“Novi horizont”: JAČANJE INTERKULTURALNIH KOMPETENCIJA MLADIH

Danas smoodržali panel diskusiju u okviru projekta “Interkulturalna komunikacija mladih: Izazovi i mogućnosti” koji ima za cilj edukaciju mladih o interkulturalizmu i njihovo osnaživanje za promovisanje kulture tolerancije, uvažavanja različitosti i poštovanje ljudskih prava.

NVO „Novi Horizont“ je pokrenuo ovaj projekat u cilju promocije međukulturne saradnje u našem društvu, kako bi se smanjila etnička distanca a interkulturalnost praktikovala u svakodnevnom životu radi stvaranja sigurnog, tolerantnog i kreativnog ambijenta u zajednici, u odnosu na različitosti.

Moderator ove sesije je bio novinar i publicista Mustafa Canka dok u ulozi gosta-uvodničara bio je poznati civilni aktivista i promoter demokratskih vrijednosti građanskog društva, profesor Nedjeljko Đurović iz Bara.

Kroz ovaj projekat će se raditi s mladima kao prioritetnom ciljnom grupom u cilju stvaranja grupe budućih lidera sa ojačanim interkulturalnim kompetencijama, sa fokusom na dvije ključne dimenzije koje ima interkulturalno obrazovanje: uvažavanje različitosti i poštovanje ljudskih prava.

Projekat podržava Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore u okviru javnog konkursa za finansiranje projekata NVO za 2021. godinu, u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih prava.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u ponedjeljak: – u terminu od

CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke
CDPR: Oktobar – mjesec borbe protiv kancera dojke

U Crnoj Gori se poslednjih godina godišnje registruje preko 400 novooboljelih osoba od kancera dojke, nezvanično za 2019. godinu oko 500, dok broj umrlih godišnje nekoliko poslednjih godina uvijek prelazi

SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!
SJAJNA VIJEST – Stigao je THUNDERKICK!

  Novo u Meridianu! Uživaj u magijifantastičnih slotova! Isprobaj magične igre izabavi se uz grmljavinu bonusa igrajućiThunderkick slotove!   Zadovoljne igrače Meridiana očekuje jošjedna sjajna

Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA
Osnovni sud Ulcinj: PODGORIČANINU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA

Miroslavu Baletiću (50) iz Podgorice u petak je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Ulcinju određen pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, potvrđeno je Pobjedi nezvanično.

Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA
Hotel Mediteran: PRODAJA INVENTARA DO PONEDJELJKA

Još samo 3 dana 499 euro Uzimaš sve unutrar sobe.   +382 69 154180 Hotel Mediteran – Ulcinj