Mediji u BH: ZA NAS JE ULCINJ NOVA MAKARSKA

Turisti iz Bosne i Hercegovine posljednjih pet godina, naročito posljednje tri godine, sve češće posjećuju Crnogorsko promorje, pokazuju statistički podaci turističkih agencija Crne Gore, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Ono što je za Bosance i Hercegovce nekada bila Makarska, za njih je to danas Ulcinj.

Najzanimljiviji i najromantičniji grad na istočnoj obali Jadrana, istinski je mozaik civilizacija. Historijske činjenice kažu da su se ovdje kroz vijekove križale najveće svjetske civilizacije. Grad je sa najviše sunčanih sati na Mediteranu. Voda je kristalno čista, bez velikih brodova i talasa pa na cijelom Jadranu nema prijatnijeg mjesta za kupanje. Grad je pravo banjsko lječilište, piše NAP.

Zana Sarvan, direktorica Turističke organizacije Ulcinja kazala je u razgovoru za novinsku agenciju Patria kako ima više razloga zbog čega se turisti iz Bosne i Hercegovine sada radije odlučuju za ljetovanje u Ulicinju, ili nekom drugom primorskom gradu u Crnoj Gori, nego na hrvatskoj obali. Crna Gora, kaže, ne otima turiste od Hrvatske, gosti sami idu tamo gdje im je ugodnije. “Ulcinj je privlačan prije svega zbog cijena hrane i smještaja, ali i zbog odlične ponude, raznovrsne, koju pripremamo za naše goste”, kazala je Sarvan.

Ovaj grad ima jednu od najvećih plaža u Evropi, koja se proteže na čak 14 kilometara, ali i raznovrsnu kulturu u kojoj svako može pronaći ponešto za sebe. Restoranska hrana je raznovrsna i odlična, a oni koji namirnice kupuju u supermarketima i spremaju je u apartmanima, imaju izbor jednak kao i u Sarajevu, ali i cijene tih namirnica. “Porodice koje dolaze sa djecom uživaju u našim pješčanim plažama, omladina ima borove plaže sa lijepim ugostiteljskim objektima, a vjernici imaju vjerske objekte u kojima mogu obavljati molitve”, kaže Sarvan. Ulcinj je grad sa tri različite konfesije, pa nije, kaže, ni čudo da se u njemu podjednako sigurno osjećaju svi koji posjete ovaj grad. “Tokom turističke sezone broj ljudi u Ulcinju poraste za čak pet puta. Ali, tu se nikada ne dešavaju konflikti. Grad je siguran i u to svi ulažemo velike napore”, dodaje ona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari:

Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU
Taekwondo klub Ulcinj: OSAM MEDALJA SA TURNIRA U OHRIDU

Tokom vikenda, 25. marta u Makedoniji, Ohrid, održan je Međunarodni tekvondo turnir “Ohrid Open 2023” koji je okupio oko 450 takmicara, 24 kluba iz 5 zemalja regiona. Taekwondo klub Ulcinj

U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE
U čevtrtak: PROMOCIJA VRIJEDNE KNJIGE PROF. JUSUFA LIKE

U sklopu Dana Opštine Ulcinj, narednog četvrtka, 30. marta, biće održana promocija knjige “Dasma e Ulqinit” (Ulcinjska svadba) profesora Jusufa-Cufa Like. Riječ je o sveobuhvatnom djelu o identitetu ulcinjskih

G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja
G.Karamanaga: Veslima od Šibenika do Ulcinja

Selatin Tino Voglić je treće dijete Nurije i Ćazima Voglića. Njihova kuća je bila na južnom dijelu grada,stotinak metara udaljena od mora. Izučio je stolarski zanat i od malena pomagao siromašnoj familiji.

Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI
Velika pobjeda „Otrant Olympica“: SAVLADAN U GOSTIMA VODEĆI TIM NA TABELI

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u subotu veliki uspjeh u Beranama protiv domaće ekipe, lidera na tabeli druge crnogorske fudbalske lige. Oni su ekipu „Berana“ savladali rezulatom 1:0 golom centrarfora