Komunalno odgovorilo URA-i: NE KLEVECITE, TRAZITE OPROST

Veprimtari komunale, Komunalne djelatnostiTražite oprost od građana za njihovo zabluđivanje da je račun za otpad veći od onoga za struju.
Tražite oprost od građana što niste prisustvovali sjednici Skupštine opštine kad se vodila diskusija o cjenovniku JP „Komunalne djelatnosti“.
Tražite oprost od građana jer hotel „Emerald“, objekat na koji vi aludirate, je među prvima potpisao ugovor sa našim preduzećem za 2016. i 2017. godinu.
Tražite oprost od građana jer nema paušalne odluke, već odluke na bazi zakoni i pravilnika koji je usvojen u organima preduzeća i u Skupštini opštine Ulcinj.
Tražite oprost za katastrofalnu matematiku. Ona jeste ekzaktna nauka i da bi stavili tačku na neistine i klevete, vratićemo Vas još jednom u šestom razredu osnovne.
Cijena za smeće, prije stupanja na snagu zadnje odluke o korekciji cijena od dana 09.03.2017., a po odluci br. 1356 iz 2007. godine, je iznosila:
Usluge transporta – deponovanja kućnog otpada plaća se po m2 i to:
………………………………………………………………………..0,049 EUR
………………………………………………………………………..0,072 EUR (Tri mjeseca sezone)
Naknada za tvrdi otpad………………………………….4.86 EUR (Nije nikada uračunata)
Usluge na bazi broja kreveta…………………………..0,43 EUR (od 01.06. do 30.09. – nije nikada uračunata).
Znači, po ekzaktnoj matematici za šesti razred osnovne škole kuća površine 300m2 je plaćala:
300 X 0.049 = 14.7 X 9(mjesec) = 132.3 X 107%(PDV)=141.56 EUR
300 X 0,072(sezon) = 21.6 X 3 (mjesec) = 64.8 X 107% (PDV)= 69.33 EUR
Kuća od 300m2 po staroj odluci je plaćala 210.89 EUR, a ne kao po vašoj (slaboj) matematici 182 EUR. Kad ovoj cijeni dodali i naknadu za tvrdi otpad, koja je bila određena prema odluci ali nije uračunata (razlozi se ne znaju), imali bi:
4,86 X 12 (mjesec) = 58.3 X 107% (PDV) = 62.38 + 210.89 = 273.27 EUR
Ako ovoj sumi dodamo i cijenu usluga na bazi broja kreveta imali bi:
0.43 X 4(mjesec) = 1,72 X 107% (PDV) = 1.84 X 15 (kreveta) = 27.6 + 273.27 = 300.87 EUR dok je danas 325.22 EUR, što znači gospoda da, ako računamo cijenu po odlukama, povećanje cijene je na nivou od 8.5%!
Zašto ranije cijene nijesu uračunate po odlukama, to mi ne znamo i nismo odgovorni za to. Ono što znamo je da je ovo preduzeće, za četiri i po godine, sakupilo oko 1.2 miliona eura duga!
Sada kada smo Vam načili matematiku, dajemo Vam i šansu da nam pomognete.
JP “Komunalne djelatnosti” je odlučilo da od dana 15.08.2017. godine ne sakuplja više otpad sa Ade Bojane. Razlog je što vlasnici kućica na Bojani (računamo da vi niste dio njih), tokom 2016. i 2017. Godine nisu potpisali ugovoe sa preduzećem, iako im je to bila zakonska obaveza.
Sada ima oko 470 vikend kucica,na nas ziro racun nije nijedan euro uplacen,ocekujemo od vas,kao odgovorni,da nas podrzavate u ovome.
I na kraju ,pozivam vas jos jednom bilo koju sumnju koju imate ,kao za potrosnju goriva (koja je predvidjena planom  javnih nabavki),i za sve ostalo,da nam se obratite .
Mi smo vam transparetni i jaku volju za saradnju.
I sa ovim zatvaramo ovu polemiku.Mislim da i vama je jasno kako istina stoji, jer gradjanima je bilo jasno i prvi put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Skoplje: GJEKA, HOXHA I XHURRETA KOD XHAFERIJA
Skoplje: GJEKA, HOXHA I XHURRETA KOD XHAFERIJA

Ministar ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Fatmir Gjeka sa saradnicima, državnim sekretarom Astritom Hoxhom i direktorom Direktorata za unaprijeđenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih

Turistička organizacija: U ULCINJU BORAVI 1.645 GOSTIJU
Turistička organizacija: U ULCINJU BORAVI 1.645 GOSTIJU

Na ulcinjskoj rivijeri krajem krajem marta se bilježi odlična posjeta, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, ovih dana u ovoj opštini odmara 1645 gostiju i gotovo su svi stranci. Najveći

Abazović: KAPETAN KARAMANAGA DA BUDE U ODBORU DIREKTORA “BARSKE PLOVIDBE”
Abazović: KAPETAN KARAMANAGA DA BUDE U ODBORU DIREKTORA “BARSKE PLOVIDBE”

Premijer Dritan Abazović je na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore zatražio da u Odboru direktora Barske plovidbe bude imenovan kapetan iz Ulcinja Mehdi Karamanaga. Abazović je saopštio da je Vlada predložila

Sjutra konačno počinje najveći infrastrukturni projekat: DOLAZE PREMIJER, PREDSTAVNIK EU I AMBASADOR NJEMAČKE
Sjutra konačno počinje najveći infrastrukturni projekat: DOLAZE PREMIJER, PREDSTAVNIK EU I AMBASADOR NJEMAČKE

U Ulcinju će sjuta biti održana ceremonija povodom početka radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj. Riječ je o projektu Vlade Crne Gore i Opštine

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,