NVO Novi Horizont, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Ulcinj i Gradskom bibliotekom, objavljuje JAVNI POZIV za učešće u projektu “IZGRADNJA MIRA – PRIORITET MOJE ZAJEDNICE“.
Glavni cilj projekta je jačanje interkulturalnog dijaloga, izgradnja povjerenja i promovisanje mira mladima u lokalnoj zajednici i šire.

Glavne aktivnosti projekta su:
PEACEBUILDING SCHOOL – poseban ciklus radionica će se organizovati u Kutku za mlade, u Gradskoj biblioteci. Naime, ovaj program će pomoći učesnicima da razviju kompetencije za rješavanje sukoba, podstiču uzajamno razumjevanje, izgradnju mira i unaprijeđenje razvoja lokalne zajednice.
YOUTH PEACE TOUR – učesnici projekta će učestvovati u studijskim posjetama koje će biti organizovane u javnim, kulturnim, obrazovnim i vjerskim institucijama, kao i na lokalitetima kulturne baštine u Crnoj Gori.
PEACEBUILDING SHORT FILM – učesnici projekta će se uključiti u stvaranje kratkog filmskog materijala koji promoviše mir, toleranciju i interkulturalni dijalog.
PRESS Conference – na kraju projekta će mladi lideri kao obučeni promoteri mira organizovati konferenciju za medije u kojoj će otkriti znanje i vještine stečene tokom ovog angažmana.

Radionice će se održavati jednom nedjeljno (petkom popodne), u prostorijama YOUTH CORNER-a u Gradskoj Biblioteci.
Nаkon zаvršetkа obuke, polаznici koji uspješno sаvlаdаju progrаm će dobiti sertifikаt o stečenim znanjima i iskustvima.

Ako ste zainteresovani za učešće u ovom projektu, molimo vas da popunite ovaj kratki prijavni formular sa vašim podacima. Broj polaznika je ograničen.
Program je namijenjen mladima uzrasta od 16 do 22 godina.

Rok za prijavu je 14. februar 2019.
Samo odabrani kandidati će biti kontaktirani.

Očekujemo Vas!
PRIJAVITE SE OVDJE


Projekat se realizuje sredstvima Evropske unije u okviru programa “Podijeljena prošlost – zajednička budućnost”. Lead Applicant: Omladinski Komunikativni Centar (OKC) – Banja Luka