Opstina: Sastanak sa predstavnicima udruzenja vlasnika objekata na Adi Bojani

thumbnail_20200728_113117Dana 27.07.2020.god u Velikoj sali Skupštine Opštine Ulcinj, uz pridržavanje prepisanih mjera NKT-a, predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damira Davidovića i pomoćnika direktora JP Morskog dobra Rajka Malovića održali su sastanak sa predstavnicima udruženja vlasnika privremenih objekata na Adi Bojani.

Iz Udruženja vlasnika objekata na Adi Bojani su na otvaranju sastanka iznijeli zadovoljstvo usvajanjem Odluke o akustičnim zonama, po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju “Tiha zona u prirodi”, te će napokon kako joj i priliči biti prepoznatljiva za turiste i ljubitelje tog dijela crnogorske obale kao mjesto gdje mogu na miru uživati i provoditi odmore sa svojim porodicama.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima dobijanja rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, te iz Opštine Ulcinj poručili da zakupci koji posjeduju ugovor sa JP Morskim dobrom, uz drugu odgovarajuću dokumentaciju mogu pristupiti upisu u Centralni turistički registar koji omogućava pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, tipa : kuća, turistički apartman ili soba, uz napomenu da će lokalna turistička inspekcija konstantno obavljati nadzor izdavanja smještaja, ispunjavanja minimalno tehničkih uslova i nivo kategorizacije.

Takodje je dogovoreno da će se intenzivirati održavanje rasvjete, redovno čišćenje ovog lokaliteta, uz obezbijeđenje komunalnog nadzora od strane Opštine, kako ne bi došlo do ponovnog deponovanja šuta i drugog otpada, te da će uskoro na tom području uz postavljanje signalizacije na mostu u vidu semafora, takodje  biti postavljen i info punkt, preko kojeg će se osim pružanja turističkih informacija obavljati i ostale inspekcijske aktivnosti.

Prijava za obavljanje ugostiteljske dijelatnosti pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu:

Shodno članu 77 Zakona o turizmu i ugostiteljstvu: Podnosite prijavu za obavljanje ugostiteljske dijelatnosti pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu.

Prijavu podnosite Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj, za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu tipa : kuća, turistički apartman ili soba.

Uz prijavu prilažete :

-Ugovor o zakupu sa JP Morsko dobro

-Popunjeni obrazac PR 3 za kategorizaciju

-Ček lista

-Podatke za upis u CTR kao odgovorno lice za tačnost podataka

Za objekte 3 ili više zvijezdica potrebno je podnijeti zahtjev za kategorizaciju, dok za objekte sa 3 ili manje zvijezdica će se vršiti samokategorizacija.

Lokalna turtistička inspekcija će u roku od 15 dana od dana dobijanja rješenja za upis u CTR, obavljati nadzor ispunjavanja minimalno tehničkih uslova i nivo kategorizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Dabović o izgradnji džamije u Štoju: DA JE PLAN BIO DONEŠEN, DO NEMILOG DOGAĐAJA NE BI NI DOŠLO

Për shkak të motit: PANAIRI I ARTIZANËVE DO TË MBAHET NË SALLËN E SHKOLLËS SË MESME

Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI
Ulcinj: POČASNI GRAĐANI STEINACKER, BEQIRAJ I DOBRECI

Bivša njemačka ambasadorka u Crnoj Gori Gudrun Elizabeth Steinacker, predsjednik Udruženja Ulcinjana u Draču Zyhni Beqiraj i (posthumno) prof. dr Sim Gjon Dobreci biće proglašeni počasnim građanima Ulcinja,

U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET
U povodu Dana Opštine: ODRŽAN KONCERT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE ZA MUZIKU I BALET

U Galeriji ulcinjskog Centra za kulturu u srijedu je održan tradicionalni koncert  učenika Osnovne škole za muziku i balet. Kako je kazala direktorka te institucije Fatime Katana Buzuku, riječ je o poklonu

Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno
Jakov Milatović u Ulcinju: Ponosni na istoriju koju stvaramo zajedno

  “Oslobođeni od straha i pritiska, cijelom zemljom pronijeli smo zdravu viziju o Crnoj Gori. Onu viziju u kojoj su svi njeni građani i građanke najveće bogatstvo, onu u kojoj svi jednako uživaju privilegije

Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“
Fudbal: VAŽNA POBJEDA „OTRANT OLYMPICA“

Fudbaleri „Otrant Olympica“ ostvarili su u srijedu važnu pobjedu na domaćem terenu. Izabranici Dejana Vukićevića su rezultatom 2:0 porazili ekipu „Igala“, direktnog konkurenta za opstanak u Drugoj crnogorskoj

Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!
Supermarket SARS: I ove nedjelje dođi, i dobro prođi!

Posjetite nas i iskoristite vrhunsku ponudu koju smo spremili za vas! Akcija važi u svim SARS marketima. Akcija na istaknute proizvode važi do 08.04. (subota). Besplatna dostava na kućnu adresu: 067 040