Karamanaga pisao Nrekicu: RADOVI U STAROM GRADU TRALJAVO NAPREDUJU

Ismet KaramanagaGospodine Predsjedniče Opštine!

Molim Vas da u ime Društva prijatelja Starog grada «Kalaja«, građana Starog grada, mnogih turista i gostiju, te u ime svih građana Ulcinja svojim autoritetom utičete na ubrzanje dinamike radova prilikom »rekonstrukcije ulica Starog grada«.

Po našem mišljenju, radovi ne idu željenom dinamikom. Trebali bi biti završeni do aprila međutim, na način kako to investitori i izvođači rade, sumnjamo da će se završiti do početka turističke sezone.

Podsjećam vas da su svi građani Starog grada zavisni od turističke sezone. Isto tako Vas podsjećam da u Starom gradu postoji veliki broj kreveta u luksuznim apartmanima, te nekoliko vrhunskih ugostiteljskih objekata, veliki Muzejski kompleks, gradske zidine, Slavni trg, te mnoge znamenitosti koji su na meti turista iz zemlje i iz inostranstva. Naravno, tu smo i mi, oko 150 žitelja Starog grada, koji danonoćno do svojih kuća moraju prolaziti kroz raskopane ulice.

Isto tako Vas molimo da kod kompetentnih državnih i opštinskih organa utičete na sanaciju urušenog dijela zidina sa južne strane Starog grada. Postoji opasnost od daljeg urušavanja, zbog toga je potrebna hitna sanacija.

 

Na samom kraju Vas molimo oko angažovanja za sudbinu nedovršnog objekta koji se nalazi na tom dijelu i koji je devastirao postojeći ambijent kula i revelina u Starom gradu. Molimo Vas da stupite u kontakt sa vlasnicima i nadležnim institucijama, kako bi se objekat ili uklonio ili priveo zamišljenoj namjeni. Kako on danas izgleda predstavlja ruglo koji svakim danom sve više i više baca u sjenku našu istoriju više od 2.500 godina staru. Već 15-tak godina on narušava postojeći ambijent Starog grada.

 

Bez obzira na Koronu koja nas više od godinu dana čvrsto drži u svojim kandžama, mi očekujemo i nadamo se jednoj boljoj turističkoj sezoni. Nastojanja da se ovi problemi riješe će dati veliki doprinos boljoj sezoni i boljem kvalitetu života .

S poštovanjem, Ulcinj, februar 2021. godine

Predsjednik Društva prijatelja starog grada »Kalaja,

Ismet Karamanaga 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije.

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati

Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma
Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma

Hotel Azul Beach Resort Montenegro traži nove kolege u susret ljetnjoj sezoni 2023. Pozivamo sva zainteresovana lica da posjete naš hotel Azul Beach Resort Montenegro

Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA
Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA

Na ulcinjskoj Velikoj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj.