Mavric o “slucaju Parking”: DOBILI SMO JOS VECE RUGLO

Potpredsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Dženan Mavrić izjavio je da bi projekat za gradnju šest parkinga na Pristanu imao smisla da za njega nije utrošeno sto hiljada eura. “Umjesto urbanog rugla smo dobili jos veće ruglo”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, uz poštovanje projektanata koji su to zamislili, to je trebalo da prođe kroz neku javnu raspravu i upoznavanje javnosti o funkciji i izgledu objekta. On je dodao da se dugo nije znalo šta se uopšte radi, jer tabla na tom gradilištu nije bila postavljela više od pola godine.

“Počevši od kružnog toka pa do tog famoznog objekta, mogu se i turisti, pa i mještani baš iznenaditi šta su sve mogli vidjeti: zauzeti parkinzi stolovima, stolicama, gajbama, pa čak i vrijednim istorijskim kamenjem koje su se vuklo po asfaltu, zatim privremeni objekti za palačinke, kukuruz i slično”, naveo je Mavrić ističući da “razumije da svako pokušava da za mjesec dana zaradi što više, ali ovo sigurno nije pravi način”.

On je ocijenio da se takvim odnosom prema prostoru samo narušava slika jednog lijepog, modernog grada koji bi u sklopu sa Čaršijom trebao da zaokruži jednu primamljivu priču. “Na ovaj način smo samo pokazali svima da mi imamo sve samo ne znamo i ne želimo na pravi način da to iskoristimo”, zaključio je potpredsjednik OO Pozitivne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora