Jubilej Muzicke skole: PROSLAVLJAJU 25 GODINA OD OSNIVANJA

 

Shkolla e muzikes Ulqin, Muzicka skola UlcinjOsnovna muzička škola u Ulcinju je životni projekat njenog utemeljitelja i dugogodišnjeg direktora, prof. Jusufa Like. Prvih 25 godina rada ove vaspitno-obrazovne institucije potvrđuju da su njegova jasna, stvaralačka vizija, uz ogromnu volju, veliko požrtvovanje i svakodnevni trud svih njegovih saradnika, urodili raskošnim plodovima.

Jer, iako su krenuli praktično sa ledine, uz skromnu pomoć i podršku nadležnih državnih i opštinskih organa i dobronamjernih pojedinaca, ova Škola je danas lijepo opremljena, ima veoma dobar stručni kadar koji je, uglavnom, ponikao upravo iz ove institucije, važan je dio obrazovnog sistema Crne Gore.

Ne manje značajno jeste što se u cijelom ovom periodu nastava u Školi odvijala paralelno na dva jezika, crnogorskom i albanskom.

Ono što je svakako kruna rada i trajan izvor inspiracije jesu nebrojene nagrade, priznanja i pohvale koje su učenici ove škole dobijali na prestižnim takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu pronoseći slavu ove Škole i rodnog grada.

Takođe, praktično od osnivanja Muzičke škole nema manifestacije ili nekog kulturnog dešavanja koji je organizovan u Ulcinju, a da ga divnim zvukovima i notama nijesu uljepšali njeni predavači i polaznici.

Dakle, ova Škola je već četvrt vijeka rasadnik uspješnih talenata, dobrih muzičara i vrijednih učenika ispunjavajući na taj način svoju osnovnu funkciju – vaspitno-obrazovne i stručne institucije, one koja na sve strane emituje samo dobre vibracije.

Ovim povodom biće priređena monografija škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu

Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA
Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA

U ponedjeljak, 27. juna 2022. godine u Podgorici će biti obavljena ceremonija dodjele nagrada časopisa KOMUN@. Žiri je odlučio da godišnja nagrada pripadne novinaru Rajku Ceroviću, a specijalne plakete

JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!
JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!

Meridian predstavlja najbolju vikend promociju tokom juna! Zabavi se uz odabrane igre provajdera iSoftBet i pokupi keš poklone! Ne postoji bolja zabava subotom i nedeljom od one koja vas čeka u Meridianu!

Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI
Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policijskog službenika Rudolfa

Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA
Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari gostujući u emisiji “Link”, kazao je da taj grad ima hronične finansijske probleme, ali da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada i u