Ministarstvo finansija: TREBA NAM DODATNO VRIJEME DA PRIPREMIMO BUDŽET

Ministarstvo finansija je informisalo Vladu i Skupštinu da će priprema Nacrta zakona o budžetu za narednu godinu zahtijevati dodatno vrijeme, budući da je Vlada 31. oktobra donijela Uredbu o organizaciji i načinu rada državne uprave, koja podrazumijeva reorganizaciju Vlade kojom se utvrđuje uspostavljanje 19 ministarstava i 25 organa, saopšteno je Pobjedi iz tog Vladinog resora, na čijem je čelu Novica Vuković.

– Ministarstvo finansija preduzeće sve aktivnosti kako bi Nacrt zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu bio pripremljen i stavljen u proceduru, odnosno na razmatranje i usvajanje u što kraćem roku – rekli su iz iz Ministarstva finansija, odgovarajući na pitanje kad će biti završen prijedlog budžeta za narednu godinu i kada će biti proslijeđen parlamentu.

Uobičajeno je da Vlada prijedlog budžeta za narednu godinu preda Skupštini do sredine novembra.

Premijer Milojko Spajić prošle sedmice nakon sjednice Vlade nije dao precizan odgovor na pitanje Pobjede kada će Skupštini predati prijedlog budžeta za narednu godinu, ali je tvrdio da će biti usvojen do kraja godine te da neće biti potrebe za privremenim finansiranjem, kao što je to bio slučaj 2021. godine.

Iz Ministarstva finansija su podsjetili da je Vlada po hitnom postupku 9. novembra u cilju nesmetanog funkcionisanja do kraja godine utvrdila prijedlog tehničkog rebalansa ovogodišnjeg bužeta.

– Tim prijedlogom definisane su izmjene koje se odnose na tehničko usaglašavanje sa novom uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, ali i planiranje sredstava u cilju realizacije paketa podrške EU za prevazilaženje energetske krize i obezbjeđivanje nedostajućih sredstava za finansiranje pojedinih budžetskih obaveza do kraja tekuće godine, kao i zbog povećanja primitaka – kazali su iz Ministarstva.

Premijer Spajić je ranije saopštio da je rebalans bio apsolutno potreban zbog više razloga. – Prvenstveno zbog toga što nijesmo imali dovoljno alociranih sredstava u budžetu za isplatu socijale, penzija i zarada za ovu godinu i naravno morali smo taj dio da povećamo – rekao je ranije Spajić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Predloženim rebalansom predviđeno je 130 miliona eura dodatnih troškova. Izvorni prihodi budžeta za ovu godinu planirani su na 2,42 milijarde eura ili 37,6 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je u odnosu na prihode planirane Zakonom o budžetu za ovu više 275,3 miliona, ili 12,8 odsto. (Pobjeda)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati: dio naselja

Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA
Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA

Da je Ulcinj od najranijih vremena poznat diljem svijeta svjedoči činjenica da se nalazi na čuvenoj geografskoj karti Klaudija Ptolomeja, istoričara, geografa i bibliotekara Aleksandrijske biblioteke.

„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU
„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bar, u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“, u barskom Domu

Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU
Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU

Zapošljavamo radnika ili radnicu za rad u novootvorenom muškom butiku u Ulcinju. odlični uslovi za rad stimulativni bonusi u skladu sa učinkom Ulcinj, Bulevar Ulcinj CV i prijave za posao slati na: ernad_mn@yahoo.com

Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI
Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI

Nakon posljednjeg meča u prvom dijelu prvenstva, odigranog u ponedjeljak u Kotoru između “Bokelja” i “Grblja” (1:1), sve je definitivno jasno: “Otrant Olympik” je jesenji prvak