M. Canka: O DR KARAMANAGI I NJEGOVOJ NAJNOVIJOJ KNJIZI

Osim Dragoga Boga, dr Ganu niko ništa nije poklonio. Sve je u životu, na poslu, u društvenim aktivnostima, ostvario svojim trudom, odlučnošću i stalnim učenjem.

Na samom pragu osme decenije on neumorno stvara. Rezultat toga je ova njegova knjiga, vrijedno i pošteno svjedočenje najviše o njemu samom, zatim o Ulcinjanima i Ulcinju na prelazu iz drugog u treći milenijum, odnosno o nama i našim karakterima koji se često tope kao pahuljice na suncu.

A jednu zajednicu ne čuva snaga, već karakter. A karakter slabi kada je svijest prazna i kada čovjeka pokreće jedino lična korist.

Svi će potvrditi da je dr Gano uvijek volio da pomaže drugima, da smiruje strasti, da miri posvađane. To mogu samo dobri, oni koji posjeduju nesumnjiv autoritet i integritet.

To je ono što sam najviše cijenio kod dr Gana. Zato je on bio vjerovatno jedan od najboljih direktora Doma zdravlja, uspješni predsjednik Odbora Islamske zajednice, utemeljivač i čelnik Društva albanskih stvaralaca u Crnoj Gori.

Time je upotpunio svoju misiju na ovom prolaznom svijetu: osim što je bio uzoran otac i suprug, dr Gano je preko četiri decenije časno služio našoj maloj zajednici.

Vjerujem da mu u ime svih vas, a u moje svakako, mogu punim srcem reći: hvala doktore za sva dobra koje si učinio za naš i tvoj grad!

I znam da nećeš stati. Zato ti želim dug život i dobro zdravlje.

(Riječ na promociji knjige dr Gana Karamanage “Sjećanja jednog ljekara”, održanoj u petak, 27. februara 2015. u Gradskoj biblioteci)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. jula, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: -u terminu od 10:30 do 13:00

Centar za kulturu: U UTORAK POČINJE 35. “LJETNJA SCENA”
Centar za kulturu: U UTORAK POČINJE 35. “LJETNJA SCENA”

Iz Centra za kulturu saopšteno je da će u utorak 5. jula biti svečano označen početak „Ljetnje scene – Ulcinj 2022“. Otvaranje ovog festivala predviđeno je na Velikoj skeli, ispod zidina Starog grada,

Podgorica: DRŽAVA VLASNIK SOLANE, AKCIONARI SPREMAJU TUŽBE
Podgorica: DRŽAVA VLASNIK SOLANE, AKCIONARI SPREMAJU TUŽBE

Zemljište Solane, skoro 15 miliona kvadrata, upisano je ove sedmice u katastru kao vlasništvo države Crne Gore, piše “Dan”. Stečajni upravnik Solane Žarko Ostojić kazao je tom listu da će se žaliti nadležnim

Nikad brže do keša!
Nikad brže do keša!

Vikend vrtoglavih poklona   Stižu pokloni dobrodošlice – BEZ DODATNIH USLOVA – Registruj se na meridianbet.me i na poklon osvajaš 10eur bonusa za sportsko klađenje i 100 besplatnih spinova

TO: NA ULCINJSKOJ RIVIJERI BORAVI PREKO 15 HILJADA TURISTA
TO: NA ULCINJSKOJ RIVIJERI BORAVI PREKO 15 HILJADA TURISTA

Prvog dana jula ove godina na ulcinjskoj rivijeri odmara 15.097 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, više od trećine gostiju je u hotelima, odnosno 5.300, dok je u odmaralištima