Na pomolu prvi dogovor u slučaju nezakonitog zapošljavanja: NAJPRIJE PRIZNANJE PA KAZNA OD 4.000 EURA

Sporazum kojim je bivši sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Ulcinj Mustafe Gorana Specijalnom tužilaštvu priznao učešće u nezakonitom zapošljavanju 84 osobe u četvrtak je razmatran u podgoričkom Višem sudu, potvrdio je za “Pobjedu” advokat Zoran Piperović.

Prema nagodbi koju je sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, Gorana je dogovorio da u zamjenu za priznanje bude osuđen na usluvnu osudu kao i da na ime kazne uplati u državnu kasu 4.000 eura.

Sutkinja Ana Vuković će u narednih 14 dana donijeti odluku da li prihvata ili odbija dogovor ovog optuženog i SDT-a.

Pored Gorana na optužnici za krivično djelo nesavjesni rad u službi su i bivši predsjednik ulcinjske opštine Ljoro Nrekić, bivši predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapuni, sekretara za budžet i finansije Sead Osmanović, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije Milazim Mustafa.

Nrekić je početkom prošle godine sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Ulcinju nakon što je sam otišao u ulcinjsku policiju kako bi dao izjavu u vezi sa istragom o nezakonitom zapošljavanju u opštini.

Upava policije i tužilaštvo se nisu zvanično oglašavali ovim povodom, a vijest da su Nrekić i njegovi saradnici uhapšeni 18. januara je prvi objavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na svom Twitter profilu:

-Uhapšen je gradonačelnik Ulcinja i šef lokalnog DPS, sa još nekoliko funkcionera. Razlog – partijsko zapošljavanje! Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobjeda. Građanima je to jasno. Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj!” – napisao je potpredsjednik Abazović.

Nakon saslušanja, Nrekić je zajedno sa Osmanovićem, Goranom, Mehmetijem i Mustafom, pušten da se brani sa slobode.

On je tada medijima rekao da Opštini Ulcinj nije pričinjena šteta te da se ne osjeća krivim što je zaposlio ljude koji su radili posao kako treba.

Na hapšenje partijskih kolega reagovali su I iz opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) navodeći da je privođenje Nrekića za “partijsko zapošljavanje”, vrhunac licemjerja potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i nove vlasti i nagovještaj da će oni pokušati revanšizmom da zamaskiraju nelegalne poteze, odnosno njihovo partijsko zapošljavanje kroz podjelu državnih funkcija suprugama, djevojkama, sinovima, kumovima i kroz otpuštanja politički, nacionalno i vjerski nepodobnih.

Iz najjače opozicione partije su ocjenili i da Abazović zloupotrebljava policiju i Tužilaštvo, a žmuri na patijsko zapošljavanje u opštinama u kojima su njegovi koalicioni partneri na vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Rotary Club: DONACIJA BIBLIOTECI KNJIGE PAVLA MIJOVIĆA
Rotary Club: DONACIJA BIBLIOTECI KNJIGE PAVLA MIJOVIĆA

Rotary Club Ulcinj je u srijedu donirao Gradskoj biblioteci u Ulcinju knjige akademika Pavla Mijovića “Ulcinj I”. Imajući u vidu kulturno-istorijski značaj ove knjige i cijenjeći njenu vrijednost za buduće

CEDIS: U ČETVRTAK I PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U ČETVRTAK I PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak i petak, 6. i 7. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u četvrtak: -u terminu od 8:00 do 14:45

Centar za kulturu: DIREKTORKA HODŽA SE OBRATILA JAVNOSTI
Centar za kulturu: DIREKTORKA HODŽA SE OBRATILA JAVNOSTI

Poštovani građani, Nakon jednomjesečnog perioda kao v.d. direktorka JP „Centraza kulturu“ – Ulcinj, smatram neophodnim da upoznam širu javnost sa situacijom sa kojom se Centar suočava. Osnovni problem

NARODNA BIBLIOTEKA ULCINJ: BIBLIOTEKE ZA STUDENTE
NARODNA BIBLIOTEKA ULCINJ: BIBLIOTEKE ZA STUDENTE

Povodom 5. oktobra NACIONALNOG DANA PODIZANJA SVIJESTI O BIBLIOTEKAMA, podržali smo akciju BIBLIOTEKA ZA STUDENTE, koju organizuje Centralna univerzitetska biblioteka Univerziteta Crne Gore, u okviru koje

Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing
Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing

• Erste banka kupila 100% udjela u kapitalu S-Leasing d.o.o. Podgorica • U narednim mjesecima S-Leasing će biti pripojen Erste banci Podgorica – Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) kupila je 100% udjela