Oktobarsko kupanje na ulcinjskoj Maloj plaži: ,,Dođemo bolešljivi, a vraćamo se zdravi“

Stariji bračni par iz Beograda, Milorad i Đurđica Stanković, još od 1999. godine redovno posjećuju Ulcinj i koriste jesenje mjesece za kupanje u Jadranskom moru.

,,Ovo su mi bolnica i banja bez ljekara. Nijedna banja mi nije pomogla kao što je Ulcinj. Dolazim ovdje 24 godine, po dva, tri puta godišnje. Išao u sam u Igalo, u Institut ,,Simo Milošević“ i nije mi pomoglo kao ovo ovdje. Dođemo bolešljivi, a vraćamo se zdravi. Ako budemo mogao, doći ću u zimu“, priča Rajko koji je u životu, kako kaže, doživio mnogo udesa i povreda.

Za njegovu suprugu, koja nakon povrede desne noge mora da koristi štap, Mala plaža predstavlja idealno mjesto za rehabilitaciju.

,,Voda je super. Kada meni nije hladna, onda je omladini još bolje. Meni je drugi put da dolazim ove godine. Vazduh mi prija za pluća“, istakla je Đurđica.

Nijemac Frederik Zigmund doputovao je sa porodicom u Crnu Goru, a miholjsko ljeto koristi sa sunčanje i čitanje knjige.

,,Prvi put sam na plaži. U blizini smo zakupili stan. Okupao sam se i sviđa mi se temperatura. Za mene je okej, jer dolazimo sa sjevera Njemačke“, izjavio je turista.

Sunčano popodne iskoristio je i Jovan, koji je ,,spuštio“ iz glavnog grada kako bi uživao u jesenjim blagodetima mora.

,,Ulcinj je neobičan za razliku od ostalih gradova u Crnoj Gori. Kupam se u oktobru i novembru. Izaberem kada je sunce u zenitu, a onda se sunčam do 16 sati. Apsolutno je prijatno. Temperatura vode je oko 22 stepena. Napolju je kada grije sunce, nešto toplije. Izvanredno je na Maloj plaži kada su ovakvi talasi. Mišići se opuste na valovima“, zaključio je Podgoričanin.

 

Tekst i foto, Mediabiro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Đerić: MANJE SIVE EKONOMIJE U ULCINJU, NEMA SELEKTIVNOSTI U NAŠEM RADU

TV CG, Naši u svijetu: HEROJI NJUJORKA IZ ULCINJA

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Velika pobjeda “Otrant Olympica“: NA NAJLJEPŠI NAČIN ZAVRŠILI PRVI DIO TAKMIČENJA
Velika pobjeda “Otrant Olympica“: NA NAJLJEPŠI NAČIN ZAVRŠILI PRVI DIO TAKMIČENJA

U derbiju posljednjeg kola prvog dijela takmičenja „Otrant Olympic“ je rezultatom 3:1 nadigrao direktnog rivala u borbi za viši rang, ekipu “Podgorice”. U lijepoj amtosferi izabranici Dejana

Savjet za reviziju PUP Ulcinja: Elektrana i zaštićeno područje ne idu zajedno
Savjet za reviziju PUP Ulcinja: Elektrana i zaštićeno područje ne idu zajedno

Nakon uvida u korigovani Nacrt izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Ulcinj, Savjet za reviziju ovog planskog dokumenta daje negativno mišljenje, navodi se u zaključku Savjeta, koji prenosi

CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U PONEDJELJAK I UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. decembra, bez struje biti sljedeća naselja: – u terminu od 07:30 do 15 sati:

Monstat: KRENUO POPIS U ULCINJU, EVO KOJA SU PITANJA
Monstat: KRENUO POPIS U ULCINJU, EVO KOJA SU PITANJA

Popis stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori počeo je danas, a kako su saopštili iz Monstata, popisivači Uprave za statistiku su već na terenu. Popisivači će, kako prenosi Standard, biti narednih dana

Crveni krst: U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi
Crveni krst: U ponedjeljak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Ulcinj organizuje u ponedeljak 4. decembra, akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama JU SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” Ulcinj. Akcija će biti održana od 9:00 do 13:00 časova. Budi heroj, poručuju