Na pomolu prvi dogovor u slučaju nezakonitog zapošljavanja: NAJPRIJE PRIZNANJE PA KAZNA OD 4.000 EURA

Sporazum kojim je bivši sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Ulcinj Mustafe Gorana Specijalnom tužilaštvu priznao učešće u nezakonitom zapošljavanju 84 osobe u četvrtak je razmatran u podgoričkom Višem sudu, potvrdio je za “Pobjedu” advokat Zoran Piperović.

Prema nagodbi koju je sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, Gorana je dogovorio da u zamjenu za priznanje bude osuđen na usluvnu osudu kao i da na ime kazne uplati u državnu kasu 4.000 eura.

Sutkinja Ana Vuković će u narednih 14 dana donijeti odluku da li prihvata ili odbija dogovor ovog optuženog i SDT-a.

Pored Gorana na optužnici za krivično djelo nesavjesni rad u službi su i bivši predsjednik ulcinjske opštine Ljoro Nrekić, bivši predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapuni, sekretara za budžet i finansije Sead Osmanović, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije Milazim Mustafa.

Nrekić je početkom prošle godine sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju nakon što je sam otišao u ulcinjsku policiju kako bi dao izjavu u vezi sa istragom o nezakonitom zapošljavanju u opštini.

Upava policije i tužilaštvo se nisu zvanično oglašavali ovim povodom, a vijest da su Nrekić i njegovi saradnici uhapšeni 18. januara je prvi objavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na svom Twitter profilu:

-Uhapšen je gradonačelnik Ulcinja i šef lokalnog DPS, sa još nekoliko funkcionera. Razlog – partijsko zapošljavanje! Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobjeda. Građanima je to jasno. Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj!” – napisao je potpredsjednik Abazović.

Nakon saslušanja, Nrekić je zajedno sa Osmanovićem, Goranom, Mehmetijem i Mustafom, pušten da se brani sa slobode.

On je tada medijima rekao da Opštini Ulcinj nije pričinjena šteta te da se ne osjeća krivim što je zaposlio ljude koji su radili posao kako treba.

Na hapšenje partijskih kolega reagovali su I iz opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) navodeći da je privođenje Nrekića za “partijsko zapošljavanje”, vrhunac licemjerja potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i nove vlasti i nagovještaj da će oni pokušati revanšizmom da zamaskiraju nelegalne poteze, odnosno njihovo partijsko zapošljavanje kroz podjelu državnih funkcija suprugama, djevojkama, sinovima, kumovima i kroz otpuštanja politički, nacionalno i vjerski nepodobnih.

Iz najjače opozicione partije su ocjenili i da Abazović zloupotrebljava policiju i Tužilaštvo, a žmuri na patijsko zapošljavanje u opštinama u kojima su njegovi koalicioni partneri na vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu

Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA
Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA

U ponedjeljak, 27. juna 2022. godine u Podgorici će biti obavljena ceremonija dodjele nagrada časopisa KOMUN@. Žiri je odlučio da godišnja nagrada pripadne novinaru Rajku Ceroviću, a specijalne plakete

JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!
JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!

Meridian predstavlja najbolju vikend promociju tokom juna! Zabavi se uz odabrane igre provajdera iSoftBet i pokupi keš poklone! Ne postoji bolja zabava subotom i nedeljom od one koja vas čeka u Meridianu!

Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI
Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policijskog službenika Rudolfa

Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA
Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari gostujući u emisiji “Link”, kazao je da taj grad ima hronične finansijske probleme, ali da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada i u