Olaksice za gradjane: ELEKTROPRIVREDA NASTAVLJA SA SUBVENCIJAMA

EPCG, Elektroprivreda Crne GoreElektroprivreda Crne Gore donijela je odluku da nastavi dodatno subvencioniranje skoro 20.000 domaćinstva, korisnika prava na subvenciju za električnu energiju.

Subvencije će biti obračunate na julskom, avgustovskom i septembarskom računu i sprovodiće se u skladu sa Uputstvom o postupku i načinom sprovođenja programa subvencioniranja računa za električnu energiju i Uredbom o snabdijevanju ranjivih kupaca električne energije.

Podsjećamo da je iznos subvencija dupliran, tj. identičan iznosu koji za ovu svrhu opredjeljuje Vlada Crne Gore. To znači sljedeće da:

  • Grupa ranjivih kupaca neće plaćati račun za utrošenu elektičnu energiju do potrošnje od 600kWh, tj. onima kojima se do sada obračunavao popust od 50% za utrošak do 600 kwh električne energije, obračunaće se popust od 100% odsto;
  • Grupi ranjivih kupaca kojima se obračunava popust od 40% na račun do 60 eura, obračunavaće se popust od 80 odsto. Za obje grupe važi da, ako imaju račun preko 60 eura, popust se obračunava na dio do 60 eura odnosno 600 kwh potrošene električne energije;
  • Korisnici koji imaju pravo na subvenciju su korisnici materijalnog obezbjeđenja koji su u stanju neke socijalne potrebe i njima se, u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju, obračunava popust od 30% ili 40%, odnosno, sada, 60 ili 80 odsto. Ako je ovim grupama račun preko 60 eura, umjesto obračuna fiksne subvencije od 18 ili 24 eura, obračunavaće se popust od 36, odnosno 48 eura.

Subvencije se obračunavaju na osnovu spiskova koje svakog mjeseca stižu od Ministarstva rada i socijalnog staranja pa nema potrebe da korisnici po ovom osnovu dolaze u prostorije EPCG.

Napominjemo da račune za utrošenu električnu energiju domaćinstva od sada mogu platiti i putem portala www.epcg.com pri čemu nema naplate provizije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”
NVO Drug: Rezultati Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora”

Stručna komisija ocijenila je radove Literarnog konkursa ,,Govor mržnje nije sloboda govora” koji je bio raspisan u periodu Decembar–Februar. Literarni konkurs je raspisan u okviru

CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju
CZIP: Ugrožena najvažnija kolonija ptica u Ulcinju

Velika kolonija vodenih ptica koja se nalazi u Gornjem Štoju ugrožena je nelegalnim građevinskim radovima koji se odvijaju na svega 50 metara od same kolonije.

Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ
Ulcinj: RENOVIRANA I OPREMLJENA HITNA POMOĆ

U Ulcinju je u petak svečano otvoren Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je renoviran i opremljen savremenom opremom. Na ovaj način zaposleni će imati

Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma
Krajem naredne sedmice: Open day Hotel Azul Beach Resort Montenegro by Karisma

Hotel Azul Beach Resort Montenegro traži nove kolege u susret ljetnjoj sezoni 2023. Pozivamo sva zainteresovana lica da posjete naš hotel Azul Beach Resort Montenegro

Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA
Počeo projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže: ULCINJ UŠAO U NOVU FAZU RAZVOJA

Na ulcinjskoj Velikoj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj.