Omer Bajraktari, nosilac liste “Za novi početak” na konferenciji za novinare: “Unaprjeđenje infrastrukture i urbani razvoj prioritet”

Infrastruktura je jedna od najvažnijih bolnih tačaka našeg grada. Naša lista zato ima najveći akcenat na ovom pitanju, odnosno na unapređenju infrastrukture i urbanog razvoja.

Za nas je ovo pitanje veoma važno, s obzirom da živimo u turističkom i prekograničnom gradu. Bez odgovarajuće infrastrukture ne možemo razviti turizam na ogovarajućem nivou i ne možemo biti grad koji može da iskoristi svoj potencijal.

Lista Za novi početak najveći dio programa fokusirala je upravo na infrastrukturi Ulcinja i rješavanju komunalnih problema.

Jedini smo koji možemo da računamo na maksimalnu podršku Vlade Crne Gore. Ta podrška nam je zaista potrebna, kako bismo realizovali projekte oko kojih se godinama diže prašina. Jedan od njih je i nastavak Bulevara Majke Tereze. Taj projekat se mora prioritetno završavati.

Novi most preko rijeke Bojane , koji povezuje Crnu Goru sa Albanijom je takođe projekat koji će promijeniti poziciju Ulcinja i dati novu etapu razvoja našeg grada. Izrada tog projekta je počela I finansiraju ga obije zemlje.

Takođe, u našem mandatu ćemo završiti bioskopsku salu u centru grada i dječiji vrtić u Ulcinjskom polju. Ovi projekti su spremni i čekaju početak realizacije odnosno lokalnu upravu koja će to odblokirati.

Želimo da nakon mnogo godina imamo značajna ulaganja iz budžeta opštine Ulcinj. Naš prioritet će biti uređenje gradske čaršije, kojoj ćemo dati novi izgled kroz uređenje fasada. Mi kao buduća vlast želimo da damo ogroman doprinos tome.

I šetalište na Maloj plaži je zrelo za novi početak. Naša ideja je da raspišemo međunarodni konkurs, kako bismo Pristanu i Ulcinju nakon nekoliko decenija dali potpuno novi izgled, kakav najposećeniji dio našeg grada i zaslužuje.

Takođe, prioritet će nam biti i komunalno uređenje grada. Novi parking prostori i trotoari pod hitno moraju biti uređeni i izgrađeni. Ovo će biti izazov s obzirom na to da poslednjih godina nije izgrađen nijedan novi parking, niti metar novog trotoara.

Ključni fokus za nas će biti i čistoća grada koja je sada ispod svakog nivoa, kako u samom centru grada, tako i u svim djelovima grada.

2 Responses

 1. Slazem se
  Sta je sa Gornj im Stojom.
  Toliki priliv Turista
  Toliko turističke Takse
  A ne ulažete bas nista
  Zar to, nije Sramota za vas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.
Fakultet za mediteranske poslovne studije Ulcinj: U TOKU UPIS ZA ŠKOLSKU 2022/23.

Iz Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Ulcinju saopšteno je da je u toku upis na osnovne akademske studije za 2022/23. godinu. Kako se navodi, sve informacije moguće je dobiti u sekretarijatu

Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA
Časopis „Komun@“: U PONEDJELJAK CANKI SPECIJALNA PLAKETA

U ponedjeljak, 27. juna 2022. godine u Podgorici će biti obavljena ceremonija dodjele nagrada časopisa KOMUN@. Žiri je odlučio da godišnja nagrada pripadne novinaru Rajku Ceroviću, a specijalne plakete

JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!
JUNSKA RUNDA SPEKTAKLA BRZI VIKEND KEŠ: Poklon fond 1.500 eura!

Meridian predstavlja najbolju vikend promociju tokom juna! Zabavi se uz odabrane igre provajdera iSoftBet i pokupi keš poklone! Ne postoji bolja zabava subotom i nedeljom od one koja vas čeka u Meridianu!

Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI
Istraga o smrti policajca Elezovića: TUŽILAŠTVO NIKOG NEĆE OPTUŽITI

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policijskog službenika Rudolfa

Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA
Bajraktari na RTCG: NULTA TOLERANCIJA NA KORUPCIJU I NAPLATU OPŠTINSKIH PRIHODA

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari gostujući u emisiji “Link”, kazao je da taj grad ima hronične finansijske probleme, ali da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada i u