Obavljena primopredaja vlasti: U KABINETU SVEČANO, U SALI SINOĆ NIJE BAČEN SUZAVAC

Primopredaja vlasti u Ulcinju protekla je u četvrtak u kabinetu predsjednika Opštine Ulcinj u svečanoj atmosferi. Dosadašnji predsjednik Opštine Omer Bajraktari predao je dužnost Genciju Nimanbeguu koji je sinoć izabran za novog predsjednika ove opštine.

Bajraktari je rekao da s ponosom napušta funkciju uvjeren da je radio najbolje što je umio.

– Mnogo toga je urađeno za ove dvije godine, više nego što sam i očekivao. Siguran sam da će to trajno biti zabilježeno. Uspjeli smo da pokrenemo investicijski ciklus od 100 miliona eura u gradu, od komunalne infrastrukture pa do izgradje hotela sa pet zvjezdica. Oživjeli smo kulturni život, sport, poljoprivredu, turizam… Javna preduzeća koja su dugovala do 20 plata, danas su bez dugovanja. Uspostavili smo sistem gdje su građani povratili vjeru u svoju lokalnu samoupravu i zbog toga sam naročito srećan – kazao je Bajraktari.

Ostaje žal što nijesu uspjeli da asfaltiraju sve ulice, rekao je on i dodao da će to početi u narednih nekoliko dana.

“Ali, prosto nije i sve do mene zbog naslijeđenih štetnih ugovora. Ostavljam na stolu potpisan ugovor za rekonstrukciju ulice Mujo Ulqinaku, sve je spremno za raspisivanje tendera za nastavak bulevara Đerđ Kastrioti Skenderbeg, gotov je glavni projekat za drugi bulevar na Ulcinjskom polju sa dvije pristupne saobraćajnice i mnogo toga za naš grad”, kazao je dosadašnji predsjednik opštine.

On je naveo da je danas potpisao odluku o pomoći od 24.000 eura svim školama u Ulcinju.

– Po meni, obrazovanje je kičma svakog društva i jako sam srećan što sam uspostavio tu praksu pomoći našim obrazovnim institucijama, našoj budućnosti – kazao je Barjaktari.

Novoizabrani predsjednik Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu poručio je da će predano raditi na razvoju Ulcinja, te da će u toku njegovog mandata biti cijenjen svaki partner. Poručio je da je jedina stvar koja se prekida izdaja, zavist, ljubomora, zloba, žudnja za vlašću i položaju.

Sinoćnju sjednicu ulcinjskog parlamenta obilježio je incident, kada je, kako navodi Pobjeda, ispred sale bačen, kako se sumnjalo, suzavac. Policija je nakon toga stigla u Opštinu i nije dozvolila ulazak nikom osim odbornicima. Pojedincima je ukazana hitna medicinska pomoć. U jednom trenutku zgrada je ostala u mraku zbog oštećenja dalekovoda, pa je sjednica prekinuta.

Danas je iz ODT-a saopšteno da je u toku izviđaj povodom incidenta na sjednici te da prilikom pregleda sale nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je korišćen suzavac.

Osnovno državno tužiilaštvo u Ulcinju saopštilo je da je u toku izviđaj povodom incidenta na sjednici Skupštine opštine Ulcinj. Iz ODT-a su kazali da prilikom pregleda sale nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je korišćen suzavac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

NVO Green Home: Uskoro edukativni biodiverzitetski kamp – Delta Bojane
NVO Green Home: Uskoro edukativni biodiverzitetski kamp – Delta Bojane

NVO Green Home sa zadovoljstvom najavljuje organizaciju biodiverzitetskog edukativnog kampa na području delte Bojane. Kamp će biti održan u periodu od 24. do 28. juna ove godine. Biodiverzitetski kamp

Živković: Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane
Živković: Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Ulcinj birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković. Kako je saopšteno iz stranke, nakon

Ulcinjska Gimnazija u programu NASA: OTVORENE VELIKE MOGUĆNOSTI ZA NAPREDOVANJE UČENIKA
Ulcinjska Gimnazija u programu NASA: OTVORENE VELIKE MOGUĆNOSTI ZA NAPREDOVANJE UČENIKA

Dvije škole iz Crne Gore će postati dio velike porodice od preko 40.000 škola uključenih u GLOBE program kojim upravlja NASA, uz podršku Nacionalne naučne fondacije, Nacionalne uprave za okeane i atmosferu

Morsko dobro: NA SVIM LOKACIJAMA U ULCINJU VODA ODLIČNOG KVALITETA
Morsko dobro: NA SVIM LOKACIJAMA U ULCINJU VODA ODLIČNOG KVALITETA

Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode za kupanje na crnogorskom primorju u sezoni 2024. godine, koji realizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u potpunosti je usklađen

TO: U ULCINJU BORAVI GOTOVO 6.000 PRIJAVLJENIH GOSTIJU
TO: U ULCINJU BORAVI GOTOVO 6.000 PRIJAVLJENIH GOSTIJU

Na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi nešto manje od šest hiljada gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije. Kako se navodi, najviše gostiju je evidentirano u privatnom smještaju, 3.092. Veoma