Javna diskusija: FINANSIRANJE NVO IZ BUDZETA LOKALNIH SAMOUPRAVA

 

Javna diskusijaCentar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) organizuje javnu diskusiju na temu “Finansiranje NVO iz budžeta lokalnih samouprava”.

Cilj javne diskusije je rasprava o finansiranju projekata NVO iz budzeta lokalnih samouprava. Javna diskusija će biti prilika da iz ugla predstavnika civilnog sektora i lokalne samouprave saznamo u kojoj mjeri sredstva iz lokalnih budzeta omogućavaju efikasnu implementaciju projekata i doprinose održivosti NVO sektora, kakvi su kriterijumi za dodjelu sredstava, u kojoj mjeri se sredstva iz lokalnih budzeta dodjeljuju po drugom pravnom osnovu, mimo konkursa. Transparentnost rada komisija za raspodjelu sredstava, kao i razvijenost procedura za monitoring i evaluaciju projekata, biće takodje u fokusu diskusije.

Javna diskusija će biti održana 28. juna 2017. godine (srijeda) u prostorijama Opštine Bar, u trajanju  od 11h do 13.00h.

Ova aktivnost se realizuje u partnerstvu sa Lokalnim resursnim centrom – NVO Novi Horizont u sklopu projekta ,,Jače NVO, jača demokratija” koji Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Ciljevi ovog projekta su jačanje i podsticanje civilnog društva za aktivno učešće u društvenom, ekonomskom i političkom životu u Crnoj Gori, kroz formiranje četiri lokalna resursna centra za pružanje podrške lokalnim nevladinim organizacijama u opštinama Bijelo Polje, Pljevlja, Ulcinj i Herceg Novi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za

Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma
Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma

Hotel Azul Beach Resort Montenegro traži nove kolege u susret ljetnjoj sezoni 2023. Pozivamo sva zainteresovana lica da posjete naš hotel Azul Beach Resort Montenegro na datume 07.04.2023. i 08.04.2023.

Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA
Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA

Na ulcinjskoj Velikoj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj. Riječ je o projektu Vlade