Koalicija Albanci odlucno: SPORA REALIZACIJA SPORAZUMA NA DRZAVNOM NIVOU

nenshkrimi-potpis, Koalicija, KoalicioniNa sastanku predstavnika političkih partija koje sačinjavaju koaliciju Albanci Odlučno, FORCA, Demokratska Unija Albanaca i Albanska Alternativa, pored ostalog, razgovarano je o realizaciji sporazuma koalicije na državnom nivou, o aktivnostima i stavovima zauzetim u parlamentu povodom Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata kao i o predstojećim lokalnim izborima, kazali su iz te koalicije.

Tokom rasprave i detaljne analize stanja vršenja vlasti na državnom nivou, navode, ocijenjen je jedan veoma usporeni tempo i intenzitet realizacije političkog sporazuma i posebno je raspravljano o razlozima nerealizacije. Konstatovano je, dodaju, nezadovoljstvo stepenom realizacije nekih tačaka sporazuma, a koje su, kako smatraju, veoma jasne i njihova realizacija zavisi samo od djelovanja nadležnih Ministarstava.

“Glavna tema sastanka bio je stav koji je zauzet u Skupštini Crne Gore, kada je glasano protiv usvajanja Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, kao i o posledicama koje će ovaj zakon donijeti. Data je jednoglasna i potpuna podrška djelovanju i angažmanu poslanika koalicije Gencija Nimanbegua i dogovoreni su dalji koraci u vezi stava da je usvajanje ovog zakona u suprotnosti sa sporazumima koje je Koalicija Albanci Odlučno potpisala i to prvenstveno sa manjinskim partijama, ali i opštim sporazumom o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine,” stoji u saopštenju koalicije.

Važna tema sastanka, dodaju, bilo je i pitanje lokalnih izbora. Prije svega, ističu, razmatrano je koji to najbolji način saradnje ova tri subjekata i najbolji način sudjelovanja na budućim lokalnim izborima u Tuzima i Ulcinju, a cilj koalicije je, ističu, ostvarivanje pobjeda na lokalnim izborima i u Tuzima i u Ulcinju.

Koordinaciono tijelo Koalicije AO, podsjećaju, čine predsjednici političkih partija: Nazif Cungu, Mehmed Zenka, Đerđ Camaj, kao i visoki zvaničnici ovih partija: Genci Nimanbegu, Hatidže Đoni, Džaudet Cakuli, Smail Malić Čunmulaj, Nik Đeljošaj i Ardijan Mavrić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora