„Obala Ulcinja bez plastike“: EKO-PATROLE NA VELIKOJ PLAZI I ADI BOJANI

Plazhi i madh, Velika plaza, PanoramaNVO “Green life” saopštila je u petak da je, u saradnji sa NVO “Zeleni korak” u okviru projekta “Obala Ulcinja bez plastike”, uspostavila rad eko patrole čiji je cilj da stimuliše građane i pozitivno utiče na proces prijavljivanja onih koji otpad nepravilno odlažu.

Kako navode u toj NVO, nepravilno odlaganje otpada na teritoriji Velike plaže i Ade Bojane predstavlja veliki problem, s obzirom na veliki broj nelegalnih deponija koje su tamo nagomilane.

“U prepoznatljivim uniformama predstavnici eko patrole će obilaziti područja Velike plaže i Ade Bojane i praviti zapisnike o novonastalim deponijama kao i prestupnicima, ukoliko ih uhvate na djelu. Prijave će slati komunalnoj policiji. Jedna takva prijava je već poslata komunalnoj policiji. Na ovaj način želimo da doprinesemo ažurnosti komunalne policije kada je riječ o sprječavanju nelegalnog odlaganja otpada”, kazali su u Green Life-u.

Dodaju da rad eko patrole služi i tome da se u budućnosti građani koji primijete nepravilno odlaganje otpada lakše odluče da takav slučaj prijave nadležnom organu.

“Želimo da napomenemo da je planiran i razvoj mobilne aplikacije koja će omogućiti jednostavno prijavljivanje onih koji otpad nepravilno odlažu”, poručuju iz NVO Green Life.

Projekat “Obala Ulcinja bez plastike” realizuje se od juna 2020. do septembra 2021. godine. Aktivnosti su podržane od strane Njemačke organizacije za razvojnu saradnju (GIZ), u okviru projekta “Integralno upravljanje otpadom i prevencija marinskog otpada na Zapadnom Balkanu MLP” koji finansijski podržava Njemačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju BMZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“
Vlada CG: DATA SAGLASNOST ZA UGOVOR ZA LOKALITET BIVŠEG HOTELA “JADRAN“

Vlada Crne Gore na sjednici u ponedjeljak, kojoj je predsjedavao premijer Dritan Abazović, dala je saglasnost Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom da zaključi Aneks sporazuma sa kompanijom “Royal“

Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?
Predsjednički izbori: KAKO JE ULCINJ GLASAO U PRVOM KRUGU?

U Crnoj Gori je juče održan prvi krug predsjedničkih izbora u kojem se takmičilo sedam kandidata. U drugom krugu naći će se kandidati DPS Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović. Na glasanje je, prema

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. marta, bez struje ostati sljedeća naselja:   u ponedjeljak: – u terminu

Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI
Direktor ZHMP, Niković: HVALA OPŠTINI ULCINJ I FONDACIJAMA „ULQINI PËR ULQIN“, „ANA E MALIT“ I „KRAJA“ NA DONACIJI

Opština Ulcinj, sa predsjednikom Omerom Bajraktarijem, fondacije „Ulqini për Ulqin“, „Ana e Malit“ i „Kraja“, uručili su donaciju Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za renoviranje prostorija hitne

Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!
Ispuni misiju i osvoji ulaznicu!

    Želiš da učestvuješ na odabranim pokerturnirima? Ne čekaj i osvoji ulaznice u vrijednosti od 1€ do čak 200€!   Meridian Casino testira tvoje poker vještine. Promocija “Jack of all trades”