je Opština Ulcinj među rijetkim opštinama u Crnoj Gori koja ne posjeduje javne parking garaže, što je svakako veliki nedostatak, a samim tim je i potreba za izgradnjom istih neophodna, tako da je u tom pravcu u saradnji sa Opštinom u planu početak realizacije investicija na proširenju parking mjesta kroz izgradnju javnih parking garaža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Monstat: ZA PRVIH DESET MJESECI U ULCINJU VIŠE ZA TREĆINU TURISTA NEGO LANI
Monstat: ZA PRVIH DESET MJESECI U ULCINJU VIŠE ZA TREĆINU TURISTA NEGO LANI

Za prvih deset mjeseci ove godine na ulcinjskoj rivijeri je boravilo za trećinu više gostiju nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku – MONSTAT-a. Naime, ove godine

“Komunalne djelatnosti“: APEL GRAĐANIMA ZA PROPISNO ODLAGANJE OTPADA
“Komunalne djelatnosti“: APEL GRAĐANIMA ZA PROPISNO ODLAGANJE OTPADA

Poštovani sugrađani! Molimo Vas da u posude za odlaganje otpada ne odlažete eksplozivni materijal, odnosno zapaljeni materijal. Sinoć smo zbog nepropisno odloženog pepela, odnosno zapaljenog pepela, imali

CEDIS: U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak, 1. decembra, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 08 do 15 sati: dio naselja Kolomza,

Uruči: FASADE U FOKUSU SARADNJE OPŠTINE ULCINJ I FAKULTETA U TIRANI
Uruči: FASADE U FOKUSU SARADNJE OPŠTINE ULCINJ I FAKULTETA U TIRANI

Studenti pete godine i profesori Fakulteta za arhitekturu i urbanizam (FAU) Politehničkog univerziteta u Tirani boravili su ovog vikenda u Ulcinju. Povod posjete bio je njihov projektantski zadatak za

CEDIS: U SRIJEDU BEZ STRUJE VELIKI DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U SRIJEDU BEZ STRUJE VELIKI DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu, 30. novembra, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: dio naselja Kolomza,