M.Canka o uspjehu “Otrant Olympica“: SAN DUG CIJELI VIJEK POSTAO REALNOST

4. jun 2024. godine biće ispisan zlatnim slovima u istoriji ulcinjskog fudbala. „Otrant Olympic“ je ušao u Prvu ligu, što je bio san svih generacija onih koji su igrali u Ulcinju tu „najvažniju sporednu stvar na svijetu“. A ovdje se na organizovan način fudbal igra od 1921 godine. Dakle, tačno 103 godine.

Ali, malo je ljudi u ovo vjerovalo. Prije svega, rukovodstvo kluba na čelu sa Skendom Rexhom! Oni žive za fudbal od rođenja.

Imali su ogromnu podršku u rukovodstvu Opštine. „Da je nas lokalna samouprava ovoliko pomagala mi bi se takmičili u nekoj regionalnoj košarkaškoj ligi“, kaže sportista i humanista Pavle Pepđonović.

Naravno, najzaslužniji za ovaj trijumf su fudbaleri „Otrant Olympica“ koji su u regularnom dijelu šampionata osvojili čak 79 bodova (i na 36 utakmica primili samo 20 golova!), tek jedan manje od prvoplasirane ekipe „Bokelja“. Pokazali su na svakoj utakmici kako se treba boriti za boje svog kluba.

Sigurno je da uspjeha ne bi bilo bez strašnog Dejana Vukićevića, šefa stručnog tima i stratega svih pobjeda. Za samo 15 mjeseci „Otrant Olympic“ je pod njegovom palicom uspio da se spasi od izvjesnog ispadanja u „beton ligu“ i da uđe u najviši rang takmičenja!?

Naš klub zaslužuju Prvu ligu i zbog svojih sjajnih navijača, koji su posebno sinoć na utakmici protiv „Mladosti“ na „DG Areni“ u Podgorici pokazali koliko vole svoj klub.

U svakom slučaju, mislim da nijesmo svjesni još uvijek ovog istorijskog uspjeha. I to je razumljivo: nikada tu nijesmo bili.

I lijepo je u ovom trenutku sjetiti se svih onih fudbalera i sportskih pregalaca koji su živim održavali nogomet u Ulcinju kada je to bilo isuviše teško. Bez njih, ni mi ne bi smo mogli danas da budemo dio ove najljepše priče.

Ali, pravi posao tek sada počinje. Kreće nova, mnogo zahtjevnija faza. Ulcinj treba da ima stalnog prvoligaša i pravi stadion. I mnogo više od toga! Ovaj grad već dvije godine pokazuje cijeloj bivšoj Jugoslaviji na „Mundijalima prijateljstva“ što znači živjeti za fudbal, sport, prijateljstvo, ljubav! To niko nema!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

NVO Green Home: Uskoro edukativni biodiverzitetski kamp – Delta Bojane
NVO Green Home: Uskoro edukativni biodiverzitetski kamp – Delta Bojane

NVO Green Home sa zadovoljstvom najavljuje organizaciju biodiverzitetskog edukativnog kampa na području delte Bojane. Kamp će biti održan u periodu od 24. do 28. juna

Živković: Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane
Živković: Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Ulcinj birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković. Kako je saopšteno iz stranke,

Ulcinjska Gimnazija u programu NASA: OTVORENE VELIKE MOGUĆNOSTI ZA NAPREDOVANJE UČENIKA
Ulcinjska Gimnazija u programu NASA: OTVORENE VELIKE MOGUĆNOSTI ZA NAPREDOVANJE UČENIKA

Dvije škole iz Crne Gore će postati dio velike porodice od preko 40.000 škola uključenih u GLOBE program kojim upravlja NASA, uz podršku Nacionalne naučne

Morsko dobro: NA SVIM LOKACIJAMA U ULCINJU VODA ODLIČNOG KVALITETA
Morsko dobro: NA SVIM LOKACIJAMA U ULCINJU VODA ODLIČNOG KVALITETA

Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode za kupanje na crnogorskom primorju u sezoni 2024. godine, koji realizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore,

TO: U ULCINJU BORAVI GOTOVO 6.000 PRIJAVLJENIH GOSTIJU
TO: U ULCINJU BORAVI GOTOVO 6.000 PRIJAVLJENIH GOSTIJU

Na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi nešto manje od šest hiljada gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, najviše gostiju je evidentirano u