Ministar zdravlja: POLA MILIONA EURA ZA DRUGI BLOK DOMA ZDRAVLJA U ULCINJU

Investicijom od preko pola miliona eura u drugi blok Doma zdravlja Ulcinj koji uskoro počinje sa izgradnjom, te ulaganjima od oko 100 hiljada eura u toku 2022.godine i oko 65 hiljada u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Vlada pokazuje istinsku brigu o zdravstvenoj infrastrukturi i zdravlju građana najjužnije crnogorske opštine, saopšteno je nakon što je delegacija Vlade na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem obišla ove zdravstvene objekte u Ulcinju.

Predsjednik Vlade je podržao velike investicije koje, kako je kazao, nijesu zaobišle opštinu Ulcinj i zahvalio ministru zdravlja, Dragoslavu Šćekiću, na konstantnom angažmanu za bolje uslove za liječenje naših građana, ali i turista koji posjećuju ovaj grad.
”Novi blok doma zdravlja kreće sa izgradnjom. Očekujem početkom marta, eventualno u prvih deset dana marta da se završe svi radovi na novoj Hitnoj pomoći u Ulcinju”, kazao je premijer .

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić, kazao je da je ulcinjski dom zdravlja bogatiji za ultrazvučni aparat visoke klase Affiniti 30 , injektor za CT(skener) te digitalizovani rtg aparat.
”Vrijednost ove opreme iznosi skoro 65 hiljada eura. Takođe , ovdje su tokom prošle godine urađeni i sanacioni radovi vrijedni preko 50 hiljada eura. Posebno je važan projekat koji slijedi a tiče se dogradnje Doma zdravlja, za šta je iz kapitalnog budžeta predviđeno izdvajanje od oko 460 hiljada eura. Ovakvim ulaganjima pokazujemo poseban senzibilitet za zapuštenu zdravstvenu infrastrukturu u koju nije ulagano godinama”, poručio je Šćekić.

On je dodao i da su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju gdje vrijednost radova iznosi oko 65 hiljada eura, koji se finansiraju iz sopstvenih sredstava Zavoda, zahvaljujući, kako je naglasio, domaćinskom upravljanju menadžmenta i posvećenom radom zaposlenih u ovoj jedinici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru projekta ,,Prepoznaj,

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije. Najugroženija je, prije svega, jedina kolonija

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati bolje uslove za rad, a svi pacijenti mogućnost za

Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma
Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma

Hotel Azul Beach Resort Montenegro traži nove kolege u susret ljetnjoj sezoni 2023. Pozivamo sva zainteresovana lica da posjete naš hotel Azul Beach Resort Montenegro na datume 07.04.2023. i 08.04.2023.

Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA
Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA

Na ulcinjskoj Velikoj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj. Riječ je o projektu Vlade