Nimanbegu: Nema ni političkog inženjeringa ni neprincipijelnosti

Demantujemo navode funkcionera DUA i DPS-a da je sporazum Forca – Koalicija Za Novi Početak politički inženjering i da se osjećaju prevareni, izjavio je predsjednik nove demokratske snage Forca Genci Nimanbegu.

“Odbacujemo te navode u potpunosti i podsjećamo na sledeće činjenice: Kao prvo, analizirajući potencijale i nedostatke mogućih koalicija, Forca smatra da u koaliciji sa DUA i DPS postoji opasnost da se nastavi ista politika a koju smo mi napustili zbog nezadovoljstva istom prije godinu i po dana.

Da bi spriječili nastavak stare politike, odlučili smo da tražimo 4-godisnji mandat, i tako imali priliku da našu političku viziju lakše sprovedemo.

Pristupili smo razgovorima sa njima i saopštili naše stavove i oko mandata. Čekali smo njihov pozitivan odgovor koji nismo dobili”, kazao je on.

U međuvremenu, kako kaže, koalicija za Novi Početak je Forci, bez njihovog zahtjeva za razgovor, ponudila četvorogodišnji mandat za upravljane gradom.

“Tu ponudu nismo razmotrili jer smo željeli doći do dogovora sa Albanskom Koalicijom. Za susrete sa mandatarom i detaljima ponuda, smo obavijestili DUA radi korektnosti.

Na sastancima sa DUA i DSCG smo dogovorili da ne pregovaramo sa drugom stranom tajno. Mi smo iz Force poštovali taj dogovor.

Na naš zahtjev za puni mandat, kao stav Glavnog odbora, iz DUA nam je odgovoreno da im je potrebno da na organima razmotre naš zahtjev”, objašnjava Nimanbegu.

Poslije toga, dodaje, održali su jedini sastanak i sa DPS-om i DUA i to 18. maja.

“Oni su zajednički insistirali na podjeli mandata, ali i dogovorili da će nas zahtjev DUA razmotriti za dan – dva. Taj odgovor nismo dobili. U međuvremenu su i DPS i DUA imali sastanke sa koalicijom za Novi početak u vremenu dok smo mi čekali odgovor.
DUA im je ponudila saradnju po sistemu podjele mandata. DPS je bio manje zahtijevniji.

I Dua i DPS na odvojenim, nama tajnim, razgovorima su saopštili Koaliciji za Novi početak, da eventualno mogu predstavljati i jedni druge!

To su bili razgovori iza naših leđa. Poslije isteka roka za odgovor, pristupili smo pregovorima sa Novim početkom”, ističe lider Force.

Navodi i da koalicija Za Novi početak ima u svom sastavu više opozicionih partija što daje veći potencijal za prestanak stare politike.

“To je šansa za poboljšanje stanja u Opštini Ulcinj. Ona ima veoma slične ciljeve kao Forca za razvoj Ulcinja zato se odgovornost može i podijeliti.

Kao treće, okolnost da Koalicija za Novi Početak ima ponudu od DUA o podjeli mandata, promijenila je njihovu ponudu prema FORCI. Mi smo prihvatili podjelu mandata zbog potencijala koje ima ova koalicija”, navodi on.

Prihvatili su koaliciju, dodaje, radi promjena na bolje u Ulcinju.

“Niti je bilo neprincipijelnosti niti je bilo prevare bilo koga.

Ove činjenice znaju akteri pregovora, i to ko je pregovarao, kada su pregovarali i sa kojim ponudama a sve to dok smo čekali odgovor. Ovo se sve može potvrditi kod aktera tih pregovora a i kod samog premijera Abazovića.

Forca nastavlja da ide političkim putem u interesu građana Ulcinja i svojih glasača. Ostajemo otvoreni za saradnju sa svim političkim partijama i na lokalnom i državnom nivou i bilo da su na poziciji vlasti ili opozicije kao i do sada a sve to u najboljem interesu građana Ulcinja i Crne Gore”, zaključio je Nimanbegu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Uprava pomorske sigurnosti: KOD ULCINJA SPAŠENA FRANCUSKA JEDRILICA
Uprava pomorske sigurnosti: KOD ULCINJA SPAŠENA FRANCUSKA JEDRILICA

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primio poziv opasnosti u 21:30 časova od francuske jedrilice ”DJANGO”, dužine 12 metara, koja se nalazila 17 nautičkih

Uplati depozit karticom i svakog petka osvoji Huawei Watch GT 2
Uplati depozit karticom i svakog petka osvoji Huawei Watch GT 2

Imaj svog malog personalnog trenera na ruci!   Sportska kladionica Meridian spremila je jošjednu promociju i naravno, savršen poklon. Ovog puta, riječ je o satu, koji je na svimrecenzijama dobio čistu

Pokrenut projekat selektivnog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada: ČIST TALAS JE OVOG LJETA U ULCINJU
Pokrenut projekat selektivnog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada: ČIST TALAS JE OVOG LJETA U ULCINJU

U Ulcinju će se ovog ljeta, u periodu od jula do septembra, realizovati ekološka inicijativa „Uhvati čist talas“, čiji je cilj uspostavljanje pravilnog sistema za upravljanje ambalažnim otpadom, prevencija

Ministarstvo: DO KRAJA GODINE ZABRANA UPOTREBE PLASTIČNIH KESA
Ministarstvo: DO KRAJA GODINE ZABRANA UPOTREBE PLASTIČNIH KESA

Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma najavljeno je da će do kraja ove godine biti usvojen novi zakon o upravljanju otpadom. Kako je u Ulcinju danas rekao funkcioner u tom resoru

Bajraktari: U SEPTEMBRU KREĆE UREĐIVANJE VELIKE SKELE
Bajraktari: U SEPTEMBRU KREĆE UREĐIVANJE VELIKE SKELE

Ulcinj ima velike potencijale da postane atraktivna turistička destinacija, ocijenio je predsjednik te opštine Omer Bajraktari u Jutarnjem programu RTCG. Bajraktari je najavio realizacijunekoliko projekata