Lika odgovorila Opstini: PUP JE CRTALA VLADA I GVOZDENOVIC, KRIJETE SE IZA ZAVJESA JER VAS BOLI ISTINA I GRADJANSKI OTPOR

 

Zenepa LikaNaslov “LIKA SAMA CRTALA PLAN A SADA ZOVE NA PROTESTE” ukazuje samo na jedno, a to je da je protest građana koji sam ja prijavila, nakon što su mene lično veliki broj sugrađana kontaktiraliza organizovanje protesta, vas uplašio i iznenadio, ANONYMUS. Kako nije moguće da se iz ove anonimne izjave obratim nijednoj službi naše Opštine, jer saopštenje nije potpisano, ostaje mi samo da se obratim sa ANONYMUS.

Da Opština Ulcinj podržava kako stoji u vašem saopštenju „svaki vid iskazivanja mišljenja građana,“, je kao prvo netačno. Opština je danas građanima zabranila priključak ozvučenja na struju koji MI GRAĐANI PLAĆAMO, a vi je trošite kako vam se dopada!

„Ako je ono u svojoj biti dobronamjerno“- Ko ste Vi da odlučujete da li su izkazivanje nezadovoljstva građana dobronamjerni ili nisu? Kako vi to mjerite?  Znači, dobronamjerno je samo kada vi smatrate da je po vašoj želji?

– „bazirano na argumentima i na dobrobit zajednice“ – Argumentovano je sa činjenicom da su građani izašli isključivo za dobrobit zajednice a ne za dobrobit pojedinih struktura koje vi podržavate. Govornici protesta su vam to kazali vrlo argumentovano i jasno. I raduje nas činjenica da ste mogli, skrijućii se iza zavjesa vidjeti da su građani iz različitih profila od kojih možete i te kako da učite što se tiče „argumentovanja i dijaloga“. Građani su nezadovoljni sa vašim radom, vašim dokazanim neradom i nestručnošću, malverzacijama i razaranjem našeg Grada. Vaša strategija razvoja se isključivo bazira na vašem ličnom interesu!

ANONYMUS, pisanjem ovog saopštenja želite da diskredirate jednu personu (mene), a ujedno ste ovaj protest „personifikovali i marginizovali“, jer vas je hrabrost građana iznenadila!

Bravo Ulcinjani moji dragi, bravo, ju lumt!!!

Vi ste svjesni toga da radite kako vam se kaže. Jer, čitam između redova, i vidim vas veoma jasno!

Da se vratim na naslov.

PUP je „crtao“ CAU, angažovan spram Ministartstva održivog razvoja i turizma ili Gvozdenovića davne 2009, a vi to dobro znate. Znači nije ni Opština, što je njena ingerencija bila, niti bilo koja služba Opštine. Naravno, bilo je pojedinih koji su imali interes da im se uctaju njihove parcele, kao političari tako i građevinski lobiisti, poput vas ANONYMUS. Znači, Vi ne kažete istinu, to ukazuje da nije za vrijeme mog mandata koji je trajao tačno 21mjeseci (od jula 2014. do marta 2016.) PUP „crtan“.

Istina je da sam bila u gore navedeno vrijeme u funkciju kada se radila javna rasprava, ali je takođe istina da se dio Borove šume ni u jednoj raspravi nije pominjao. Zašto? Zato što se raspravljalo o Valdanosu, Velikoj Plaži, Adi Bojani, Šasu, Solani, Limanu… Takođe je istina, a i vi ste očigledno pratili moj posao, da sam jedna od rijetkih funkcionera bila, koja se protivila predimenzioniranoj izgradnji u našem gradu, ali razumijem da vam to ne ide u prilog da pominjete.

Da vas podsjetim i naglasim, da kada je vaša garnitura usvojila PUP, ja već preko 12 mjeseci nisam bila više na funkciji potpredsjednice, kao i što znate jer ste bili prisutni na sjednici kada se usvojio PUP bila sam jedina protiv usvajanja PUP-a (u svojstvu NVO-slobodne stolice) jer ga i dan danas smatram kao jedan jako loš urađen plan koji isključivo služi za ispunjavanje pojedinih interesa (možda vaših ličnih), kao što je, evo i dokaza, novonastala aktuelna situacija.

Borova šuma nije samo donji dio ispod šetališta. Borova šuma je cjelokupni pojas, znači i gornji dio šetališta. Pokušavate da obmanjujete i da skrenete fokus sa teme.

Branite neodbranjivo, jer građani su u utorak jasno rekli da ne žele izgradnju na tom pojasu. Da ste radili dobronamjerno i u isključivom interesu svih građana, vi bi ste nakon trinaest godina (13) našli mogućnost da se srušeni „Galeb“ ponovo izgradi i tako zaposle naši građani, da umjesto parkinga kod bivšeg hotela „Jadran“ danas imamo dugoočekivani hotel. Vaše dobre namjere i rad za dobrobit zajednice, kada smo već kod te teme, pokazuje i činjenica da je za vrijeme vaše vlasti zadesio naš grad „najveći talas ilegalne gradnje“!

Krijete se iza „3D animacija letećih tanjira i Casina“, iza zakona i odluka, a pritom dajete saglasnost na izgradnje koje urušavaju pogled na bedeme Starog Grada, prećutkujete ilegalnu izgradnju po maslinjaku, itd.

Spominjete ekskluzivne hotele i vile visoke kategorije! Poput onih u Budvi! Jel tako? Gdje građani nemaju više pristup, gdje će se samo moći sa dozvolom ulaziti ili čak prići.

A šta su po vama vile visoke kategorije? Što to u suštini za Borovu šumu znači? Da će ona da nestane kakvu je znamo, da će taj prostor biti zatvoren i služiti isključivo klijenteli koja je vama bliska, ali ne građanima, da će se građanima oduzeti jedino šetalište zbog silnog saobraćaja itd…Tačno, u tome je problem.

Da niste u stanju da zaštitite pojas od 100 metara od obale, to je vama, valjda, jasno. Eto niste, jer vi se tu više ništa ne pitate!

Uporno pokušavate da sakrijete namjeru vaše politike. A to je da niste sposobni da radite vaš posao za koji VAS gospodo MI plaćamo. Razumljivo je da vas nervira i da vam smeta moje mišljenje. Imala sam priliku i vas da čujem kako ste nezadovoljni sa situacijom u našem gradu. Samo što ja to javno iskazujem, a vi se krijete iza vaše funkcije iza kancelarijskih zavjesa. Vaš cilj nije nikad bila transparentnost nego bacanje magle u očima građana. Vaš cilj nije preduslov kako kažete: “da stvorimo preduslove za gradnju novih kapaciteta ekskluzivnog turizma i turističkih vila, kao i maksimalno očuvanje i uklapanje vitalnog i funkcionalnog zelenila u nova urbanistička rješenja.“ Jer se vi više ne pitate i vi to jako dobro znate!

Vaša vizija koju imate za razvoj ovog grada, i vaša „želja da ovaj grad najzad napravi iskorak i izađe iz sivila i reda najnerazvijenih opština u Crnoj Gori“ je, ponavljam, bacanje magle u oči građana, jer ste dokazali da ne znate, da ne smijete!

Očigledno je da građani imaju povjerenja u moje iskreno zalaganje za očuvanje naših najboljih resursa, što se danas pokazalo. A vrijeme će pokazati da li sam u dobroj namjeri radila ili ne.

Kao što sam i dosad pokazala i vama ANONYMUS, direktno iskreno i otvoreno: moje namjere su zaštita Ulcinjskih prirodnih resursa. Nekad se moj angažman vama sviđa i širokih ruku prihvatate, a nekad ne. Tu sam, ipak, za svaku saradnju kada je u pitanje dobrobit svih građana i zaštite naše prirode. Ali, neću pristati na PAZAR, kao što to vi radite.

Zenepa Lika, NVO-Aktivistkinja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Slučaj Ulcinjske Solane: SO (NI)JE ŽIVOT (STUDIJA)

Studiju možete preuzeti klikom na LINK Uvodna riječ Punih sedam godina (1927-1934) trebalo je graditeljima Solane da u neposrednom zaleđu Velike plaže, na močvarnom području, naprave fabriku slanih kristala. Bilo je to vrijeme ogromnog entuzijazma,

U okviru IPA Crna Gora – Kosovo 2014-2020: Studijska posjeta novinara korisnicima projekata
U okviru IPA Crna Gora – Kosovo 2014-2020: Studijska posjeta novinara korisnicima projekata

Zajednički tehnički sekretarijat Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija i Crna Gora – Kosovo organizovao je studijsku posjetu za novinare iz crnogorskih medija, tokom koje su posjetili više

Turistička organizacija: NAJPOZNATIJI OPERSKI PJEVAČI REGIONA U UTORAK U STAROM GRADU
Turistička organizacija: NAJPOZNATIJI OPERSKI PJEVAČI REGIONA U UTORAK U STAROM GRADU

Turistička Organizacija Ulcinj u saradnji sa Opštinom Ulcinj dana 16.08.2022.godine organizuju koncert klasične muzike sa početkom u 20.30h u muzeju u Starom gradu. Radi se o najpoznatijim tenorima regiona

Policija: KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DVIJE OSOBE ZBOG SUMNJE ZA FALSIFIKOVANJE I PREVARU
Policija: KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV DVIJE OSOBE ZBOG SUMNJE ZA FALSIFIKOVANJE I PREVARU

Službenici Uprave policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R (48) i A.R. (21), oboje iz Ulcinja zbog sumnje da su izvršili krivična djela

Bulevar Teuta: USKORO TENDER, PA ASFALTIRANJE U SEPTEMBRU
Bulevar Teuta: USKORO TENDER, PA ASFALTIRANJE U SEPTEMBRU

Opština Ulcinj će uz podršku Uprave javnih radova uskoro raspisati tender za asfaltiranje bulevara Teuta, saznaje Portal Ul-info. Očekuje se da će ovaj posao biti obavljen odmah nakon završetka glavne

Policija: U ULCINJU UHAPŠENA DRŽAVLJANKA SRBIJE, PRONAŠLI JOJ DROGU
Policija: U ULCINJU UHAPŠENA DRŽAVLJANKA SRBIJE, PRONAŠLI JOJ DROGU

Službenici Uprave policije su u Ulcinju, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju ulične prodaje narkotika, na jednoj plaži u Ulcinju lišili slobode osobu zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja,