Ministar Vuković: PRIORITET U RADU – REBALANS ZA OVU, BUDŽET ZA NAREDNU GODINU

Vlada posvećeno radi na kreiranju ambijenta dugoročne stabilnosti javnih finansija, izjavio je ministar finansija Novica Vuković, prilikom prvog diplomatskog susreta sa britanskom ambasadorkom, Don Meken.

Vuković se, kako se navodi iz Ministarstva finansija, zahvalio na kontinuiranoj podršci i partnerstvu između Crne Gore i Velike Britanije.

On je upoznao Meken sa trenutnim aktivnostima Ministarstva finansija, koje su primarno orijentisane na utvrđivanje stanja javnih finansija i kreiranje prioritetnih politika u toj oblasti, gdje je kao prioritete istakao rad na rebalansu za ovu i predlaganje Zakona o budžetu za narednu godinu.

Meken je čestitala Vukoviću na funkciji i poželjela uspjeh u upravljanju opsežnim portfoliom koji ista podrazumijeva.

Ona je takođe kazala da je spremna za dodatno proširivanje saradnje i pružanje podrške, a interesovala se za pitanja jačanja transparentnosti državnih finansija.

Vuković je naveo da Vlada čiji je član apsolutno uvažava važnost otvorenosti u radu i jačanje kolektivne svijesti o razumijevanju upravljanja državnim novcem, dodavši da će institucija kojom rukovodi, raditi na razvijanju unutrašnjih kapaciteta koji će omogućiti da se makroekonomske prognoze donose, uz manje zavisnosti od eksternih prognoza, odnosno drugih finansijskih institucija, kako bi se promptno kreirale odgovarajuće finansijske politike.

“Kao jedan od prioriteta u budućem radu sagovornici su identifikovali jačanje kapaciteta Uprave prihoda i carina, kojoj će pružiti punu podršku i Ministarstvo finansija, kao organ koji vrši nadzor nad njenim radom, tako i Britanska ambasada, koja je već u partnerstvu sa Upravom, akcentujući oblast carina i kreiranje legislative kojom se ona reguliše”, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Velika pobjeda “Otrant Olympica“: NA NAJLJEPŠI NAČIN ZAVRŠILI PRVI DIO TAKMIČENJA
Velika pobjeda “Otrant Olympica“: NA NAJLJEPŠI NAČIN ZAVRŠILI PRVI DIO TAKMIČENJA

U derbiju posljednjeg kola prvog dijela takmičenja „Otrant Olympic“ je rezultatom 3:1 nadigrao direktnog rivala u borbi za viši rang, ekipu “Podgorice”. U lijepoj amtosferi izabranici Dejana

Savjet za reviziju PUP Ulcinja: Elektrana i zaštićeno područje ne idu zajedno
Savjet za reviziju PUP Ulcinja: Elektrana i zaštićeno područje ne idu zajedno

Nakon uvida u korigovani Nacrt izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Ulcinj, Savjet za reviziju ovog planskog dokumenta daje negativno mišljenje, navodi se u zaključku Savjeta, koji prenosi

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati:

Monstat: KRENUO POPIS U ULCINJU, EVO KOJA SU PITANJA
Monstat: KRENUO POPIS U ULCINJU, EVO KOJA SU PITANJA

Popis stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori počeo je danas, a kako su saopštili iz Monstata, popisivači Uprave za statistiku su već na terenu. Popisivači će, kako prenosi Standard, biti narednih dana

Crveni krst: U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi
Crveni krst: U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Ulcinj organizuje u ponedeljak 4. decembra, akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama JU SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” Ulcinj. Akcija će biti održana od 9:00 do 13:00 časova. Budi heroj, poručuju