Korak bliže stadionu: GLAVNI PROJEKAT BIĆE GOTOV U AVGUSTU

Ugovor o izradi glavnog projekta gradskog stadiona u Ulcinju biće svečano zaključen za Dan Opštine, koji se ove godine obilježava 6. aprila, pišu “Vijesti”.

Ugovor će, kako je tom listu izjavio sekretar za investicije Minir Karamanaga, potpisati čelnici Ulcinja i firmi “Decom Montenegro” iz Podgorice i “Proing” iz Novog Sada, čija je zajednička ponuda bila najpovoljnija na nedavnom zaključenom tenderu.

Odluka o izboru najpovoljine ponude, na predlog Komisije za sprovođenje postupaka javne nabavke, donio je predsjednik Opštine Omer Bajraktari.

Rok za izradu projekta je 120 dana od zaključenja ugovora.

Prema projektnoj dokumentaciji biće to stadion druge kategorije po pravilniku UEFA, sa dvije tribine ukupnog kapaciteta od 2.500 do 3.000 gledalaca, od čega najmanje 50 u posebnoj VIP loži, 20 u centralno postavljenoj loži za novinare, kao i najmanje 5 odsto u odvojenom području za gostujuće navijače na istočnoj tribini.

Vlada je krajem 2022. donijela odluku o prenosu prava na nepokretnost na Opštinu Ulcinj za zemljište površine 77.000 metara kvadratnih na Velikoj plaži, čime su stvoreni uslovi za izgradnju fudbalskog stadiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ
Sud za prekršaje: DRŽAVLJANIN ALBANIJE UPUĆEN U ZATVOR U SPUŽ

Državljanin Albanije Z.L. (44) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. “On je sinoć oko 21 časova u jednom ugostiteljskom objektu u ulici “Majke Tereze”

CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA
CEKUM: URUČENE KNJIGE ULCINJSKIM ŠKOLAMA

JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore nastavila je akciju pod  nazivom „Naše knjige u vaše škole“. Cilj da se pojedinim  školama koje izvode nastavu na albanskom jeziku ili dvojezično

Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI
Mladi i ljudska prava: TEŽNJA ZA BOLJE DRUŠTVO U KOJEM ŽELE ŽIVJETI

Prošlo je više od 75 godina od donošenja Opšte deklaracije o ljudskim pravima koja u središte stavlja dostojanstvo i pravednost te jednakost svih ljudskih bića. Donošenje Deklaracije obilježilo je nastavak

Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA
Zbog napada na kolegu: PROTEST ULCINJSKIH ADVOKATA

Ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju danas su se, na poziv Advokatske komore Crne Gore, okupili ulcinjski advokati kako bi izrazili protest zbog napada na svog kolegu Aleksandra Simonovića. Ovaj advokat

Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI
Švajcarska: SASTANAK KOMITETA O PRAĆENJU DISKRIMINACIJE ŽENA U CRNOJ GORI

U Ženevi se danas održava sastanak Komiteta koji prati sprovođenje Konvencije za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena. Delegaciju Crne Gore, koju čini 21 član, predvodi ministar ljudskih i manjinskih