Mrkojevici: PROSIRENJE PUTA UZBURKALO MJESTANE

Velikom pijesku izvode se radovi na proširenju puta od hotela “Kalamper” do magistrale, koji su danas i juče podijelili barsku javnost. Jedan dio žitelja mjesne zajednice Mrkojevići kaže da je to posao od opšte koristi, a drugi da se radovi izvode bez dozvole svih ljudi u čije zemljište ulazi put.

Emin Kalamperović, vlasnik preduzeća “Kalamper”, ističe da je Opština investitor radova, te da je urađen glavni projekat od strane preduzeća “Basketing” iz Bara. “Projekat je finansirao DOO ‘Kalamper’ u visini do 17.000 eura, Opština će nam to u narednom periodu nadoknaditi, a investicija je vrijedna 500 hiljada eura”, rekao je medijima Kalamperović.

On je potencirao da su krenuli sa radovima jer su imali potpise 80% mještana, vlasnika kuća na ovom području.

Mještanin Radivoje Nikolić, nastanjen u Nikšiću, negirao je da je čuo za bilo kakav dogovor sa investitorom, i da je dobio informaciju kako mašine ruše ogradu i kapiju njegove kuće.

Njegova žena Vidosava je objasnila da se prepirala i rvala sa radnicima preduzeća “Kalamper” kako bi “zaštitila svoj metar imovine”.

“Vratili su i kapiju i ogradu, a bili su sve skinuli. Da nismo došli iz Nikšića, ušli bi u dvorište, a mi ne bi ni znali. Mi smo stari ljudi, moj muž je invalid, i ne možemo fizički da se obračunavamo. Zato smo zvali policiju i Komunalnu policiju”, ističe Vidosava Nikolić.

Zoran Pajović, načelnik Komunalne policije potvrdio je da su zaprimili prijavu od pripadnika Područne jedinice Uprave policije. “Zapisnički je konstatovano da su građevinske mašine preduzeća ‘Kalamper’ i ‘Duraković komerc’ izvodile radove na proširenju lokalnog puta u naselju Veliki pijesak, od hotela ‘Kalamper’ do magistrale, i to bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave. U momentu kontrole vršeno je uklanjanje ograde na privatnom imanju sa ciljem da se izvrši proširenje lokalnog puta”, kaže Pajović.

On ističe da su Elvir Kalamperović Nazim Duraković dali izjavu u kojoj stoji da je inicijativa za proširenje puta potekla preko MZ Pečurice – Mrkojevići. “Lokalna uprava Bar izradila je projekat za izgradnju saobraćajnice, a privatne firme doo ‘Kalamper’, ‘Duraković komerc’, ‘Kod Brkanovića’ doo, ‘Rašketić’ doo i ‘Elektrocentar Kalamper’ su prihvatili kao izvođači da kompenzuju izvedene radove za uređenje građevinskog zemljišta sa lokalnom upravom”, stoji u izjavama Kalamperovića i Durakovića datim Komunalnoj policiji.

Pajović potencira da služba na čijem je čelu nije ulazila u vjerodostojnost bilo čijih izjava, niti je to njihova dužnost, već je ukazala izvođačima radova da moraju obustaviti posao dok ne dobiju potrebnu dokumentaciju nadležnog opštinskog sekretarijata. (Ž.M, Portal Analitika)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Uprava pomorske sigurnosti: KOD ULCINJA SPAŠENA FRANCUSKA JEDRILICA
Uprava pomorske sigurnosti: KOD ULCINJA SPAŠENA FRANCUSKA JEDRILICA

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primio poziv opasnosti u 21:30 časova od francuske jedrilice ”DJANGO”, dužine 12 metara, koja se nalazila 17 nautičkih

Uplati depozit karticom i svakog petka osvoji Huawei Watch GT 2
Uplati depozit karticom i svakog petka osvoji Huawei Watch GT 2

Imaj svog malog personalnog trenera na ruci!   Sportska kladionica Meridian spremila je jošjednu promociju i naravno, savršen poklon. Ovog puta, riječ je o satu, koji je na svimrecenzijama dobio čistu

Pokrenut projekat selektivnog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada: ČIST TALAS JE OVOG LJETA U ULCINJU
Pokrenut projekat selektivnog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada: ČIST TALAS JE OVOG LJETA U ULCINJU

U Ulcinju će se ovog ljeta, u periodu od jula do septembra, realizovati ekološka inicijativa „Uhvati čist talas“, čiji je cilj uspostavljanje pravilnog sistema za upravljanje ambalažnim otpadom, prevencija

Ministarstvo: DO KRAJA GODINE ZABRANA UPOTREBE PLASTIČNIH KESA
Ministarstvo: DO KRAJA GODINE ZABRANA UPOTREBE PLASTIČNIH KESA

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma najavljeno je da će do kraja ove godine biti usvojen novi zakon o upravljanju otpadom. Kako je u Ulcinju danas rekao funkcioner u tom resoru

Bajraktari: U SEPTEMBRU KREĆE UREĐIVANJE VELIKE SKELE
Bajraktari: U SEPTEMBRU KREĆE UREĐIVANJE VELIKE SKELE

Ulcinj ima velike potencijale da postane atraktivna turistička destinacija, ocijenio je predsjednik te opštine Omer Bajraktari u Jutarnjem programu RTCG. Bajraktari je najavio realizacijunekoliko projekata