MUP: U ULCINJU PRAVO GLASA IMA VIŠE OD 20 HILJADA BIRAČA

Glasačko pravo na lokalnim izborima 27. marta u Ulcinju ima 20.392, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U odnosu na parlamentarne izbore održane 30. avgusta 2020. godine, broj birača Ulcinju se povećao za samo 11.

“Uvid u birački spisak, građanin može ostvariti na šalterima Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ulcinj, radnim danom od osam do 14 sati, sa ličnom kartom ili pasošem”, kaže se u saopštenju.

Filijala u Ulcinju na dan izbora radiće od sedam do 20 sati, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

Kako se navodi, birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

“Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu”, navode iz MUP-a.

Podsjeća se da je uoči održavanja izbora u Ulcinju, MUP oformio Call-centar sa jedinstvenim brojem 19820.

Pozivanjem tog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa.

“Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Call-centar MUP-a radiće svakog dana, počev od danas, od osam do 20 sati, a 27. marta od sedam do 20 sati.

“Građani će pozivanjem ovog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces, a povodom raspisanih izbora za odbornike u Ulcinju”, kaže se saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!
Ostvari zaradu bez ikakvih ulaganja!

I kad mislite da ne može bolje, može. Bonus dobrodošlice u Meridianu je pojačan! Naime, od 01.09., svi novoregistrovani korisnici meridianbet.me sajta, biće nagrađeni sa 5€ bonusa i čak 200 besplatnih

GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
GP URA: KOJE INVESTICIJE SE PLANIRAJU U DRŽAVNOM BUDŽETU ZA NAREDNU GODINU NA TERITORIJI OPŠTINE ULCINJ
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića
Hotel “Nobel”: Otvorena izložba “Lavirint duše” Mirka Dragovića

U Ulcinju je, u hotelu “Nobel”, u utorak otvorena izložba slika “Lavirint duše” akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice. Izložbu su otvorili mr Amer Ramusović, direktor i glavni i odgovorni

Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori
Meta izabrala Httpool by Aleph za ovlašćenog prodajnog partnera u Crnoj Gori

Podgorica, 1. decembra– Httpool by Aleph i Meta najavili su da će ove dvije kompanije sarađivati u Crnoj Gori u okviru programa ovlašćenih prodajnih partnera kompanije Meta. Ovlašćeni prodajni partneri

CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA
CEDIS: I U ČETVRTAK BEZ STRUJE DIJELOVI ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak, 8. decembra, u terminu 8 do 15 sati, bez struje ostati sljedeća naselja: dio naselja Kolomza, Pistula,