Konferencija evropskih pisaca: NIKOLAIDIS U BERLINU

Višestruko nagrađivani crnogorski pisac Andrej Nikolaidis pozvani je da govori na velikoj Konferenciji evropskih pisaca koja će 8. i 9. maja biti održana u Berlinu, saznaje Portal Analitika.

– Njemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer, u saradnji sa piscima Meli KijakNikol LjubićTilman Špengler i Antje Ravik – Štrubel pozvali su u Berlin 30 odabranih evropskih pisaca, kako bi zajedno ponovo promislili i pokušali održati u životu „San o Evropi“. Rezultat te akcije je velika Konferencija, a uvodnu riječ imaće ministar Štajnmajer – navodi se u najavi događaja na koji je Nikolaidis pozvan.

Svojevrsan uvod svakako je nedavno objavljivanje njegovog romana „Dolazak“ u Njemačkoj u izdanju kuće, „Voland und Quist“, za koje je dobio izvrsne recenzije.

Nikolaidis će na panelu „Evropa kao otvoreni muzej“ izložiti fragmente eseja „Silence of the lamb-eaters“ koji će na jesen biti objavljen u zborniku “Welcome to the desert od post-communism: radical politics after Yugoslavia” u izdanju najvažnijeg svjetskog izdavača kritičke teorije, „Verso Books“.

Po završetku prvog dana Konferencije, održaće se Duga noć evropske literature, tokom koje će autori čitati svoje književne tekstove. Iz zemalja regiona, u radu Konferencije učestvovaće još Goran Vojnović iz Slovenije, Ivana Simić – Bodrožić I Marica Bodrožić iz Hrvatske, Vladimir Arsenijević i Jovan Nikolić iz Srbije, I Faruk Šehić iz Bosnie i Hercegovine.

Na kraju dvodnevne Konferencije, biće objavljen zajednički Manifest.

Pokrovitelji konferencije su, između ostalih, BMWSchwarzkopfAlianz i Deutsches Theater.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje
Hidrolog Burić: Za eroziju na Adi kriva politika, a ne neznanje

Za kvalitetno i trajno rješenje erozije na Adi Bojani država Crna Gora ima stručno znanje, ali problem postaje komplikovan kada znanje zavisi isključivo od politike. To je “Vijestima” kazao profesor Mihailo

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak, u terminu od 08

U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE
U ponedjeljak nastavak sjednice SO: NA DNEVNOM REDU I IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj, Ardian Mavriq zakazao je za ponedjeljak, 27.06.2022. godine, u 11:00. časova, nastavak Druge sjednice Prvog redovnog zasijedanja, koja je sa radom počela 17. juna.

UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ
UMUCG: U UTORAK U STAROM GRADU KONCERT GITARSKOG DUA NIKČEVIĆ-BULATOVIĆ

  Udruženje mladih umjetnika Crne Gore organizovaće u utorak 28. juna u muzeju Starog grada Ulcinj koncert poznatog crnogorskog gitarskog dua Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića u pratnji Earpiece

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu