MD: PODRSKA PROMOCIJI RIJEKE BOJANE

Danas je u prostorijama Morskog dobra održan sastanak predstavnika ovog Javnog preduzeća sa predstavnicima španske organizacije ECNC Land and Sea Group i NVO „Zeleni korak“, saopštila je Služba za informisanje te institucije.

Tema sastanka bio je projekat pod nazivom “Bojanatour” koji ECNC Land and Sea Group organizuje u saradnji sa Ulcinj biznis asocijacijom i NVO Zeleni korak, a koji za cilj ima promociju rijeke Bojane kao turističke destinacije i njeno brendiranje kao lokacije bogatog biodiverziteta i održivog turizma orjentisanog na zaštitu prirodnih resursa.

Naime, projekat “Bojanatour”, zajedno sa drugim sličnim projektima u Crnoj Gori, za cilj ima povećanje i poboljšanje turističke ponude Ulcinja kroz povećanje ekoloških standarda lokalnih preduzetnika, čime bi se smanjio štetni uticaj na prirodu Ulcinja i direktno poboljšala ponuda eko-turizma.

Ulcinj je pilot projekat ECNC Land and Sea Group kroz koji se nadaju da podignu svijest građana o tome da očuvanje prirode i turizam mogu i treba da idu ruku pod ruku. Akcenat će biti na stimulisanju lokalnih preduzetnika. Takođe, iz ove organizacije se nadaju i da podignu svijest prevashodno civilnog sektora o važnosti integralnog upravljanja obalnim područjem.

Projekat “Bojanatour” ima potpunu podršku Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom koje će ovu akciju nadalje pratiti i biti u stalnom kontaktu sa predstavnicima ECNC Land and Sea Group i njihovim ulcinjskim partnerima, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA
Islamska zajednica: VEČERAS PRVE TERAVIJE, SJUTRA PRVI DAN POSTA

Iz Islamske zajednice Ulcinja je saopšteno da će večeras u svim ulcinjskim džamijama biti održane prve teravije. To znači da je sjutra, u četvrtak, 23. marta, prvi dan posta mjeseca Ramazana. Ove godine

Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“
Supermarket SARS: AKCIJA “STOP INFLACIJI“

  Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim Sars marketima. Akcija na istaknute proizvode važi od 20.03. DO ISTEKA ZALIHA! Besplatna dostava na kućnu adresu:

Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru
Ministarstvo finansija: Predstavnici „Banke Amerike“ i američki investitori posjetili Crnu Goru

Tim Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore, na čelu sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem, sastao se danas sa predstavnicima Korporacije ,,Bank of America“ (BofA), odnosno direktorima za tržišta

Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU
Policija: UHAPŠENA OSOBA KOJA JE DVA PUTA OBIJALA PAŠINU DŽAMIJU

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su rasvijetlili dva slučaja obijanja u Pašinoj džamiji i lišili slobode E.Š. (34) iz Republike Albanije, saopšteno je iz Uprave policije. Kako se navodi, osumnjičenom

Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE
Policija – Ulcinj: JEDNA OSOBA UHAPŠENA, ODUZETO 100 KG DROGE

Službenici Stanice granične policije i Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba. Naime, pripadnici granične i