Njemački turoperatori zainteresovani da dovedu turiste u Ulcinj: Ovo je idealna destinacija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu turoperatora iz Njemačke, koji borave u destinaciji u periodu od 17-21. septembra, prenosi Media Biro.

Riječ je o posjeti predstavnika 7 značajnijih turoperatora: Wolff Ostreisen, Women Fair Travel, Fototouren, SPD Reiseservice, Lupe Reisen, Retroreisen i Highländer Reisen. Iako većina turoperatora koji su u posjeti ranije nisu uključivali Crnu Goru u svoje ponude, sada razmatraju mogućnost dodavanja Crne Gore u svoje itinerere.

Tokom boravka u destinaciji, imali su priliku da pored ostalih gradova obiđu i Ulcinj, te da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom.

Kristof Vinkels (Christoph Winkels)ispred turoperatora Highländer Reisen koji je specijalizovan za planinske ture, ističe da je došao u Crnu Goru kako bi otkrio koja su najbolja mjesta za planinarenje.
“Prelijepo je, pored lijepih plaža i planina imate mnogo kulturnog nasljeđa. U Crnoj Gori je sjajna kombinacija planina i mora, a to ne možete tako često pronaći u Evropi”, istakao je Vinkels.

Sličnog mišljenja je i predstavnik turoperatora Lupe Reisen, Aksel Nojhaus (Axel Neuhaus)koji ističe da su zainteresovani da pošalju goste iz Njemačke u Crnu Goru.
“Priroda je veoma interesantna, jako je lijepo boraviti ovdje i imati kontakt sa vašom zemljom. Vidio sam impresivne stare gradove, sa istorijom starom hiljadama godina”, kazao je Nojhaus.

U cilju umrežavanja naše privrede sa njemačkim tržištem, NTO CG je organizovala i poslovnu radionicu na kojoj je bilo prisutno oko 40 crnogorskih turističkih privrednika.

Prema riječima predstavnice strateškog partnera NTO CG, kompanije Air Montenegro, crnogorska nacionalna aviokompanija će ozbiljno razmisliti o ponudi za njemačko tržište za narednu godinu.
“Mi smo odlučili da ozbiljno razmislimo o ponudi za njemačko tržište za narednu godinu. Imamo redovnu liniju za Frankfurtkoju za sada održavamo samo tokom ljetne sezone, od početka aprila do kraja oktobra, ali za sljedeću sezonu bismo se proširili na više destinacija. Za sada su u igri Minhen, Dizeldorf i Hanover, pa ćemo odlučiti u zavisnosti od interesovanja njemačkih turista. Napravićemo našu ponudu da se u toku ljetne sezone povežemo sa više gradova u Njemačkoj, da bi Crnu Goru približili njemačkoj javnosti”, poručila je Tatjana Dabović ispred kompanije Air Montenegro.

Predstavnica agencije Trend Travel Olivera Krivokapić, kazala je da su njemački turoperatori zainteresovani za Crnu Goru.
“Prva agencija s kojom sam sada pričala oduševljeni su što smo sve spremili i što smo donijeli sve na njemačkom jeziku. Voljni smo da organizujemo i ponudimo sve što oni žele, a njihovo je samo da izaberu Crnu Goru”, kazala je Krivokapić.
Da su B2B radionice izuzetno značajno za uspostavljanje direktnog kontakta sa turoperatorima, potvrđuje menadžerka prodaje u rizortu Nikki Beach, Željka Popović.
“Tu se mogu direktno razmotriti mogućnosti, interesovanja koja turoperateri sa emitivnih tržišta imaju za nas kao hotelijere. Jako su bitni, naročito je bitno u ovoj varijanti gdje oni dolaze kod nas, gdje su u mogućnosti da posjete samu destinaciju, da osjete sve ono što mi nudimo ovdje kao tržište”, kazala je Popović.

Predstavnik NTO CG, Andri Stanović, ističe da kada su u pitanju dolasci i noćenja turista iz Njemačke podaci pokazuju rast u poređenju sa 2022. godinom.
“Imamo podatke za prvih sedam mjeseci, koji govore da je nešto više od 80.000 dolazaka zabilježeno iz Njemačke i nešto manje od 400.000 noćenja u tom periodu. Ova okupljanja i radionice doprinose tome da njemačko tržište bude vidljivije, da se turistička privreda Crne Gore zainteresuje za saradnju sa turoperaterima iz Njemačke”, dodao je Stanović.
NTO CG su u organizaciji studijske posjete podržali i Azul Beach Resort Montenegro by Karisma.

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Porta Rai: ODRŽAN PRVI PRODAJNI DAN, GRADNJA PRVIH OBJEKATA KREĆE 1. NOVEMBRA
Porta Rai: ODRŽAN PRVI PRODAJNI DAN, GRADNJA PRVIH OBJEKATA KREĆE 1. NOVEMBRA

U Resort Azul Beach Montenegro by Karisma u četvrtak je održan prvi prodajni dan za prvu fazu projekta Porta Rai Beachfront Hotel & Residences na početku Velike plaže u Ulcinju. Gradnja prvih objekata

Zbog vožnje pod uticajem opojnih sredstava: ULCINJANIN ĆE 30 DANA PROVESTI U ZATVORU
Zbog vožnje pod uticajem opojnih sredstava: ULCINJANIN ĆE 30 DANA PROVESTI U ZATVORU

R.M. (1985) iz Ulcinja osuđen je na kaznu zatvora u trajanju 30 dana, saopšteno je iz Suda za prekršaje. Njemu je kaznu izrekla sutkinja odjeljenja u Ulcinju Anka Kekić, nakon što je u hitnom postupku

U Kručama: PREVRNULO SE VOZILO, SAOBRAĆAJ BIO U PREKIDU
U Kručama: PREVRNULO SE VOZILO, SAOBRAĆAJ BIO U PREKIDU

U naselju Kruče se u četvrtak ponovo desila saobraćajna nezgoda, na sreću, ovog puta bez ljudskih žrtava. Kako saznaje Portal Ul-info, jedno vozilo se prevrnulo iz za sada neutvrđenih razloga. Na tom automobilu

Peticija: “DILERI SOBA” SA STRANE OTEŽAVAJU ŽIVOT VLASNICIMA KUĆA NA PRISTANU
Peticija: “DILERI SOBA” SA STRANE OTEŽAVAJU ŽIVOT VLASNICIMA KUĆA NA PRISTANU

Mještani Pristana potpisuju ovih dana peticiju kojom od nadležnih organa traže da riješe problem sa dilerima soba u tom dijelu Ulcinja. Oni navode da im se djelovanjem dilera otežava poslovanje u izdavanju

Saopštenje SDP-a: Merita Subašić-Šabanović nova sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Ulcinj
Saopštenje SDP-a: Merita Subašić-Šabanović nova sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Ulcinj

Socijaldemokratska partija (SDP) pozdravlja odluku o imenovanju Merite Subašić – Šabanović na poziciju sekretarke Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti. Smatramo da je izbor Merite, kao