Meridian nastavio svoju humanitarnu priču

donacija zene niksicKao i cijeli svijet, Crna Gora i regija mjesecima su zaokupljene pandemijom i borbom zdravstvenog sistema da kontroliše situaciju i što je prije moguće vrati u normalu.

Meridianbet, tehnološka kompanija i lider u organizovanju igara na sreću, već dvije decenije s velikim uspjehom posluje u zemljama regije. Međutim, 2020. godine bila je gotovo podjednako aktivno angažovana na polju podrške nacionalnim zdravstvenim sistemima, ne samo u Crnoj Gori, već u cijeloj regiji – prije svega u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Nakon brojnih donacija u vidu paketa pomoći širom Crne Gore i zemljama regiona, donirala je EKG aparat KBC-u, kao i brojnu opremu za medicinske radnike, a potom i profesionalne aparate za pritisak kardiološkoj ambulanti KBC. Takođe, nedavno je ova kompanija izvršila još jednu donaciju KCCG u vidu profesionalnih aparata za pritisak koji ce u mnogome olakšati posao na odjeljenjima KBC-a kao i preko 10000 rukavica.

Ovoga puta sportska kladionica Meridian pružila je podršku i pomoć ženama! U pitanju je donacija Sigurnoj kući žena u Nikšiću. Donirani su inhalatori za djecu sa respiratornim problemima.

Pored podrške koju im je Meridian pružio, podršku daju i UNDIPIA, Ministarstva rada i socijalnog staranja. Postoje od 1998. godine a njihova SOS nacionalna linija za žrtve nasilja je u Nikšiću. Pozivna linija je aktivna 24h a pozivi su besplatni za korisnike svih mreža.

Sklonište je sagrađeno po standardima evropske mreže 2012/13 godine. U ovom skloništu svaka žena ima svoj lični apartman u kom borave do godinu dana. Žene ovdje imaju grupne terapije, jogu sa ciljem duhovnog jačanja. Takođe, imaju i grupne radionice za osnaživanje i za bolesti zavisnosti. Dok djeci ovdje pomoć mogu pružiti stručni pedagozi i psiholozi.

Iz SŽK su zahvalni na donaciji i kažu da je ovo prvi put da je neko samoinicijativno pokrenuo donaciju. I kažu kako je ovo humani gest koji neće zaboraviti.

Meridianova priča o humanosti i solidarnosti traje više od 20 godina. Otkako je započela velika zdravstvena kriza, ova kompanija se našla u nevolji stanovnicima više od 100 gradova i opština na cijelom Balkanu s višemilijonskim donacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!
Play Station5 nikad jeftiniji! Želiš biti njegov vlasnik?!

Otkrij inovativno iskustvo igranja uz PS5. Sjajna grafika i najnovije funkcije čine ovu konzolu omiljenu kako među mlađom, tako i među starijom populacijom. Ekskluzivne igre te čekaju, a mi garantujemo

Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO
Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da su do sada postojali gradovi, kao što su Ulcinj i Herceg-Novi, kojima se nije dalo da idu naprijed. “Iz ne znam kojeg razloga Ulcinj je bio

CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i srijedu, 22. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: Donja

Memoradum o saradnji sa Eko fondom – Fokus na čišćenju Port Milene
Memoradum o saradnji sa Eko fondom – Fokus na čišćenju Port Milene

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i izvršni direktor Fonda za žaštitu životne sredine Crne Gore (Eko fond) Draško Boljević potpisali su Memorandum o saradnji kojim je planirana saradnja na realizaciji

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“