Opstina: RIGOROZNO POSTOVANJE DONIJETIH MJERA

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjU subotu 03.10.2020. u Opštini Ulcinj održan je sastanak Mini štaba Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje kojim je rukovodio Predsjednik Opštine Loro Nrekić.

Sastanak je održan zbog trenutne epidimiološke situacije uslijed povećanog broja građana koji su pozitivni na korona virus, kao i zbog nedovoljno disciplinovanog primjenjivana mjera NKT što može dodatno pogoršati epidimiološku situaciju.

Na sastanku su usvojeni sljedeći zaključci i preporuke:

  1. Ukazuje se građanstvu da se striktno pridržavaju mjera držanja distance i obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima  i javnim površinama
  2. Nalaže se inspekcisjkim organima da pristupe represivnijim mjerama, sa krajnjom mjerom pečaćenjem ugostiteljskih objekta koji se ne pridržavaju mjera NKT, broja gostiju u zatvorenom i otvorenom prostoru i poštovanja radnog vremena za ugostiteljske objekte koje je za Opštinu Ulcinj ograničeno na period od 06,00 do 24,00h.
  3. Taxi prevoznici su dužni da obezbijede da putnici i vozači nose zaštitne maske, a vozači taksija da poslije svake vožnje izvrše dezinfekciju površina u automobilu.
  4. Da d.o.o. „Komunalne djelatnosti“ sa Služba za zaštitu i spašavanje nastave sa pranjem i dezinfekcijom ulica i javnih površina.
  5. Podsjećaju se građani da je mjera NKT zabrana organizacija svadbi i sahrana i dalje na snazi.
  6. Preporučuje se vjerskim zajednicama da vjerske obrede vrše bez prisusutva građana u vjerskim objektima.
  7. O realizacij mjera NKT i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje staraće se u koordinirajnoj aktivnosti državni inspekcijski organi određeni mjerama NKT, Uprava policije OB Ulcinj, Služba komunalne policije i lokalne turističke inspekcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Opština: NOVI IZGLED ULCINJSKE ČARŠIJE

Predsjendik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je saopštio da je rekonstrukcija ulcinjske Čaršije projekat koji će potpuno promijeniti centar grada, odnosno dio od Trga maslina pa do Džamije Namazdjah. “Najbitniji dio projekta jeste izmjena i unifikacija

Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA
Predsjednički kandidat J.Milatović u srijedu u Ulcinju: SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE I TRIBINA SA GRAĐANIMA

Kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović će u srijedu, 29. marta, posjetiti opštinu Ulcinj. On će tom prilikom razgovarati sa predsjednikom Opštine Omerom Bajraktarijem i njegovim saradnicima.

Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA
Policija: UHAPŠEN STARAC ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

Policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da su H.Q. (77) i A.P. (18) izvršili krivično djelo trgovina ljudima, te je po nalogu tužioca H.Q. uhapšen. “Naime, H.Q. se

Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE
Ulcinj: U SUBOTU DAN OPŠTINE

Dan Opštine Ulcinj se, po Statutu lokalne samouprave, proslavlja prve subote u aprilu, što znači da će ove godine to biti 1. aprila. Tim povodom će tokom cijele ove sedmice biti organizovano niz značajnih

CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA
CEDIS: U UTORAK BEZ STRUJE DIO ULCINJA

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) je Portalu Ul-info saopšteno da će u utorak, 28. marta, bez struje ostati sljedeća naselja: -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: Zoganje, Donja Briska

Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”
Karate klub “REI”: Ekipa kadeta najbolja na “Pljevla Open 2023”

Karate klub “REI’’je prošle subote učestvovao na 17. Medjunarodnom karate turniru “PLEVLJA OPEN 2023” u Pljevljima. Takmičari KK “REI ‘’ još jednom su dokazali da su najboli takmičari: