Njemački turoperatori zainteresovani da dovedu turiste u Ulcinj: Ovo je idealna destinacija

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu turoperatora iz Njemačke, koji borave u destinaciji u periodu od 17-21. septembra, prenosi Media Biro.

Riječ je o posjeti predstavnika 7 značajnijih turoperatora: Wolff Ostreisen, Women Fair Travel, Fototouren, SPD Reiseservice, Lupe Reisen, Retroreisen i Highländer Reisen. Iako većina turoperatora koji su u posjeti ranije nisu uključivali Crnu Goru u svoje ponude, sada razmatraju mogućnost dodavanja Crne Gore u svoje itinerere.

Tokom boravka u destinaciji, imali su priliku da pored ostalih gradova obiđu i Ulcinj, te da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom.

Kristof Vinkels (Christoph Winkels)ispred turoperatora Highländer Reisen koji je specijalizovan za planinske ture, ističe da je došao u Crnu Goru kako bi otkrio koja su najbolja mjesta za planinarenje.
“Prelijepo je, pored lijepih plaža i planina imate mnogo kulturnog nasljeđa. U Crnoj Gori je sjajna kombinacija planina i mora, a to ne možete tako često pronaći u Evropi”, istakao je Vinkels.

Sličnog mišljenja je i predstavnik turoperatora Lupe Reisen, Aksel Nojhaus (Axel Neuhaus)koji ističe da su zainteresovani da pošalju goste iz Njemačke u Crnu Goru.
“Priroda je veoma interesantna, jako je lijepo boraviti ovdje i imati kontakt sa vašom zemljom. Vidio sam impresivne stare gradove, sa istorijom starom hiljadama godina”, kazao je Nojhaus.

U cilju umrežavanja naše privrede sa njemačkim tržištem, NTO CG je organizovala i poslovnu radionicu na kojoj je bilo prisutno oko 40 crnogorskih turističkih privrednika.

Prema riječima predstavnice strateškog partnera NTO CG, kompanije Air Montenegro, crnogorska nacionalna aviokompanija će ozbiljno razmisliti o ponudi za njemačko tržište za narednu godinu.
“Mi smo odlučili da ozbiljno razmislimo o ponudi za njemačko tržište za narednu godinu. Imamo redovnu liniju za Frankfurtkoju za sada održavamo samo tokom ljetne sezone, od početka aprila do kraja oktobra, ali za sljedeću sezonu bismo se proširili na više destinacija. Za sada su u igri Minhen, Dizeldorf i Hanover, pa ćemo odlučiti u zavisnosti od interesovanja njemačkih turista. Napravićemo našu ponudu da se u toku ljetne sezone povežemo sa više gradova u Njemačkoj, da bi Crnu Goru približili njemačkoj javnosti”, poručila je Tatjana Dabović ispred kompanije Air Montenegro.

Predstavnica agencije Trend Travel Olivera Krivokapić, kazala je da su njemački turoperatori zainteresovani za Crnu Goru.
“Prva agencija s kojom sam sada pričala oduševljeni su što smo sve spremili i što smo donijeli sve na njemačkom jeziku. Voljni smo da organizujemo i ponudimo sve što oni žele, a njihovo je samo da izaberu Crnu Goru”, kazala je Krivokapić.
Da su B2B radionice izuzetno značajno za uspostavljanje direktnog kontakta sa turoperatorima, potvrđuje menadžerka prodaje u rizortu Nikki Beach, Željka Popović.
“Tu se mogu direktno razmotriti mogućnosti, interesovanja koja turoperateri sa emitivnih tržišta imaju za nas kao hotelijere. Jako su bitni, naročito je bitno u ovoj varijanti gdje oni dolaze kod nas, gdje su u mogućnosti da posjete samu destinaciju, da osjete sve ono što mi nudimo ovdje kao tržište”, kazala je Popović.

Predstavnik NTO CG, Andri Stanović, ističe da kada su u pitanju dolasci i noćenja turista iz Njemačke podaci pokazuju rast u poređenju sa 2022. godinom.
“Imamo podatke za prvih sedam mjeseci, koji govore da je nešto više od 80.000 dolazaka zabilježeno iz Njemačke i nešto manje od 400.000 noćenja u tom periodu. Ova okupljanja i radionice doprinose tome da njemačko tržište bude vidljivije, da se turistička privreda Crne Gore zainteresuje za saradnju sa turoperaterima iz Njemačke”, dodao je Stanović.
NTO CG su u organizaciji studijske posjete podržali i Azul Beach Resort Montenegro by Karisma.

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati: dio naselja

Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA
Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA

Da je Ulcinj od najranijih vremena poznat diljem svijeta svjedoči činjenica da se nalazi na čuvenoj geografskoj karti Klaudija Ptolomeja, istoričara, geografa i bibliotekara Aleksandrijske biblioteke.

„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU
„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bar, u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“, u barskom Domu

Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU
Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU

Zapošljavamo radnika ili radnicu za rad u novootvorenom muškom butiku u Ulcinju. odlični uslovi za rad stimulativni bonusi u skladu sa učinkom Ulcinj, Bulevar Ulcinj CV i prijave za posao slati na: ernad_mn@yahoo.com

Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI
Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI

Nakon posljednjeg meča u prvom dijelu prvenstva, odigranog u ponedjeljak u Kotoru između “Bokelja” i “Grblja” (1:1), sve je definitivno jasno: “Otrant Olympik” je jesenji prvak