Kompanija “Voli”: SIRIMO PROIZVODNI ASORTIMAN NA SASU

Voli Shas, Voli SasDomaća proizvodnja ima mnogo potencijala i zaslužuje podršku, i to ne samo veći proizvođači, već i male, porodične proizvodnje, saopštio je predsjednik kompanije “Voli Trade” Dragan Bokan.

On je za “Glasnik”, list Privredne komore (PKCG), rekao da je “Voli” napravio iskorak i krenuo u investiranje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, kada je krajem 2017. godine zakupio državno poljoprivredno zemljište na lokalitetu Šas u opštini Ulcinj.

„Cilj je da se potrošačima ponudi sopstveni proizvod sa svojih polja i da se planskom sadnjom smanji uvoz poljoprivrednih proizvoda iz inostranstva. Proizvodi Naše bašte su najsličniji domaćoj proizvodnji, jer je prevashodno cilj da se izbjegne korišćenje hemijskih sredstava i da proizvodi budu prepoznatljivi po ukusu, mirisu i svježini“, naveo je Bokan.

On je dodao da je prošle godine proizvedeno i plasirano preko 450 tona poljoprivrednih proizvoda, dok se u ovoj očekuje preko 2,5 hiljada tona. U pitanju su povratne kulture čija je potreba na tržištu veoma izražena.

„Pored plasmana proizvoda kroz sopstveni lanac maloprodaje, nastavljen je izvoz iceberg salate za Srbiju. Počeli smo proizvodnju motivisani željom da ponudimo potrošačima povrće i voće koji su tretirani minimalnom količinom pesticida i čiji miris i ukus vraća u ona lijepa vremena kada prilikom uzgoja izgled proizvoda nije bio osnovni kriterijum“, saopštio je Bokan.

On je kazao da ih je na odluku o proizvodnji navela činjenica da su tokom ljetnje turističke sezone bili prinuđeni da uvoze čak i proizvode koji se tradicionalno uzgajaju na ovom podneblju.

„Trudimo se da širimo proizvodni asortiman, ali vodimo računa o tome da ne ugrozimo male proizvođače“, istakao je Bokan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i

Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA
Podgorica: “BOJE I DUH MEDITERANA“ ULCINJSKIH UMJETNIKA

Da primorje pitomo utiče na senzibilitete umjetnika koji su odrasli i žive na moru, istakla je studentkinja istorije umjetnosti Tea Mandić otvarajući u nedjelju veče izložbu djela “Boje u duhu Mediterana”.

Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!
Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!

Otkrij inovativno iskustvo igranja uz PS5. Sjajna grafika i najnovije funkcije čine ovu konzolu omiljenu kako među mlađom, tako i među starijom populacijom. Ekskluzivne igre te čekaju, a mi garantujemo

Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO
Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da su do sada postojali gradovi, kao što su Ulcinj i Herceg-Novi, kojima se nije dalo da idu naprijed. “Iz ne znam kojeg razloga Ulcinj je bio

CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i srijedu, 22. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: Donja