Nastavak turneje: Dragović i “Duo Espressivo” u srijedu u Podgorici

Ulcinjski sopran Hristina Dragović prirediće koncert latino muzike i operskih arija u pratnji “Dua Espressivo” u čijem sastavu su pijanista Luka Marković i gitarista Imi Nimanbegu u srijedu, 1. juna, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici u 20h.

Gošća koncerta je pijanistkinja Merita Subašić Šabanović.

Na repertoaru su numere: “Besame mucho”, “Abrazame”, “Quisaz, quisaz”, “Historia de un amor”, “No habra nadie en el mundo”, “El talismano”, “Un ano de amor”, “Adio Querida”, kao i arije “O mio babbino caro” (Giaccomo Puccini iz opere “Gianni Schicchi”), “Chi bel sogno di Doretta” (Giaccomo Puccini iz opere “La Rondine”), “Meine Lippen sie kussen” (Franz Lehar iz operete “Quidetta”) i “Heia in den Bergen” (Emmerich Kalman iz operete “Die Csardasfurstin”).

Hristina Dragović osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Ulcinju, a srednje u Muzičkoj školi “Vida Matjan” u Kotoru u klasi prof. Mirele Scasni. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na odsjeku za solo pjevanje u klasi prof. Milice Stojadinović.

Bila je stipendista jednomjesečnog masterklasa na “Univerzitat fur Music und darstellende Kunst Wien” (Beč) gdje je sarađivala sa eminentnim profesorima Bečkog Univerziteta, a među njima su profesor Karlheinz Hanser i jedan od najpoznatijih španskih operskih pjevača Ramon Vargas.

Na koncertnom izvođenju u Novom Sadu dodijeljena joj je uloga sestre Anđelike iz istoimene opere “Suor Angelica” Đakoma Pučinija. Bila je četvorogodišnji stipendista privatnog Fonda operske pjevačice Melanije Bugarinovic i ćerke Kaline kao jedan od najboljih studenata. Dobitnica je brojnih republičkih i međunarodnih nagrada među kojima su: prvo mjesto i nagrada za najperspektivniji sopran na međunarodnom takmičenju “Nikola Cvejić” Ruma, tri prve nagrade na međunarodnom takmičenju “Lazar Jovanović” Beograd, prva nagrada na međunarodnom takmičenju “Petar Konjović” Beograd, tri prve nagrade i specijalna nagrada na međunarodnom takmičenju “Vera Kovač Vitkai” Novi Sad, dvije prve nagrade i specijalna nagrada na međunarodnom takmičenju “Bruna Spiker” Herceg Novi, prva nagrada na međunarodnom takmicenju “International music competition” Vienna, a i laureat je na međunarodnom takmičenju “Slovenska muzika” u Moskvi (Rusija).

Do sada je održala veliki broj solističkih koncerata i nastupa u regionu i inostranstvu. Trenutno je koncertno aktivna kako samostalno, tako i sa svojim sastavom Duo Espressivo. Pohađala je veliki broj masterklasova, od kojih izdvaja rad sa primadonom Radmilom Bakočević.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu

Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA
Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA

U ponedjeljak, 27. juna 2022. godine u Podgorici će biti obavljena ceremonija dodjele nagrada časopisa KOMUN@. Žiri je odlučio da godišnja nagrada pripadne novinaru Rajku Ceroviću, a specijalne plakete

JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!
JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!

Meridian predstavlja najbolju vikend promociju tokom juna! Zabavi se uz odabrane igre provajdera iSoftBet i pokupi keš poklone! Ne postoji bolja zabava subotom i nedeljom od one koja vas čeka u Meridianu!

Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI
Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policijskog službenika Rudolfa

Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA
Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari gostujući u emisiji “Link”, kazao je da taj grad ima hronične finansijske probleme, ali da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada i u