NVO CAMP: REALIZOVAN PROJEKAT U KRAJINI

NVO CAMP je realizovala projekat “Zdravlje i aktivan boravak mladih u prirodi”, koji je podržan na konkursu za nevladine organizacije Opštine Bar.

Cilj projekta je da obezbijedi dobru informisanost djece o važnosti zdravih stilova života, redovne fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i mentalne higijene, da razvije pozitivne, prosocijalne stavove i vrijednosti, promoviše odgovorno ponašanje i zdrav način života kako bi svako dijete u određenoj mjeri razvilo sposobnosti za pozitivno, adaptivno i konstruktivno ponašanje, koje će im omogućiti da se na efikasan i efektivan način suoče sa zahtjevima I izazovima svakodnevnog života, ističu iz NVO Camp.

Djeca su imali priliku da se upoznaju sa kulturnom baštinom ovog kraja, o važnosti bunara i vode, suvog zida i kaldrmisanja ulice naših predaka, a govor o ovoj temi je održao Korab Kraja, arhitekta i autor knjige ”KRAJA”.

Isto tako su imali priliku da okuse alpinizam uz Artan Liku kao vođu grupe, i značaj aplinizma u pružanju niza fizičkih i mentalnih koristi kao što su jačanje mišiča, poboljšanje ravnoteže i fleksibilnosti, razvijanje samopouzdanje, upornosti itd. Flora Berjašević prije toga je održala zagrijevanje mišića i tijela sa fokusom na glavne mišićne skupine koje se koriste tokom alipinističkih aktivnosti kako bi spriječili ozljede i da znaju koliko je bitno zagrijevanje prije svake fizičke aktivnosti.

Jedna od aktivnosti bila je i orijentacija u prirodi uz korišćenje kompasa i mape kao ključni značaj iz nekoliko raloga: sigurnosti, preživljavanje, planiranja putovanja (odrediti pravac i trajanje putovanja), održavanje mentalnog zdravlja i resursa (voda, hrana i zaklon), koju je organizovao Afrim Berjašević pored bunara Boljevića u šumi kestena.

Isto tako moramo istaći radionicu – prezentaciju „Značaj mentalne higijene kod adolescenata“ koju je održala dr Maida Curović, i video prezentaciju. Kroz prezentaciju su imali priliku da saznaju više o mentalnom zdravlju kao o svom osnovnom ljudskom pravu i da podižu svijest o značaju i važnosti mentalne higijene.

Za više detalja posjetite camp_ostros na instagram stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U SRIJEDU I ČETVRTAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u srijedu i četvrtak, 6. i 7. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati: dio naselja

Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA
Istorija: ULCINJ SE NALAZIO NA NAJPOZNATIJIM MAPAMA SVIJETA

Da je Ulcinj od najranijih vremena poznat diljem svijeta svjedoči činjenica da se nalazi na čuvenoj geografskoj karti Klaudija Ptolomeja, istoričara, geografa i bibliotekara Aleksandrijske biblioteke.

„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU
„Bar u multikulturalnom ogledalu“: MANIFESTACIJA ODRŽANA U KULTURNOM CENTRU

U organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, uz tehničku podršku Kulturnog centra Bar, u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“, u barskom Domu

Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU
Be Good – Marine Shop: TRAŽE RADNIKA ZA RAD U BUTIKU

Zapošljavamo radnika ili radnicu za rad u novootvorenom muškom butiku u Ulcinju. odlični uslovi za rad stimulativni bonusi u skladu sa učinkom Ulcinj, Bulevar Ulcinj CV i prijave za posao slati na: ernad_mn@yahoo.com

Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI
Druga liga Crne Gore: “OTRANT OLYMPIC” JESENJI PRVAK, ČESTITAO BAJRAKTARI

Nakon posljednjeg meča u prvom dijelu prvenstva, odigranog u ponedjeljak u Kotoru između “Bokelja” i “Grblja” (1:1), sve je definitivno jasno: “Otrant Olympik” je jesenji prvak