Nove nade: RUKOMET U KRVI, ULCINJ U SRCU

150177570_168832434821652_1207023925044846979_nDvadesetdvogodišnji Ulcinjanin Elvis Adžemović već tri godine uspješno nastupa na njemačkim rukometnim pozornicama čime je zavrijedio poziv njemačkog trećeligaša Nibula, kluba sa 125. tradicijom sa kojim će pokuašati da se izbori za plasman u viši rang takmičenja.

Adžemović, koji igra na poziciji lijevog beka,  prije tri godine napustio je Crnu Goru i Ulcinj u podrazi za boljim uslovima života i rada, ni slutio nije da će mu rukomet donijeti mogućnost da se oproba i na njemačkoj rukometnoj sceni, a sada je potpisao za već treći klub u toj zemlji. Pomenuti mladi sportista svoju karijeru započeo je još prije deset godina u Rukometnom klubu Ulcinj, kada je tadašnji najjužniji crnogorski rukometni kolektiv pod „dirigentskom palicom“ trenera Rajka Popovića iz Druge lige samouvjereno izborio za prvoligaški status. Junak naše priče, godinama je vrijedno i marljivo radio, a svoj talenat u nižim kategorijama doveo ga je do prvog tima RK Ulcinj, pod vođstvom Dušana Hajdukovića. Svih godina provedenih u tom klubu trudio se da ispoštuje zahtjeve svojih trenera, a nakon loše situacije u kojoj se pomenut sportski kolektiv našao, a kasnije se i ugasio, Elvis odlučuje da, sportskim žargonom, svoje mjesto nađe u „pečalbi“, gdje je Njemačka bila idelana prilika. Sada nakon tri godine gdje je nastupao u Landesligi (Njemačka treća liga), za HSG NORD-NF I HSG NORD-NF-2, uslijedio je poziv TSV RW Nibula, čije je rukovodstvo prepoznalo njegov potencijal i angažovalo ga kao najnovije pojačanje.

U klubu su me jako dobro prihvatili, a naročito jer je bila deficitarna pozicija lijevog beka, što mi je išlo na ruku. Nakon razgovora sa čelnicima kluba ambicije su nam se poklopile, jer klub ima velike izglede da se plasira u Cvajtu (druga liga) što mi je bio dodatni motiv da im se pridružim. Takođe naglasio bih da se radi o dobro organizovanom klubu koji vodi trener Stefen Buš iz najpoznatije njemačke škole rukometa (Flenzburg), a posebno mi je važno sto pored konstantnog praćenja moj trener  vjeruje u mene i moj rukometni potencijal, priča Adžemović.

151150535_2850212931912524_5532102024746379490_nOn je već na debiju postigao četiri pogotka, a razlog tome treba tražiti u dobroj hemiji između igrača, jer bez obzira što je jedini stranac u timu, prihvaćen je kao da je domaći igrač. Ne krije da svoju budućnost vidi u njemačkom rukometu, ali bi u slučaju da se njegove i ambicije kluba poklope vratio u crnogorski rukomet, naročito što mu je san da zaigra za reprezentaciju Crne Gore.

Vežu me lijepe uspomene za crnogorsku ligu, za moj Ulcinj, u koji se vraćam kad god mi obaveze dozvole, ali sam svoju šansu za lično napredovanje vidio u inostranstvu. Kada je nacionalni tim u pitanju, svjestan sam da je konkurncija velika i da treba još mnogo da postigem, da bih uopšte zavrijedio poziv selektora Reprezencije Crne Gore Zorana Roganovića. Naravno, svaki igrač sanja dres svoje reprezentacije, tako da ću se rado odazvati ukoliko stigne poziv, iskreno će mladi Ulcinjanin.

Skromni mladić čiji su otac i stric takođe igrali rukomet u Ulcinju, ne krije da su ga oni inspirisali da počne da trenira rukomet, a svog idola vidi u norveškom reprezentativcu Sanderu Sagosenu, koji nastupa za aktuelnog prvaka Evrope, njemački “Kil“.

Rukomet su sa uspjehom igrali moj otac, stric i braća, što je mene takođe zainteresovalo da se oprobam u pravom muškom sportu. Meni je RK Ulcinj još uvijek u srcu, kao i grad u kome sam odrastao, a još od malih nogu sam maštao da zaigram u najkvalitetnijoj ligi na svijetu –BUNDESLIGI!

Sve što sam do odlaska u Njemačku naučio dugujem trenerima: Rajku Popoviću, Mustafi-Mućku Kolariju, Dušanu Hajdukoviću, Damiru Šabanoviću, Rizu Hasanagiću, ali mi je najveća podrška i ona snaga da nastavim dalje stigla od mog oca, Dživata Adžemovića– ponosno ističe ovaj rukometaš koji poručuje mladima da slijede svoje snove. „Ako u njih vjerujete, onda ćete ih i ostvariti“, zaključuje Elvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO
Ministar Đurović: ULCINJ DUGO BIO GRAD DRUGOG REDA, VIŠE NIJE TAKO

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je da su do sada postojali gradovi, kao što su Ulcinj i Herceg-Novi, kojima se nije dalo da idu naprijed. “Iz ne znam kojeg razloga Ulcinj je bio

CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: I U SRIJEDU BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i srijedu, 22. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: – u terminu od 8 do 15 sati: Donja

Memoradum o saradnji sa Eko fondom – Fokus na čišćenju Port Milene
Memoradum o saradnji sa Eko fondom – Fokus na čišćenju Port Milene

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i izvršni direktor Fonda za žaštitu životne sredine Crne Gore (Eko fond) Draško Boljević potpisali su Memorandum o saradnji kojim je planirana saradnja na realizaciji

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema