NVO NOVI HORIZONT POKREĆE NOVI PROJEKAT ZA OMLADINSKE AKTIVISTE IZ ULCINJA I BARA

Organizacija civilnog društva Novi Horizont započinje realizaciju novog projekta pod nazivom „Osnaživanje mladih u promovisanju dijaloga i tolerancije“.

Kroz ovaj projekat koji će trajati deset mjeseci, tridesetak mladih iz Ulcinja i Bara će se obučavati o konceptu demokratije i ljudskih prava, pitanjima različitosti i identiteta, interkulturalnom dijalogu, nenasilnoj komunikaciji, demokratskom građanstvu, voluntarizmu i društvenom aktivizmu, političkim procesima i slično, čime će se povećati njihove kompetencije u stalnom praktikovanju kulture tolerancije u sredinama u kojima žive.

Ovaj projekat ima za cilj uspostavljanje efikasne komunikacije između mladih iz Ulcinja i Bara, razbijanje predrasuda i barijera u komunikaciji, kao i povećanje njihovih znanja i vještina za učešće u lokalnim inicijativama, omladinskim politikama i integracionim procesima.

Mladi će kroz ovaj projekat imati priliku i da se upoznaju sa pozitivnim primjerima i dobrim praksama iz Sjedinjenih Američkih Država po pitanju interkulturalizma i različitosti, nediskriminacije i vladavine prava, građanskih inicijativa i omladinskih pokreta, itd.  

Pored ovog programa neformalnog obrazovanja koji se sastoji od šest trening modula, mladi će imati priliku da učestvuju i u uzajamnim posjetama dotičnih opština, zatim u studijskoj posjeti Skupštini Crne Gore, kao i Američkom uglu u Podgorici.

Projekat će se okončati svečanom dodjelom diploma uspješnim učesnicima projekta.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku Američke ambasade u Podgorici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Velika pobjeda “Otrant Olympica“: NA NAJLJEPŠI NAČIN ZAVRŠILI PRVI DIO TAKMIČENJA
Velika pobjeda “Otrant Olympica“: NA NAJLJEPŠI NAČIN ZAVRŠILI PRVI DIO TAKMIČENJA

U derbiju posljednjeg kola prvog dijela takmičenja „Otrant Olympic“ je rezultatom 3:1 nadigrao direktnog rivala u borbi za viši rang, ekipu “Podgorice”. U lijepoj amtosferi izabranici Dejana

Savjet za reviziju PUP Ulcinja: Elektrana i zaštićeno područje ne idu zajedno
Savjet za reviziju PUP Ulcinja: Elektrana i zaštićeno područje ne idu zajedno

Nakon uvida u korigovani Nacrt izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Ulcinj, Savjet za reviziju ovog planskog dokumenta daje negativno mišljenje, navodi se u zaključku Savjeta, koji prenosi

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati:

Monstat: KRENUO POPIS U ULCINJU, EVO KOJA SU PITANJA
Monstat: KRENUO POPIS U ULCINJU, EVO KOJA SU PITANJA

Popis stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori počeo je danas, a kako su saopštili iz Monstata, popisivači Uprave za statistiku su već na terenu. Popisivači će, kako prenosi Standard, biti narednih dana

Crveni krst: U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi
Crveni krst: U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Ulcinj organizuje u ponedeljak 4. decembra, akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama JU SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” Ulcinj. Akcija će biti održana od 9:00 do 13:00 časova. Budi heroj, poručuju