Omer Bajraktari, nosilac liste “Za novi početak” na konferenciji za novinare: “Unaprjeđenje infrastrukture i urbani razvoj prioritet”

Infrastruktura je jedna od najvažnijih bolnih tačaka našeg grada. Naša lista zato ima najveći akcenat na ovom pitanju, odnosno na unapređenju infrastrukture i urbanog razvoja.

Za nas je ovo pitanje veoma važno, s obzirom da živimo u turističkom i prekograničnom gradu. Bez odgovarajuće infrastrukture ne možemo razviti turizam na ogovarajućem nivou i ne možemo biti grad koji može da iskoristi svoj potencijal.

Lista Za novi početak najveći dio programa fokusirala je upravo na infrastrukturi Ulcinja i rješavanju komunalnih problema.

Jedini smo koji možemo da računamo na maksimalnu podršku Vlade Crne Gore. Ta podrška nam je zaista potrebna, kako bismo realizovali projekte oko kojih se godinama diže prašina. Jedan od njih je i nastavak Bulevara Majke Tereze. Taj projekat se mora prioritetno završavati.

Novi most preko rijeke Bojane , koji povezuje Crnu Goru sa Albanijom je takođe projekat koji će promijeniti poziciju Ulcinja i dati novu etapu razvoja našeg grada. Izrada tog projekta je počela I finansiraju ga obije zemlje.

Takođe, u našem mandatu ćemo završiti bioskopsku salu u centru grada i dječiji vrtić u Ulcinjskom polju. Ovi projekti su spremni i čekaju početak realizacije odnosno lokalnu upravu koja će to odblokirati.

Želimo da nakon mnogo godina imamo značajna ulaganja iz budžeta opštine Ulcinj. Naš prioritet će biti uređenje gradske čaršije, kojoj ćemo dati novi izgled kroz uređenje fasada. Mi kao buduća vlast želimo da damo ogroman doprinos tome.

I šetalište na Maloj plaži je zrelo za novi početak. Naša ideja je da raspišemo međunarodni konkurs, kako bismo Pristanu i Ulcinju nakon nekoliko decenija dali potpuno novi izgled, kakav najposećeniji dio našeg grada i zaslužuje.

Takođe, prioritet će nam biti i komunalno uređenje grada. Novi parking prostori i trotoari pod hitno moraju biti uređeni i izgrađeni. Ovo će biti izazov s obzirom na to da poslednjih godina nije izgrađen nijedan novi parking, niti metar novog trotoara.

Ključni fokus za nas će biti i čistoća grada koja je sada ispod svakog nivoa, kako u samom centru grada, tako i u svim djelovima grada.

2 Responses

 1. Slazem se
  Sta je sa Gornj im Stojom.
  Toliki priliv Turista
  Toliko turističke Takse
  A ne ulažete bas nista
  Zar to, nije Sramota za vas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Rotary Club: DONACIJA BIBLIOTECI KNJIGE PAVLA MIJOVIĆA
Rotary Club: DONACIJA BIBLIOTECI KNJIGE PAVLA MIJOVIĆA

Rotary Club Ulcinj je u srijedu donirao Gradskoj biblioteci u Ulcinju knjige akademika Pavla Mijovića “Ulcinj I”. Imajući u vidu kulturno-istorijski značaj ove knjige i cijenjeći njenu vrijednost za buduće

CEDIS: U ČETVRTAK I PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ
CEDIS: U ČETVRTAK I PETAK BEZ STRUJE DIO OPŠTINE ULCINJ

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u četvrtak i petak, 6. i 7. oktobra, bez struje ostati sljedeća naselja: u četvrtak: -u terminu od 8:00 do 14:45

Centar za kulturu: DIREKTORKA HODŽA SE OBRATILA JAVNOSTI
Centar za kulturu: DIREKTORKA HODŽA SE OBRATILA JAVNOSTI

Poštovani građani, Nakon jednomjesečnog perioda kao v.d. direktorka JP „Centraza kulturu“ – Ulcinj, smatram neophodnim da upoznam širu javnost sa situacijom sa kojom se Centar suočava. Osnovni problem

NARODNA BIBLIOTEKA ULCINJ: BIBLIOTEKE ZA STUDENTE
NARODNA BIBLIOTEKA ULCINJ: BIBLIOTEKE ZA STUDENTE

Povodom 5. oktobra NACIONALNOG DANA PODIZANJA SVIJESTI O BIBLIOTEKAMA, podržali smo akciju BIBLIOTEKA ZA STUDENTE, koju organizuje Centralna univerzitetska biblioteka Univerziteta Crne Gore, u okviru koje

Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing
Podgorica: Erste banka kupila S-Leasing

• Erste banka kupila 100% udjela u kapitalu S-Leasing d.o.o. Podgorica • U narednim mjesecima S-Leasing će biti pripojen Erste banci Podgorica – Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) kupila je 100% udjela